napisał(a) ghorgh » 30.01.2010 14:16
sznycel napisał(a):Jestem nowicjuszem, trochę się naczytałem ale mam jeszcze duży mętlik w głowie. Pytam zoriętowanych. Chcę wyjechać z moją na wakacje na Chorwację. ( obojętnie gdzie bo wszędzie jest piękinie
) Raczej w uwagę wchodzi biuro podróży. ( przejazd autokarem plus nocleg i HB) Wszystko mniej więcej na 10 dni. Czy zmieścimy się w kwocie 1500zł + 500 zł do kieszeni na osobe? Czy są może jakieś ciekawe oferty ? Może być pw. Chodzi o sprawdzone biura i sprawdzone miejsca. Dzięki
cześć
Sprawdzone w sensie że szukano i znaleziono:
Najlepiej
TUTAJ Kawał roboty odwalonej przez kolege Piotka_B. Dziesiątki razy ten link był już podrzucany
A co do sprawdzonych, tzw godnych polecenia - to juz kiedys pisałem - wszystko zależy od osoby, która szuka, jakie ma standardy, czego potrzebuje. Sprawdzone w sensie "polecam" mogę podpowiedzieć znajomemu, bo wiem czego oczekuje, z czym obcuje na codzień, jakie warunki są dla niego super na wakacje (jedni akceptują brak klimy, jak ja, dla innych nie do przyjęcia) Więc w ciemno polecać? Oj można wtedy podpaść
Co do kwoty jaka planujesz wydać - też zależy w jakim miesiacu. Ceny jednak nieco się zmmieniają za noclegi.
Biuro podróży... słyszałem od koleżanki, że była kiedyś w czerwcu w Chorwacji na tydzień, dojazd autokrem, i kosztowało ją to poniżej tysiąca od łebka (jakieś 2 lata temu). Ale niestety nie pamietam o jakie biuro chodziło. Więc - można.
I jeszcze jedno - nie jestem starym wygą Chorwackim, byłem do tej pory raz, a większość wiedzy to jednak cierpliwe grzebanie po forum
Toteż nie chcę tutaj emanować wszechwiedzą, ale po prostu - podpowiadam