Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
__Marcin__
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) __Marcin__ » 17.09.2009 08:07

Ja byłem od 01.09 - 11.09, 2 dorosłe osoby i 1 dziecko. Śniadania przyrządzaliśmy sami, kupując wszystko w Konzumie lub Studenacu. Obiady w Konobach kupowane jak na 3 dorosle osoby. Apartament z klimą 2+1, 50m do morza w Tucepi 35 Euro za dzień. 3100km, 8-9l/100km benzyna. Dodatkowo dokupiony Assistance 200zł, Ubezpieczenie 220zł.
Wycieczki do Mostaru, Wodospadow Kravica, Medjugorie, Dubrovnika, Splitu, Biokovo oraz po okolicznych miasteczkach. W sumie za wszystko wyszło mi 7000zł.
rufus71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus71 » 17.09.2009 20:53

11 nocy po 30 euro 2 osoby dorosle 2 maluchow 5 lat 1,5 roku.sniadania sami obiady 50/50 dom knajpa ogolnie 3400km.5000zl.
gumisiek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gumisiek » 11.10.2009 22:59

26 czerwca - 12 lipca zivogosce (w tym 2 dni w wenecji). Zrobione 4000km. Auto stilo jtd (diesel) z boksem na dachu - spalanie średnie 6.6, srednia prędkość na całej trasie ~90km/h (wynik zapisany w komputerze auta). Całkowity koszt 8800zł - wliczone wszystko, wraz z zakupami w polsce (typu piłka za 5zł na plażę).Na miejscu wycieczki samochodem po okilicy (split, dubrovnik), fish picnic. W knajpach staraliśmy się nie stołować bo mieliśmy za dużo jedzenia z polski (ze 3 razy byliśmy na obiedzie). Drogo drogo i jeszcze raz drogo. Raz, że euro bardzo drogie (średnia z wyjazdu ponad 4.5zł) dwa że ceny w chorwacji jakby poszybowały w górę. Chociaż zivogosce to mała wioska i nie ma marketów to może sklepy i knajpy sobie troszkę zawyżają ceny. Wydaje mi się, że na ciovo nawet piwo było dużo tańsze (w kunach).
skryp
Turysta
wycieczka objazdowa

Nieprzeczytany postnapisał(a) skryp » 18.10.2009 22:01

Witam

My wydaliśmy 4000zł Urlop trwał 14 dni i odwiedziliśmy Włochy,Większośc czasu w Chorwacji - 6 dni na Brać w Supetarze, póżniej Makarska (Krvavica), następnie Bośnia i Harcegowina (Mostar)2 dni oraz Budapest 2 dni.
W Chorwacji spaliśmy na polach namiotowych oraz pod chmurką. Na jedzeniu nie oszczędzaliśmy tak, że nawet przywieźliśmy trochę do Polski tego cośmy z niej wywieźli :)
Zrobiliśmy 4500 km - samochód - Skoda Fabia 1.9 sdi - pali mało- około 5 - 6 litrów.
Drażniły nas drogie promy.
skryp
Turysta
Re: wycieczka objazdowa

Nieprzeczytany postnapisał(a) skryp » 18.10.2009 22:02

skryp napisał(a):Witam

My wydaliśmy 4000zł Urlop trwał 14 dni i odwiedziliśmy Włochy,Większośc czasu w Chorwacji - 6 dni na Brać w Supetarze, póżniej Makarska (Krvavica), następnie Bośnia i Harcegowina (Mostar)2 dni oraz Budapest 2 dni.
W Chorwacji spaliśmy na polach namiotowych oraz pod chmurką. Na jedzeniu nie oszczędzaliśmy tak, że nawet przywieźliśmy trochę do Polski tego cośmy z niej wywieźli :)
Zrobiliśmy 4500 km - samochód - Skoda Fabia 1.9 sdi - pali mało- około 5 - 6 litrów.
Drażniły nas drogie promy.

Zapomniałem dodać, że pojechaliśmy we dwoje :)
skryp
Turysta
Re: wycieczka objazdowa

Nieprzeczytany postnapisał(a) skryp » 18.10.2009 22:21

ghorgh
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ghorgh » 10.01.2010 23:15

pam napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):
pam napisał(a):No ale jak się ktoś nastawia na jedzenie w knajpach, codzienne imprezy w klubach itd to się raczej nie zmieści.

Zgoda tyle, że jak ktoś ma budżet na poziomie "niskobudzetowca" (nie jest to określenie złośliwe czy ironiczne z mojej strony) to nie ujmuje w planach siedzenia po knajpach, pubach, dyskotekach itp.
Bez tego też można zaplanować fajny pobyt (dowodów na to jest cała masa, choćby w dziale z relacjami)
Każdy odpoczywa tak jak lubi i za ile lubi.
Chodzi tylko o to, żeby nie wprowadzać "nowicjuszy" w błąd, że jak nie ma np. tych 2-2,5 k. ojro to niech siedzi na d....w domu bo za tysiąc ojro to tylko do granicy HR dojedzie. :wink:

Post Mirko też w tym temacie daje do myślenia :wink:

Co też potwierdziłem powyżej. Apatrman wychodzi nas za całą rodzinę 30E, pewnie że bez klimy, satelit i zjeżdzalni wodnej prosto z sypialni na plażę, ale jest tam domowy klimat, pełne wyposazenie kuchni i olbrzymi pokój, starzy znajomi ze Slavonii z którymi sie umawiamy co roku na ten sam termin. Oczywiście co wieczór wyprawa do miasteczka na lody i inne drobne atrakcje letnie, zawsze jakis wypad na zwiedzanie itd itd. Wystarczy mi że większość roku śpię po hotelach (całkiem zresztą przywoitych) i wakacje w takich warunkach kojarzyły by mi się z pracą. Do auta biorę co lubią mieć ze sobą, dmuchańce dla dzieci, coś do czytania, zestaw do nurkowania a do tego na dachu canoe, którym świetnie się pływa po Paśkim zalewie. I na to spokojnie wystarcza te 4000zł

pam - znam ten apartman:)
POzdrav;) M.
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 12.01.2010 14:43

ghorgh napisał(a):
pam napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):
pam napisał(a):No ale jak się ktoś nastawia na jedzenie w knajpach, codzienne imprezy w klubach itd to się raczej nie zmieści.

Zgoda tyle, że jak ktoś ma budżet na poziomie "niskobudzetowca" (nie jest to określenie złośliwe czy ironiczne z mojej strony) to nie ujmuje w planach siedzenia po knajpach, pubach, dyskotekach itp.
Bez tego też można zaplanować fajny pobyt (dowodów na to jest cała masa, choćby w dziale z relacjami)
Każdy odpoczywa tak jak lubi i za ile lubi.
Chodzi tylko o to, żeby nie wprowadzać "nowicjuszy" w błąd, że jak nie ma np. tych 2-2,5 k. ojro to niech siedzi na d....w domu bo za tysiąc ojro to tylko do granicy HR dojedzie. :wink:

Post Mirko też w tym temacie daje do myślenia :wink:

Co też potwierdziłem powyżej. Apatrman wychodzi nas za całą rodzinę 30E, pewnie że bez klimy, satelit i zjeżdzalni wodnej prosto z sypialni na plażę, ale jest tam domowy klimat, pełne wyposazenie kuchni i olbrzymi pokój, starzy znajomi ze Slavonii z którymi sie umawiamy co roku na ten sam termin. Oczywiście co wieczór wyprawa do miasteczka na lody i inne drobne atrakcje letnie, zawsze jakis wypad na zwiedzanie itd itd. Wystarczy mi że większość roku śpię po hotelach (całkiem zresztą przywoitych) i wakacje w takich warunkach kojarzyły by mi się z pracą. Do auta biorę co lubią mieć ze sobą, dmuchańce dla dzieci, coś do czytania, zestaw do nurkowania a do tego na dachu canoe, którym świetnie się pływa po Paśkim zalewie. I na to spokojnie wystarcza te 4000zł

pam - znam ten apartman:)
POzdrav;) M.

A tu Cię mam Prosiaczku :D
To wklej jakieś ładne zdjęcie z górnego tarasu, niech sobie ludzie popatrzą w środku zimy.
ghorgh
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ghorgh » 13.01.2010 13:16

Zdjatka wkleję w topiku "Relacje z podróży" i podrzuce tu linka:)
Tak dla porządalu:)
nataszajanczak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nataszajanczak » 13.01.2010 20:55

:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2010 21:00

nataszajanczak napisał(a)::)

Dwa posty na forum, dwie emotikonki :wink:
ghorgh
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ghorgh » 13.01.2010 22:40

Proszę - Tutaj zdjecia z Pagu:)
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 14.01.2010 09:53

Janusz Bajcer napisał(a):
nataszajanczak napisał(a)::)

Dwa posty na forum, dwie emotikonki :wink:

Bo Natasza wesoła jest dzioucha, a co!
sznycel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sznycel » 30.01.2010 12:12

Jestem nowicjuszem, trochę się naczytałem ale mam jeszcze duży mętlik w głowie. Pytam zoriętowanych. Chcę wyjechać z moją na wakacje na Chorwację. ( obojętnie gdzie bo wszędzie jest piękinie 8) ) Raczej w uwagę wchodzi biuro podróży. ( przejazd autokarem plus nocleg i HB) Wszystko mniej więcej na 10 dni. Czy zmieścimy się w kwocie 1500zł + 500 zł do kieszeni na osobe? Czy są może jakieś ciekawe oferty ? Może być pw. Chodzi o sprawdzone biura i sprawdzone miejsca. Dzięki
ghorgh
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ghorgh » 30.01.2010 14:16

sznycel napisał(a):Jestem nowicjuszem, trochę się naczytałem ale mam jeszcze duży mętlik w głowie. Pytam zoriętowanych. Chcę wyjechać z moją na wakacje na Chorwację. ( obojętnie gdzie bo wszędzie jest piękinie 8) ) Raczej w uwagę wchodzi biuro podróży. ( przejazd autokarem plus nocleg i HB) Wszystko mniej więcej na 10 dni. Czy zmieścimy się w kwocie 1500zł + 500 zł do kieszeni na osobe? Czy są może jakieś ciekawe oferty ? Może być pw. Chodzi o sprawdzone biura i sprawdzone miejsca. Dzięki

cześć :)

Sprawdzone w sensie że szukano i znaleziono:
Najlepiej TUTAJ Kawał roboty odwalonej przez kolege Piotka_B. Dziesiątki razy ten link był już podrzucany :)
A co do sprawdzonych, tzw godnych polecenia - to juz kiedys pisałem - wszystko zależy od osoby, która szuka, jakie ma standardy, czego potrzebuje. Sprawdzone w sensie "polecam" mogę podpowiedzieć znajomemu, bo wiem czego oczekuje, z czym obcuje na codzień, jakie warunki są dla niego super na wakacje (jedni akceptują brak klimy, jak ja, dla innych nie do przyjęcia) Więc w ciemno polecać? Oj można wtedy podpaść :)
Co do kwoty jaka planujesz wydać - też zależy w jakim miesiacu. Ceny jednak nieco się zmmieniają za noclegi.
Biuro podróży... słyszałem od koleżanki, że była kiedyś w czerwcu w Chorwacji na tydzień, dojazd autokrem, i kosztowało ją to poniżej tysiąca od łebka (jakieś 2 lata temu). Ale niestety nie pamietam o jakie biuro chodziło. Więc - można.

I jeszcze jedno - nie jestem starym wygą Chorwackim, byłem do tej pory raz, a większość wiedzy to jednak cierpliwe grzebanie po forum :) Toteż nie chcę tutaj emanować wszechwiedzą, ale po prostu - podpowiadam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone