Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 06.05.2013 11:26

Albo ta karta jest z jakiejś ąę knajpy z wysokimi cenami, albo w tym roku Chorwacja podrożała w porównaniu z 2012. (oby nie to drugie)

W konobach, nawet w 4* hotelach ceny były trochę niższe niż w tej karcie. Mam na myśli ceny w lipcu 2011 i 2012 roku.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.05.2013 11:31

Także uważam, że można spokojnie zjeść taki asortyment w cenach o 10-15 kun mniej.
forumka.nika
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) forumka.nika » 06.05.2013 11:31

http://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Re ... matia.html
ma bardzo dobre opinie
no na 5 gwiazdkowy hotel to nie wygląda
pewnie ceny powedrowaly w góre
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 06.05.2013 11:40

forumka.nika napisał(a):http://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g303838-d2154970-Reviews-Kristian_Pizza-Trogir_Split_Dalmatia_County_Dalmatia.html
ma bardzo dobre opinie
no na 5 gwiazdkowy hotel to nie wygląda
pewnie ceny powedrowaly w góre

Na starówce w Trogirze na pewno płaci się za miejsce i - być może - za wydatki lokalu na marketing :wink:

Ale kto wie, może też ogólnie Cro podrożała. Sprawdzę na miejscu i po wakacjach dam znać :lol: :hut:
forumka.nika
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) forumka.nika » 06.05.2013 11:53

Obawiam się że w związku z wejsciem do Unii Chorwacja może sie pokusić o podnoszenie powolne cen, niby cos tam nieznacznie, po troszku ale jednak.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 06.05.2013 12:19

Bocian napisał(a):Także uważam, że można spokojnie zjeść taki asortyment w cenach o 10-15 kun mniej.

Też tak sądzę.
Pizzę od 40kun widywałam zazwyczaj.
Sam Trogir zdecydowanie wydaje się sporo droższy niż np. miejscowości w północnej Dalmacji, gdzie bywałam. Nawet za zwykłą pocztówkę chcą więcej.
Cóż. UNESCO.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.05.2013 12:42

forumka.nika napisał(a):Obawiam się że w związku z wejsciem do Unii Chorwacja może sie pokusić o podnoszenie powolne cen, niby cos tam nieznacznie, po troszku ale jednak.

Pewnie tak, ale na początku w większości marketów są obniżki "unijne".
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.05.2013 12:43

Mikromir napisał(a):Pizzę od 40kun widywałam zazwyczaj.

I ja widywałem ale nigdy nie jadłem :)
rafael1986s
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafael1986s » 06.05.2013 12:51

Mnie się udało zmieścić 2 lata temu w kwocie około 2,5 tys. za 7 dni W podróż udałem się z żoną do Starej Baski. Noclegi w apartamencie mieliśmy po 18 euro (koniec czerwca). Nie było klimy i aneksu kuchennego. W knajpie byliśmy tylko raz. Żywiliśmy się tym co wzieliśmy z kraju przez pierwsze 2 dni. Potem produkty na śniadania obiady kupowaliśmy w markecie i na kuchence elektrycznej po prostu gotowaliśmy sobie.
Najwięcej kosztowało paliwo bo zwiedziliśmy (prawie) całą wyspę.

My wybraliśmy wariant ekonomiczny i przy niskich kosztach spędziliśmy wspaniałe wakacje.
Także cena wakacji w Cro zależy głównie od wygód jakie się oczekuje i odległości do punktu podróży.

W tym roku już rodzina sie powiększyła i tak taniego apartamentu nie znalazłem do tego wyjazd troche dalej i koszt wzrośnie.
forumka.nika
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) forumka.nika » 07.05.2013 12:33

U nas za pobyt 2-tygodniowy wyjdzie 7,5 - 8 tysiaków.
770 euro kwatery, około 1500 złotych za paliwo i autostrady, reszta no jak to reszta, rozłazi się.
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 08.05.2013 07:38

Witam
Co do wejścia Chorwacji do UE to jak rozmawiałem z właścicielem apartamentu w 2012 roku powiedział że większość osób podniesie ceny ale on zostaje przy cenach 40 EURO a chciał 50 :) więc jedziemy do niego i w tym roku już zarezerwowane miejscowość Pakostane. Co roku bierzemy tylko 1000 EURO i to nam starcza na 12 dni rodzina 2 + 2 dzieci, no i oczywiście dojazd jakieś 1000 zł płacone zawsze kartą. Jak czytam że ktoś wydaje 10 tys. to wydaje i się że to trochę szaleństwo :) ale oczywiście każdy ma inne wymagania i potrzeby no i oczywiście jeżeli się ma to wiadomo że się wydaje. Co do apartamentów to oczywiście ceny różne od 30 euro do ......... ale jak szukałem w zeszłym roku to za 60 Euro były koło mojego i dużo gorsze i bez klimy dlatego jadąc w ciemno warto poszukać i troszkę potargować hehe oczywiście w granicach rozsądku :). Zapomniałem napisać że zawsze jeździmy od 01 lipca.
Myślę że nie trzeba wydawać nie wiadomo ile żeby spędzić wakacje w Cro ale oczywiście wszystko zależy od stylu życia i wymagań. Pozdrawiam wszystkich.
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 08.05.2013 08:18

Dlatego trzeba jechać w czerwcu . Chorwacja wchodzi do UE 1 lipca:). W czerwcu ceny po staremu-). Oczywiście żarcik:).
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.05.2013 13:09

Bocian napisał(a):
Mikromir napisał(a):Pizzę od 40kun widywałam zazwyczaj.

I ja widywałem ale nigdy nie jadłem :)

My jedliśmy będąc po raz ostatni w 2010 i to na nietanim campie. Ceny jak dobrze pamiętam od 35kn
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 08.05.2013 13:37

w trakcie wiosennych porządków znalazłem w domu kilka paragonów z CRO; postaram sie dzisiaj zeskanować i wrzucic na forum.

Pozdrav
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.05.2013 15:48

Mikromir napisał(a):
krispinus napisał(a):Różne rzeczy w tym wątku już ludzie wypisywali...
Z różnymi reakcjami się to spotykało...
....ale jak można odebrać coś takiego 8O :?:

http://podroze.onet.pl/plaze/wakacje-na ... szen/cmgx3

Bez kosztów dojazdu i wyżywienia, przy 4 osobach = 2000zł / tydzień, owszem - możliwe :lol:

Ale to wyłącznie koszt apartamentu.

Zakładajac, że na miejscu było by się 2 tygodnie i oszczędnie tam zyło, tani apartament nie w 1 linii morza + spora część produktów z Polski to za 4 koła na 2 tygodnie dla 4 osób dało by radę, tak na styku ale jestem optymistą. Przy 4 osobach często taniej wynająć jakąś kwaterkę niż spać w 2 własnych namiotach na campie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 213
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone