Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krispinus
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 24.02.2013 15:08

Jestem jeszcze winien uzupełnienie, o jeden szczegół.

Mieszkaliśmy i żywiliśmy się we własnym domu.

Reasumując koszt spędzenia dwóch tygodni dla czteroosobowej rodziny w Beskidach za 1500 zł jest jak najbardziej realny.
Nawet z dwójką prawie dorosłych dzieci i w zasadzie niczego sobie nie odmawiając.

Do broniących tych co to są "biedni", "oszczędni","zaradni"- nie musicie ich bronić, bo nikt( może prawie nikt) ich nie atakuje za te przymioty, tylko za wypisywanie bzdur i wprowadzanie w błąd .

Czy mój pierwszy wpis, parę postów wyżej, o feriach w Beskidach jest kłamliwy-nie....
...mówi, że jestem biedny, oszczędny czy zaradny-nie.
Jest po prostu nierzetelny, niekompletny i nie stanowi żadnej wartości w kontekście porady.

A ile faktycznie mogą kosztować dwa tygodnie ferii w Beskidach, dla 4 osób, z jazdą na nartach każdy zdrowo myślący człowiek wie i z kwotą 1500zł nawet nie ruszy tyłka z domu.
No... chyba że tu mieszka.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 24.02.2013 21:04

Krispinus dobry Przyjacielu. Zapewnij mi pobyt u Ciebie to spędzę urlop całą rodziną za 1800 zł. 300 zł to koszty paliwa. Nie obawiaj się. Chałupy Ci nie rozwalimy. Popijemy trochę, pośmiejemy się - będzie wesoło :wink: :wink: :wink:
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 24.02.2013 21:39

Dareczku.
Wywiozę tylko żeńską część rodziny i przybywaj. :wink:
Jak będziemy razem biesiadować, to obawiam się, że kosztów niedoszacowałeś.. :cry:
W końcu, chłopie, w Beskidach będziesz.... :twisted:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 24.02.2013 21:45

Chyba musiałbym wziąść ze sobą dużo ogórków kwaszonych, Alkaprim, KC 24 i soku pomidorowego :D :D :D Pozdrawiam.

Jest to realne. Rodzinę wywież do mnie do Warszawy. Pochodzą, pozwiedzają i metrem pojeżdżą w te i wewte. :D
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 24.02.2013 21:56

Domowych ogórków ci u nas dostatek, chemię to sobie zostawisz na zaś... my tu mamy inne, zdrowsze metody i lepsze specyfiki ku poprawie samopoczucia. :D
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 25.02.2013 09:58

krispinus napisał(a):
rapez napisał(a):

Kilka razy byłem samochodem, który palił min. 16L.bp/100km. Wtedy koszty rosły 50%.

W skrócie:
Skoro "zawsze mieszczę się w 3 tyś", "kilka razy...koszty rosły 50%" czyli na logikę - kilka razy koszty miały by wynosić nawet mniej niż 1500 zł.

Według mnie autor pisze o zwiększeniu kosztów paliwa o 50% a nie o całej wyprawie.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 25.02.2013 10:05

krispinus napisał(a):Domowych ogórków ci u nas dostatek, chemię to sobie zostawisz na zaś... my tu mamy inne, zdrowsze metody i lepsze specyfiki ku poprawie samopoczucia. :D

Wierzę w to co mówisz. Byłem kilka razy na szkoleniu w Hermanicach w WDW "Beskid" u Ś.P. Edwarda Konopki Komendanta Ośrodka. Był Baran, złote piaski i inne wynalazki :D .
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 25.02.2013 11:34

Ożeż Ty.
To po sąsiedzku (dosłownie rzut beretem) :lol:
Jak Ty po takich szkoleniach u naszego kochanego Komendanta (Wielki Człowiek) to wszelkie
obawy zarzucam. :wink:

Żeby nie śmiecić więcej (sam walczę o to , żeby tu było na temat i rzeczowo :) )... ostatni post nie na temat.
Ciekaw jestem czy przypadkiem nie mamy jeszcze jakichś wspólnych znajomych.
Może też z Twojej branży (jeśli wybór OW nie był przypadkowy), z W-wy generał, obecnie Ambasador RP w dalekim kraju ?
To tak tylko z ciekawości i na marginesie.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.02.2013 11:54

krispinus napisał(a):Ożeż Ty.
To po sąsiedzku (dosłownie rzut beretem) :lol:
Jak Ty po takich szkoleniach u naszego kochanego Komendanta (Wielki Człowiek) to wszelkie
obawy zarzucam. :wink:

Żeby nie śmiecić więcej (sam walczę o to , żeby tu było na temat i rzeczowo :) )... ostatni post nie na temat.
Ciekaw jestem czy przypadkiem nie mamy jeszcze jakichś wspólnych znajomych.
Może też z Twojej branży (jeśli wybór OW nie był przypadkowy), z W-wy generał, obecnie Ambasador RP w dalekim kraju ?
To tak tylko z ciekawości i na marginesie.

Co Ty jeszcze na tym forum wyczytasz :?: :wink:
nie drąż za bardzo bo jeszcze Ci się dzieciaki znajdą i "trzeba" będzie płacić z odsetkami :!:
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 25.02.2013 12:47

No właśnie :oops: się rozpędziłem..
Ryzyko jest :wink:
Za dużo mam czasu chyba, ale pisałem , że to ostatni post..
No.. niech ten będzie ostatni.

Marcinie dzięki. Pilnuj mnie dalej.
A tak przy okazji Twoje ostatnie (dot. Hvaru i Podobuca) propozycje ogromnie przypadły do gustu 8O mojej połówce.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 25.02.2013 15:16

Krispinus czyżby chodziło Ci o byłego ambasadora Kambodży - R.O.

Tak apropo to fajnie było też w Czarcim Kopycie na Równicy. Cóż to była za wycieczka i impreza ho, ho, ho. W Koniakowie też byłem stringi z koronek oglądać. Panie koronkarki burzyły się jak im się o tym mówi. Oczywiście w Wiśle odwiedziłem knajpę pod Bocianem gdzie zimnej wódki napiłem się z drwalami z Istebnej i zrobiłem sobie zdjęcie z wujkiem Małysza. Dużo by opowiadać. Do Cieszyna Czeskiego jechało się na zakupy i knedliczki :D :D :D . Pozdrawiam

Czy w WDW dalej przed kawiarnią stoi samolot myśliwski Mig-21 ???
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 25.02.2013 15:46

Żeby nie było tak wprost... i chociaż tyci zagadkowo.
Kalossi sulawesi.

Mig jeszcze stoi, ale chyba już niedługo, bo ostatnio cały obiekt był wystawiony na sprzedaż, nie wiem z jakim skutkiem.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.02.2013 08:40

Przyznaję. Znam ambasadora Wietnamu Iwaszkiewicza oraz byłego w Iraku Pietrzyka. Nie przyznaję, że znamy się blisko. Powiedziałbym, że zetknąłem się z nimi w czasie opracowywania, uzgadniania dokumentów słuzbowych lub pełniąć słuzby O.D. Iwaszkiewicza twórcy koncepcji Baz Lotniczych róznych kategorii prawie na codzień - swego czasu. Zszedłem z tematu. Pozdrawiam

Gdy Edek żył to trzymał WDW w garściach. Jak odszedł na wieczną wachtę i przejeło ośrodek AMW to wiadomo było, że to padnie. Zresztą wszystko upada jak wojsko wychodzi z kompleksów koszarowych. Samorządy doprowadzają je do ruiny, a dostają je od skarbu państwa za darmo. Czuć korupcję na kilometr.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 08.03.2013 01:19

Za 12 dni , wyżywienie swoje na około 8dni , 2 osoby 6 tys.zł :roll:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 13.03.2013 10:21

Który rejon Cro jest najtańszy :?: ,kwatery :?: ,wyżywienie :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 205
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone