Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrupek666
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 31.01.2013 17:56

Wiedziałem że na władzę mogę liczyć ! :oczko_usmiech:
Makar.....
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makar..... » 31.01.2013 23:43

anakin napisał(a):
hrupek666 napisał(a):Brak mi słów napisze tak:
Sprzątałem samochód po wyjeździe na wakacje ale dopiero po miesiącu i znalazłem 2 euro i 3 kuny.
I rozumiem że muszę je doliczy do kosztów?

Bardzo istotną kwestią jest czy znalazłeś je podczas odkurzania.
Bo jeżeli tak, to oczywiście zużyłeś prąd korzystając z odkurzacza (cena jednego kw dla przypomnienia to ok.0,63 zł).
I tu nasuwa się pytanie...
Czy prą zużyty do odkurzania samochodu, zabrudzonego jakby nie patrzeć na wakacjach , należy wliczyć w koszt tegoż holidey-u?
Wg mnie tak. :mrgreen:

I do tego 2 pkt.karne :-) he,he
Bonzai
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bonzai » 04.02.2013 14:59

Ale aferę zrobiliście z tych dwóch miejsc po przecinku. Po prostu zliczone w excelu wszystkie rachunki i przeliczone wg. kursów walut. Kopiuj wklej i macie dwa miejsca po przecinku. To był mój pierwszy wyjazd do Chorwacji i chciałem wiedzieć dokładnie ile to kosztuje i porównać z kosztami wycieczek organizowanych tzn. Grecja, Egipt itp. A tak na marginesie mam nadzieję że to pomoże tym co się zastanawiają jakie są realne koszty pobytu w Chorwacji.
Bonzai
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bonzai » 04.02.2013 15:02

Hotel Puntar to na samym początku Chorwacji. W drodze powrotnej jechaliśmy przez Austrię.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 05.02.2013 10:41

masz jakis namiar na ten hotel? jakie ceny?
Bonzai
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bonzai » 05.02.2013 13:46

http://www.noclegi-online.pl/chorwacja/ ... 62097.html

Płaciliśmy 50 Euro za pokój - nocleg ze śniadaniem
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 06.02.2013 13:48

na stronie maja tylko pokoje rodzinne 3 osobowe, a nas jest 4 - (2+2dzieci) i jak to zabukowac?
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 06.02.2013 15:27

kobrat napisał(a):na stronie maja tylko pokoje rodzinne 3 osobowe, a nas jest 4 - (2+2dzieci) i jak to zabukowac?

Skontaktuj się z hotelem telefonicznie albo na maila i zapytaj o ofertę dla Twojej rodziny. Zawsze tak robię (rodzinka 2+3 dzieci) i oprócz tego, że dostaję informację co i jak, mam pewną dodatkową korzyść - na podstawie kontaktu z recepcją mogę sobie wyrobić opinię o hotelu.
Czasami też można w ten sposób trafić cenę lepszą niż na www.

Powodzenia :papa:
jakubah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubah » 06.02.2013 19:04

podziwiam tych co liczą-wiem ile mam, wiem co ile kosztuje i tak żyję ciesząc się tym na co mnie stać. Hotele,apartamenty są poza moim zainteresowaniem wiek nie pozwala mi korzystać z ich dobrodziejstw nic nie zastąpi mi cykad na kempie Paradiso Postup czy pieczonego prosiaka w Drage u Mario.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.02.2013 19:06

Tak z ciekawości, co ma wiek do korzystania z apartmanów, mając jeszcze na uwadze mieszkanie na kempingu, czyli w namiocie lub kamperze...
jakubah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubah » 06.02.2013 19:25

mam dopiero 60+ i skręty mi dobrze wychodzą ,jak już będę sztywny to może i do hotelu mi przypadnie czego jak na razie sobie nie wyobrażam. Nie mam nic do hotelowego i apartamentowego towarzystwa no trochę ich jednak żałuję tyle darów natury tracą
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 06.02.2013 19:47

jakubah napisał(a):mam dopiero 60+ i skręty mi dobrze wychodzą ,jak już będę sztywny to może i do hotelu mi przypadnie czego jak na razie sobie nie wyobrażam. Nie mam nic do hotelowego i apartamentowego towarzystwa no trochę ich jednak żałuję tyle darów natury tracą

Nie no po prostu lubisz i koniec :!:

Mamy oczywiście rozumieć że jeździsz autem bez klimy :?:

Ja przez 13 lat z żoną a 11 lat z synem jeździliśmy z przyczepą kempingową,i było fajnie o na myśl o kwaterze mnie rzucało :mrgreen:

Zdarzało się nam pod namiot wyskoczyć na parę dni i było fajnie,ale i tanio :!:

Mam fajną przyczepę i od 2 lat stoi nie używana a do Cro jej nie ciągnę bo po prostu mnie na to nie stać :!: mimo tego że tak lubię te DARY NATURY JAK TO TY NAZWAŁEŚ
jakubah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubah » 06.02.2013 19:57

niestety coraz droższa ta Cro ale ale może jakos sie jeszcze zmobilizujesz jeszcze ten raz
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 06.02.2013 20:03

Owszem jak będę na emeryturze,sprzedam przyczepę kupię kampera i pojedziemy z wnuczkami na wycieczkę.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.02.2013 20:07

Dość karkołomna konstrukcja zdania, że wiek nie pozwala na korzystanie z apartmanów... Tak jakby apartmany były wyłącznie dla dziadków po 80tce...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 202
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone