Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.01.2013 19:55

Serce w pasy napisał(a):
Bocian napisał(a):Wiesz, ja także za "wszystko" płacę kartą. Tylko , że za wszystko to się nie da, więc gotówka też musiała być płacona. Jaki kurs i z jakiego dnia? Codziennie inny, więc te wyliczenia o kant... Jak płacisz kartą, to tez przelicza po jakimś kursie, zmiennym. Co do grosza to możesz sobie zliczyć zakupy płacone w PL. :oczko_usmiech:

Ja dostaję smsy online ile mi dokładnie zabrało kasy za granicą co do grosza.
Jak wypłacam ze ściany też.
Da się zrobić tylko po co!

Są tacy ludzie i mnie to nie dziwi.

No, a następnego dnia ta kwota byłaby już inna bo kurs się zmienił.
A poza tym, nie zapominaj o niewydanych lipach w kasie w markecie :) Jak to rozliczyć? :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2013 19:58

Eurasy i inne drobne ciaki. Jak ktoś tak liczy to na pewno to odliczył.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.01.2013 20:03

Serce w pasy napisał(a):Eurasy i inne drobne ciaki. Jak ktoś tak liczy to na pewno to odliczył.

Moim zdaniem nie da się podać rzeczywistego kosztu urlopu do drugiego miejsca po przecinku. Zawsze masz takie koszty o których zapomnisz, dasz napiwek, nie wydadzą reszty w kasie...
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 30.01.2013 20:47

Qrwa pany ja dziś byłem na zakupach takich spożywczych i nie potrafię wyliczyć ile wydałem tak dokładnie, wiem że coś ok 60zł i paliwa nie liczyłem, a z wichury do sklepu mam z 5km i nie wiem powinienem doliczy koszty przejazdu i eksploatacji wodzidła do zakupów, czy nie?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.01.2013 21:11

A ja bym chciał wiedzieć gdzie jest julek? :D
Makar.....
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makar..... » 30.01.2013 21:20

Julek siedzi i liczy, pewnie do 4 miejsc po przecinku, zawsze to dokładniej będzie - co nie? :-)
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 30.01.2013 21:27

I tak oto Julek stał się mimowolnie bohaterem wątku. :)

Gratulacje!
1 post i taka kariera... 8O
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.01.2013 21:28

Julek na moda.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2013 23:51

Bocian napisał(a):Moim zdaniem nie da się podać rzeczywistego kosztu urlopu do drugiego miejsca po przecinku. Zawsze masz takie koszty o których zapomnisz, dasz napiwek, nie wydadzą reszty w kasie...

Skoro zostawiasz napiwek to z tej kasy, którą wypłaciłeś ze ściany. Skoro nie dostałeś reszty, to też z kasy, którą wypłaciłeś ze ściany.
Da się wyliczyć. Tylko po co? Po raz kolejny pytam.
julek1234
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) julek1234 » 31.01.2013 08:39

witam ponownie jestem jestem, tylko praca uniemożliwia mi regularne pisanie. Słuchajcie u mnie sprawa z tym wyjazdem i z kasą wygląda tak ze chce mieć na jednym koncie 8tys, i tym się rządzić, wiadomo jak wyskoczą jakieś nieprzewidziane wydatki to będzie kasa awaryjna. Chcemy spędzić miło czas, zobaczyć trochę świata nie wydając 10tys na parę.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 08:44

No...10 tys. na parkę to za dużo ale 8 tys. na "nieprzewidziane" wydatki to już nie... :lol:
Normalnie szok 8O
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.01.2013 08:49

Bocian napisał(a): ... nie wydadzą reszty w kasie...

Jakbyś liczył do 2 miejsc po przecinku to byś się nie dał wyci.... :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.01.2013 09:49

Serce w pasy napisał(a):
Bocian napisał(a):Moim zdaniem nie da się podać rzeczywistego kosztu urlopu do drugiego miejsca po przecinku. Zawsze masz takie koszty o których zapomnisz, dasz napiwek, nie wydadzą reszty w kasie...

Skoro zostawiasz napiwek to z tej kasy, którą wypłaciłeś ze ściany. Skoro nie dostałeś reszty, to też z kasy, którą wypłaciłeś ze ściany.
Da się wyliczyć. Tylko po co? Po raz kolejny pytam.

Wg mnie, tylko w przypadku odłożenia konkretnej kwoty w gotówce albo na koncie i korzystania wyłącznie z tego.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 31.01.2013 17:23

Brak mi słów napisze tak:
Sprzątałem samochód po wyjeździe na wakacje ale dopiero po miesiącu i znalazłem 2 euro i 3 kuny.
I rozumiem że muszę je doliczy do kosztów?
Ale po jakim kursie? po takim jak kupiłem czy po takim jak je sprzedam?
Uważam że jak zaokrąglę wydatki na wakacjach do 100zł to jest OK ale co do grosza?!!!!!!!!
Choćby paliwo co nam zostało doliczam czy nie?
Nie wydaje mi się żeby wszystko tak dokładnie wyliczyć
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2013 17:40

hrupek666 napisał(a):Brak mi słów napisze tak:
Sprzątałem samochód po wyjeździe na wakacje ale dopiero po miesiącu i znalazłem 2 euro i 3 kuny.
I rozumiem że muszę je doliczy do kosztów?

Bardzo istotną kwestią jest czy znalazłeś je podczas odkurzania.
Bo jeżeli tak, to oczywiście zużyłeś prąd korzystając z odkurzacza (cena jednego kw dla przypomnienia to ok.0,63 zł).
I tu nasuwa się pytanie...
Czy prą zużyty do odkurzania samochodu, zabrudzonego jakby nie patrzeć na wakacjach , należy wliczyć w koszt tegoż holidey-u?
Wg mnie tak. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 201
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone