Basiulinko,
A gdzie dokładnie jedziesz?
-pytanie chyba na temat....Jedziemy w trójkę na wyspę Brać-11 noclegów po 35 eu,dwa lub trzy wypady na suchy ląd to 1380 kun,paliwo=winety-1200pl,jadę przez Budapeszt czyli nocleg(byłbym wdzięczny za jakieś namiary)to mam narazie około 4500,no i około 2000pl na wyżywienie i atrakcje-Myślę że w tych 6500pl zmieszczę się spokojnie.W ubiegłym roku byliśmy w czwórkę na Istrze koło Puli i pobyt +2 wycieczki morskie jedna do Wenecji to kosztował nas 5500pl.PozdrawiamSDI napisał(a):..mam pytanie czy na wyspach a konkretnie wyspie Brać ceny żywności są droższe niż na lądzie,ile np kosztuje obiad
powiem więcej, w czasie upałów jem niewiele, bo się po prostu nie chce..CinnamonGirl napisał(a):Dokładnie nie liczy się jedzenia - raz ze w domu tez na to wydać pieniądze musimy (tu powiedzmy w Chr 20% wiecej), w Pl musimy zapłacić za prąd i gaz, ktory potrzebny jest aby to ugotowac i takie tam a i od czasu do czasu w PL zdarza sie zjeśc również poza domem.
darek1 napisał(a):Różnice w kalkulacji kosztów pomiędzy takimi samymi rodzinami np. 2+2 często wynikają z faktu, że jedni liczą żywność którą zabierają z kraju, a inni nie.
el_guapo napisał(a):j23 napisał(a):a który samochód spala 7l/km na autostradzie? Jak nic 10l/km przecież nikt nie jedzie 90km/h
Każdy diesel przy dozwolonej prędkości autostradowej (bez Niemiec).
el_guapo napisał(a):Liczenie żywności kupionej w kraju to błąd - w końcu zostając w domu też byś jadł.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko