Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.11.2012 13:08

Kilka ostatnich postów to też same OT. :wink:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 11.11.2012 17:59

Moj hotel w Chorwacji na Brac podrozal w Neckermannie o 500 zl od osoby...wracam do apartamentow,bo ceny w hotelach zaczynaja byc chore...i dojazd coraz drozszy...nie to,zeby mnie nie bylo stac,ale 7 tys. za dwie osoby na 9 dni to troche duzo sie robi,pojade do apartamentu i zostanie 2 tys. w kieszeni na bide,troche doloze i polece na na 3 dniu do Rzymu pozwiedzac tak jak w tym roku zrobilem z zona...
rafal1435
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal1435 » 16.11.2012 17:50

zebik napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Najbardziej bezpieczną opcją pozostaje Żubr w puszce :oczko_usmiech:

A jak Twoim zdaniem ma się ten Żubr do puszki zmieścić :?: :?:
Rozumiem klopsiki do słoika to wejdą i ze 14 takich można zabrać do Cro na obiadki domowe "jak u mamy" - bo "kto oszczędny i praktyczny ten ma parnik elektryczny".

Cena pobytu w Cro:

14 x słoik klopsów = 14x4 = 56zł
14 x piwo VIP z biedronki = 14x1,4 = około 21 zł
14 x paczka makaronu = 14 x 2 = 28 zł
do tego 14 gorących kubków winiary na śniadania, chleb paczkowany, zgrzewka pasztetu drobiowego = 50 zł
łącznie jedzenie w cro wynosi około 200 zł (można raz pójść i zaszaleć - np. w knajpie wziąć kawę czy cuś).

Do tego polecam "kiełbasę strażacką" na ewentualnego grilla z przyjaciółmi w ogródku.

Dojazd do Cro to już oddzielna kwestia, ale też można tanio tylko trzeba przestrzegać paru zasad:
1. Jedziemy z kimś na tak zwanego sępa (jak nie zażąda wprost zwrotu połowy ceny paliwa to po prostu nie oddajemy i tyle),
2. Nigdy nie pozwalamy na włączenie klimy (wmawiamy, że nam zimno, że mamy katar i kaszel),
3. Z górki zawsze prosimy o włączenie na tzw. "luz"
4. Gdzie można to szukamy jak najtańszego paliwa (jak jedziemy starym dizlem możemy zatankować w markecie - olej tani).
5. Jeśli chodzi o winiety to prosimy aby jechano objazdem, jeśli się nie da to udajemy, że nie nasz samochód to i nie nasze opłaty.

Mam nadzieje ze to byla forma zartu..... Jak mozna jechac na wakacje i meczyc sie 14dni z makaronem i klopsikami? Polecam jezdzic raz na dwa lata jak kogos nie stac i nie robic z siebie ofiary losu tam...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.11.2012 17:55

rafal1435 napisał(a):Mam nadzieje ze to byla forma zartu..... Jak mozna jechac na wakacje i meczyc sie 14dni z makaronem i klopsikami? Polecam jezdzic raz na dwa lata jak kogos nie stac i nie robic z siebie ofiary losu tam...

I ja, podobnie jak zebik myślimy podobnie ale...zapewniam Cię, że to nie żart :wink:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 17.11.2012 00:51

rafal1435 napisał(a):
zebik napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Najbardziej bezpieczną opcją pozostaje Żubr w puszce :oczko_usmiech:

A jak Twoim zdaniem ma się ten Żubr do puszki zmieścić :?: :?:
Rozumiem klopsiki do słoika to wejdą i ze 14 takich można zabrać do Cro na obiadki domowe "jak u mamy" - bo "kto oszczędny i praktyczny ten ma parnik elektryczny".

Cena pobytu w Cro:

14 x słoik klopsów = 14x4 = 56zł
14 x piwo VIP z biedronki = 14x1,4 = około 21 zł
14 x paczka makaronu = 14 x 2 = 28 zł
do tego 14 gorących kubków winiary na śniadania, chleb paczkowany, zgrzewka pasztetu drobiowego = 50 zł
łącznie jedzenie w cro wynosi około 200 zł (można raz pójść i zaszaleć - np. w knajpie wziąć kawę czy cuś).

Do tego polecam "kiełbasę strażacką" na ewentualnego grilla z przyjaciółmi w ogródku.

Dojazd do Cro to już oddzielna kwestia, ale też można tanio tylko trzeba przestrzegać paru zasad:
1. Jedziemy z kimś na tak zwanego sępa (jak nie zażąda wprost zwrotu połowy ceny paliwa to po prostu nie oddajemy i tyle),
2. Nigdy nie pozwalamy na włączenie klimy (wmawiamy, że nam zimno, że mamy katar i kaszel),
3. Z górki zawsze prosimy o włączenie na tzw. "luz"
4. Gdzie można to szukamy jak najtańszego paliwa (jak jedziemy starym dizlem możemy zatankować w markecie - olej tani).
5. Jeśli chodzi o winiety to prosimy aby jechano objazdem, jeśli się nie da to udajemy, że nie nasz samochód to i nie nasze opłaty.

Mam nadzieje ze to byla forma zartu..... Jak mozna jechac na wakacje i meczyc sie 14dni z makaronem i klopsikami? Polecam jezdzic raz na dwa lata jak kogos nie stac i nie robic z siebie ofiary losu tam...

Jaka ofiara losu??? To najbardziej zorganizowana osoba na tym forum - chyba :oczko_usmiech:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.11.2012 10:38

Kolega udowodnił, że i za 200 zł można się wyżywić w Chorwacji. Wersja zabrania się z kimś też jest dobra zwłaszcza pkt. 1.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.11.2012 11:58

darek1 napisał(a):Kolega udowodnił, że i za 200 zł można się wyżywić w Chorwacji

Ale zabawne jest jak później daje rady i udaje wielkiego specjalistę potraw i restauracyjnych zwyczajów w Cro...pochodzi trochę z aparatem i w każdej restauracji robi zdjęcia MENU co by później na cro wrzucić i narzekać jak to drogo...może prościej byłoby zrobić po prostu zdjęcie wyposażenia swojego bagażnika...wtedy jak Ci napisze, że dwutygodniowy wypoczynek w cro wyniósł go zaledwie 600 ojro to ma przynajmniej dowody na poparcie swoich wywodów :wink:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 17.11.2012 19:06

Ja w lipcu podczas pobytu w Grecji spotkałem na plaży czeską rodzinkę,która wybrała się na trzytygodniową objazdówkę-co dwa dni nowe miejsce i na dziko(co nie jest w Gr problemem)Samochód mieli obładowany do granic a na dachu profesjonalny kajak plus namiot.Razem popływaliśmy kajakami(ja dmuchanym)i z rurkami plus płetwy,udało się nawet zabaczyć pod wodą wrak starego statku -ogólnie super ludzie.Ja mieszkałem nieopodal w klimatyzowanym apartamencie oni w swoim namiociku i wcale nie wyglądało,że czegoś im brakuje do szczęścia a wręcz przeciwnie.Kasa jest dodatkiem i to co kto i gdzie je jest bez znaczenia jak widać na podanym przykładzie.pozdrawiam
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 18.11.2012 19:00

pawelh napisał(a):Ja w lipcu podczas pobytu w Grecji spotkałem na plaży czeską rodzinkę,która wybrała się na trzytygodniową objazdówkę-co dwa dni nowe miejsce i na dziko(co nie jest w Gr problemem)Samochód mieli obładowany do granic a na dachu profesjonalny kajak plus namiot.Razem popływaliśmy kajakami(ja dmuchanym)i z rurkami plus płetwy,udało się nawet zabaczyć pod wodą wrak starego statku -ogólnie super ludzie.Ja mieszkałem nieopodal w klimatyzowanym apartamencie oni w swoim namiociku i wcale nie wyglądało,że czegoś im brakuje do szczęścia a wręcz przeciwnie.Kasa jest dodatkiem i to co kto i gdzie je jest bez znaczenia jak widać na podanym przykładzie.pozdrawiam

Wszystko OK,a gdzie sie myli i robili siusiu i kupke...w morzu ?
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.11.2012 19:25

Haweł napisał(a):
pawelh napisał(a):Ja w lipcu podczas pobytu w Grecji spotkałem na plaży czeską rodzinkę,która wybrała się na trzytygodniową objazdówkę-co dwa dni nowe miejsce i na dziko(co nie jest w Gr problemem)Samochód mieli obładowany do granic a na dachu profesjonalny kajak plus namiot.Razem popływaliśmy kajakami(ja dmuchanym)i z rurkami plus płetwy,udało się nawet zabaczyć pod wodą wrak starego statku -ogólnie super ludzie.Ja mieszkałem nieopodal w klimatyzowanym apartamencie oni w swoim namiociku i wcale nie wyglądało,że czegoś im brakuje do szczęścia a wręcz przeciwnie.Kasa jest dodatkiem i to co kto i gdzie je jest bez znaczenia jak widać na podanym przykładzie.pozdrawiam

A po co chcesz to wiedzieć?
baczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) baczek » 18.11.2012 19:47

tak patrzę czytam obserwuje, w 2007 z żonną 10 dni zrobiliśmy za jakieś 2700 zł na motocyklu tak więc troche zupek chińskich jakieś miejscowe dżemy i campingi nie tanie tylko te co nam się podobały, ale chodziło o fakt bycia tam i ówdzie, 2009 2010 2011 piątki w trójkę mało, teraz 2013 za sam mobilehome 1050 ouro na tydzień, wszystko zależy od miejsca, chęci i mozliwości ale niektóre miejsca dla naszego odpoczynku są bezcenne i widzę ze człowiek za kazdym pobytem jest skłonny do wiekszych wydatków, aczkolwiek najtańszy-pierwszy pobyt the best pomimo spartanskich warunków jak dla nie ktorych, pzdr.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 18.11.2012 20:36

PETERENZO napisał(a):
Haweł napisał(a):

A po co chcesz to wiedzieć?

Normalny jestes ??? i czy inaczej ??? wiem teraz jest taka moda....
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.11.2012 20:45

Haweł napisał(a):Normalny jestes ??? i czy inaczej ??? wiem teraz jest taka moda....

Moje pytanie było proste - o co Tobie chodzi?
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 18.11.2012 21:21

Nie wszystkie,ale spora część plaż oferuje natryski i wc a w szczegóły nie wnikałem.Chciałem tylko pokazać,że to ile ktoś wydaje na wakacje jest bez znaczenia ci ludzie byli naprawdę szczęśliwi.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.11.2012 21:26

pawelh napisał(a):Nie wszystkie,ale spora część plaż oferuje natryski i wc a w szczegóły nie wnikałem.Chciałem tylko pokazać,że to ile ktoś wydaje na wakacje jest bez znaczenia ci ludzie byli naprawdę szczęśliwi.

Właśnie tak to odebrałem :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 191
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone