Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
transporter0
Odkrywca
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) transporter0 » 28.09.2012 16:28

A ja lubię Polskie morze na weekendowe wypady. Jest pogoda, telefon z rezerwacją i w drogę...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2012 16:53

Weekendowe wypady nad polskie morze to i ja praktykuję ale bez rezerwacji i poza sezonem...do Bałtyku jednak nie wszedłem od 12 lat i już nie wejdę :wink:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 28.09.2012 16:58

PabloX napisał(a):
hrupek666 napisał(a):
_Rafi_ napisał(a):ile co kogo kosztowało

Jak na razie to tylko wiemy ile płacił za lokum , niech napisze więcej.

A pewnie że pozazdrościłem nigdy takich pieniędzy nie widziałem 8O ,a co mówić o wydawani na wakacje. :(

Musiał bym prawie 2 miechy zarabiać na Świnoujście, nie wspomnę o Cro :roll:

Jak zaczniesz uważniej czytać, to może i robotę lepszą złapiesz :wink:

Za lokum wyszło człowieka 5760 zł (16 noclegów x 90 euro x 4 zł - taki był mniej więcej kurs w tamtym roku).
A napisał, że w sumie wydał 11000 zł (chociaż fakt, napisał może mało wyraźnie, bo użył sformułowania "za pobyt", co jak widać niektórzy czytają jako "za lokum").
Tak czy siak - moje wydatki za wyjazd 2+3 z 16 noclegami były podobne, chociaż na pewno dałoby się je trochę obniżyć. Mniej wydałem na lokum, w takim razie pewnie więcej na obżarstwo i opilstwo.

Na szczęście są forumowicze co naprawdę czytają i piszą uważnie i potrafią wytłumaczy wszystko.

Dzięki twojemu wpisowi zrozumiałem na co wydali taką sumę.

Dziękuje 8)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 28.09.2012 17:12

Owszem, jestem cromaniakiem - trzeba. W tym roku, pomyśleliśmy, troche odmiany - Grecja. I kurteczka, w mocnych biurach nie mogliśmy zejść z 9-10 tysiaków na dzień dobry dla 4 osób z hb czy tam all na te marne 7 dni, a praktycznie 5, wylot przylot i te rzeczy. A gdzie reszta wydatków ???, bo sprzęt w kraju. A preferujemy aktywny model rekreacji i leżenie pod parasolem z drinkiem i fascynowanie się żarciem, jakie to niby w hotelu oraz dostępność do koryta ma tu wtórne znaczenie. ........... Więc wszedł w życie zapasowy wariant autorski. ........ W sierpniu nad Bałtykiem było ok, żar chwilami, bałtycko sztormowo czasami. ... Za gratis pośmigaliśmy na desce, poszaleliśmy po morzu na pontonie z silnikiem (no, może nie taki gratis, paliwko ), pożarliśmy rybek wszelakich i w różnych postaciach prosto z kutra, że nam uszami wychodziły i w ogóle leżeliśmy kołami do góry na fajnej trochę pustej plaży. Połowa sierpnia 10 dni - Kwaterka a'la oddzielny domek z wc, szołerkierm i tv 100 zł/doba po upuście ze 120 dla stałego klienta, wiadomo, przejazd i wydatki. suma gdzieś tak 3000 , szczegółów nie dochodzłem . Fajnie było.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2012 17:50

alessandro1977 napisał(a): ....to i ja praktykuję....

alessandro1977 napisał(a):....do Bałtyku jednak nie wszedłem od 12 lat i już nie wejdę :wink:

..zaprawdę powiadam Ci..dziwne :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2012 17:57

lubelski napisał(a):..zaprawdę

Skąd ja to znam ? 8O :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.09.2012 18:08

alessandro1977 napisał(a):
lubelski napisał(a):..zaprawdę

Skąd ja to znam ? 8O :oczko_usmiech:

:mrgreen:
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 28.09.2012 18:21

MarDomi napisał(a):
Ale jak tu porównać Morze Śródziemne z naszym morzem... lepiej nie porównywać. A za 8 tyś można 2+2 w all inclusive. Sam byłem 4 lata temu na krecie 4 gwiazdki all inclusive 14 dni 2+1 za 6000 zł.

I nic więcej na miejscu nie wydałeś ? Bo ludzie liczą tylko koszt wycieczki ,a drobne :wink: wydane na miejscu umykają.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 28.09.2012 18:27

_Rafi_ napisał(a):Bo ludzie liczą tylko koszt wycieczki ,a drobne :wink: wydane na miejscu umykają.

Jak ktoś siedzi na basenie , żre i chleje w dzień w dzień oraz dupy nigdzie nie ruszy to nic nie umyka. :?
...i potem się lansuje że byłem na zajebistym all !
Tyle tylko że byłem "X" i widziałem tylko Hotel i basen...... 8O
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 28.09.2012 18:39

Brutalne, ale prawdziwe.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2012 18:54

anakin napisał(a): :mrgreen:

I wszystko jasne :D
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 28.09.2012 19:19

maniust napisał(a):
_Rafi_ napisał(a):Bo ludzie liczą tylko koszt wycieczki ,a drobne :wink: wydane na miejscu umykają.

Jak ktoś siedzi na basenie , żre i chleje w dzień w dzień oraz dupy nigdzie nie ruszy to nic nie umyka. :?

Kurcze cała prawda...
Znajomy mówi mi - byłem na Melidawach
pytam go - i co tam zwiedziłeś?
a on - no kurcze super hotel był 5*, żarcie wypas cały dzień, picie non stop najlepsze trunki
na to ja - no ok, ale co zobaczyłeś?
powtarzał swoją wersję kilka razy...po czym popukał się w głowę czego ja od niego chcę :roll:
I jak dla mnie to szczyt szczytów, po kij tam jechać po zdjęcie, żeby sobie wstawić na fejsie :P
ale z drugiej strony, kto bogatemu zabroni,, przecież z gustami się nie dyskutuje
MarDomi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 28.09.2012 20:23

_Rafi_ napisał(a):
MarDomi napisał(a):
Ale jak tu porównać Morze Śródziemne z naszym morzem... lepiej nie porównywać. A za 8 tyś można 2+2 w all inclusive. Sam byłem 4 lata temu na krecie 4 gwiazdki all inclusive 14 dni 2+1 za 6000 zł.

I nic więcej na miejscu nie wydałeś ? Bo ludzie liczą tylko koszt wycieczki ,a drobne :wink: wydane na miejscu umykają.

To była opcja all inclusive wszystko było w cenie. Jedynie wypożyczenie punciaka i paliwo do niego czyli 43 euro i nie pamiętam ile za benzyne. Jak by szczegółowo liczył to jeszcze dojazd na lotnisko w Warszawie i po powrocie do PL z Warszawy do domu :). Na miejscu kupiliśmy tylko jakieś drobnostki za góra 15 euro.
MarDomi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 28.09.2012 20:32

rafgrzeg napisał(a):
maniust napisał(a):

Kurcze cała prawda...
Znajomy mówi mi - byłem na Melidawach
pytam go - i co tam zwiedziłeś?
a on - no kurcze super hotel był 5*, żarcie wypas cały dzień, picie non stop najlepsze trunki
na to ja - no ok, ale co zobaczyłeś?
powtarzał swoją wersję kilka razy...po czym popukał się w głowę czego ja od niego chcę :roll:
I jak dla mnie to szczyt szczytów, po kij tam jechać po zdjęcie, żeby sobie wstawić na fejsie :P
ale z drugiej strony, kto bogatemu zabroni,, przecież z gustami się nie dyskutuje

Ja na urlop jadę głównie wypocząć, ale i tam wypożyczonym autem zwiedziłem Heraklion, Rethymnon, Chanie. Byliśmy na pięknych plażach Panoramio, Bali itd.itp. Nie udało się zobaczyć wąwozu samarja, gdyż nasza córcia miała wtedy dwa i pół roku. Gdyby była starsza to i więcej byśmy zobaczyli, ale niczego nie żałuję, bo hotel był super i zawsze można było miło spędzić czas czy to grając w siatkówkę w basenie czy iść na plażę.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 28.09.2012 21:43

I mogło tak być przy średnim kursie euro 3,25. To były czasy :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 184
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone