Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 27.09.2012 21:39

...masz na myśli mięczaki, skorupiaki, ewentualnie wodorosty? :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2012 06:59

Janusz Bajcer napisał(a):
zebik napisał(a): wolę robale z jadarnu.

Jeszcze jakieś pytania :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Co to robale wiem :idea: ... ale z jadarnu :?: :roll:

Słynny producent kostki polbrukowej. :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.09.2012 07:35

zebik napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
zebik napisał(a): wolę robale z jadarnu.

Jeszcze jakieś pytania :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Co to robale wiem :idea: ... ale z jadarnu :?: :roll:

Słynny producent kostki polbrukowej. :D :D

Robale też produkuje :wink: trzeba je chyba długo gotować :oczko_usmiech:
legs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) legs » 28.09.2012 08:45

Witam
krótko powiem.
Mnie kosztował pobyt w zeszłym roku pobyt 14 nocy +2 po drodze dla 4 osób - 11000 zł
W tym roku ten sam apartman ora 10 nocy + 2 w drodze dla 5 osób - 10000
I wypasu jakiegoś nie było po za apartamentem 90e za dobę
A np 5 dni w głupim Świnaujściu w podobnej klasie a nawet wyżej dla 5 osób wyszło 2500
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 28.09.2012 12:06

legs napisał(a):Witam
krótko powiem.
Mnie kosztował pobyt w zeszłym roku pobyt 14 nocy +2 po drodze dla 4 osób - 11000 zł
I wypasu jakiegoś nie było po za apartamentem 90e za dobę
A np 5 dni w głupim Świnaujściu w podobnej klasie a nawet wyżej dla 5 osób wyszło 2500

I co z tego wynika :?:

Chwalisz się czy narzekasz
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 28.09.2012 12:14

hrupek666 teraz to dowaliłeś. Tak chwali się ,bo to jest temat ,aby szczerze pisać ile co kogo kosztowało i uważam ,że to była szczera odpowiedz i widocznie Cię zabolało -pozazdrościłeś czy co ? Nie wszyscy przez 14 dni wydaja tylko 2000zł :wink: .
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 28.09.2012 12:31

_Rafi_ napisał(a):ile co kogo kosztowało

Jak na razie to tylko wiemy ile płacił za lokum , niech napisze więcej.

A pewnie że pozazdrościłem nigdy takich pieniędzy nie widziałem 8O ,a co mówić o wydawani na wakacje. :(

Musiał bym prawie 2 miechy zarabiać na Świnoujście, nie wspomnę o Cro :roll:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 28.09.2012 13:06

hrupek666 napisał(a):
_Rafi_ napisał(a):ile co kogo kosztowało

Jak na razie to tylko wiemy ile płacił za lokum , niech napisze więcej.

A pewnie że pozazdrościłem nigdy takich pieniędzy nie widziałem 8O ,a co mówić o wydawani na wakacje. :(

Musiał bym prawie 2 miechy zarabiać na Świnoujście, nie wspomnę o Cro :roll:

Jak zaczniesz uważniej czytać, to może i robotę lepszą złapiesz :wink:

Za lokum wyszło człowieka 5760 zł (16 noclegów x 90 euro x 4 zł - taki był mniej więcej kurs w tamtym roku).
A napisał, że w sumie wydał 11000 zł (chociaż fakt, napisał może mało wyraźnie, bo użył sformułowania "za pobyt", co jak widać niektórzy czytają jako "za lokum").
Tak czy siak - moje wydatki za wyjazd 2+3 z 16 noclegami były podobne, chociaż na pewno dałoby się je trochę obniżyć. Mniej wydałem na lokum, w takim razie pewnie więcej na obżarstwo i opilstwo.
legs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) legs » 28.09.2012 13:21

Jak dla mnie ze szczecina jazda w obie strony autostrady, winiety + kilka wypadów do miasteczek chorwackich to sam koszt paliwa oscyluje wokół 2000 zł zrobiłem 4600 km
do tego 4 wypady do restauracji, codziennie coś trzeba jeść, coś polizać i tak wychodzi.
Oszczędnie to jest gdy:
1. jedziemy w pojedynkę :),
2. siedzenie w kiepskim aparmanie
3. lub termin po za wakacjami
Tylko te 3 punkty dają możliwość oszczędności
Rodziny z dziećmi w wieku szkolnym ratuje tylko kiepski apartament
maciek_apo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_apo » 28.09.2012 13:22

Chorwacja jest fantastyczna do pojechania na wakacje, ale mając do wydania 11 patoli, pokusiłbym się już o Azję.
Nie bić, taki tylko komentarz.
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 28.09.2012 13:25

Ja w 2 osoby + roczna dzidzia za10 dni w Zecevo w apartamencie 4 os (ze znajomymi) zapłaciliśmy ok 3000 zł. W tym przejazd (paliwo+autostrada, apartament, wyżywienie i 4x w restauracji).
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 28.09.2012 13:28

maciek_apo napisał(a):Chorwacja jest fantastyczna do pojechania na wakacje, ale mając do wydania 11 patoli, pokusiłbym się już o Azję.

Azja na 4osoby z wydatkami na miejscu brutto ciężko za 11koła wyjechać na 14dni. Sam myślę o takim wyjeździe w składzie 3+2 ,więc jak masz jakąś alternatywę daj znać.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 28.09.2012 13:36

maciek_apo napisał(a):Chorwacja jest fantastyczna do pojechania na wakacje, ale mając do wydania 11 patoli, pokusiłbym się już o Azję.

Wiele zależy od tego, czy jadą same osoby dorosłe, czy też dzieci - im mniejsze, tym większą robi to różnicę. I ile tych dzieciątek jedzie - z jednym można szukać jakiegoś niskobudżetowego jednopokojowego apartamentu (są takie), ale już z dwójką czy trójką musi być większy.

Co z tego, że najchętniej pojechałbym powłóczyc się po Rumunii, Gruzji albo Kazachstanie, i na pewno wydałbym mniej niż 11 tysięcy?
Z dziećmi są od razu inne koszty (i inne miejsca, do których się jeździ).
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 28.09.2012 14:04

legs napisał(a):...

...
Sama prawda, szczery głos. ........................ I nie trzeba jakiegoś wesołego Irisza, czy ziomala zza Odry, żeby wiedzieć, że Polska to jeszcze w dalszym ciągu tani kraj, kwestia rozejrzenia się :)
.....
HR, koszty stałe - nie uciekniesz - kwatera, przejazd. Łapiąc średnią bazę, sezon, 4os, 10-12 noclegów, 55 e, 1500 km, 7,5l/100 = 4-4,5 tysiaka., a resztę można rozkręcać, lub skręcać. (średnia pobytu dla przeciętnego Palaka szaraka na te 10 dni i tak wychodzi średnio 6 - 7 tysiaków)
...... Ale, co tam, taka Grecja 7 dnii w tym 5 rzeczywiście aktywnych z Hb to już co najmniej 8 tysiaków na samym starcie, bez extra wydatków, itd,itd - Włochy, Turcja, Hiszpania, inne . ....... i tym sposobem można wpuscic jeża w spodnie lansującym pogląd "cieple morza w polskiej cenie" . .... Nie bić. :)
MarDomi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 28.09.2012 16:06

AdamSz napisał(a):
legs napisał(a):...
...... Ale, co tam, taka Grecja 7 dnii w tym 5 rzeczywiście aktywnych z Hb to już co najmniej 8 tysiaków na samym starcie, bez extra wydatków, itd,itd - Włochy, Turcja, Hiszpania, inne . ....... i tym sposobem można wpuscic jeża w spodnie lansującym pogląd "cieple morza w polskiej cenie" . .... Nie bić. :)

Ale jak tu porównać Morze Śródziemne z naszym morzem... lepiej nie porównywać. A za 8 tyś można 2+2 w all inclusive. Sam byłem 4 lata temu na krecie 4 gwiazdki all inclusive 14 dni 2+1 za 6000 zł.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 183
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone