Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boro2511
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) boro2511 » 28.08.2012 12:01

35 eur to faktycznie okazja bo cięzko osiągnąć w tym czasie 50,ale najwyraźniej czasem się zdarza...
Odnośnie kwoty na wydatki na miejscu. Ja jak pisałem wydałem około 1000 PLN (1800 kun). Dawało to 150 kun na dzień i dałem radę bo musiałem. Codziennie w Studenacu do 100 i reszta jakaś kawka, piwko czy lody na plaży. Można dać radę jak się chce. Zapewniam,że choć nie mogłem pozwolić sobie oczywiście na wszystko to było ok.
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 28.08.2012 12:17

boro2511 napisał(a):O którym Śląsku kolega pisze?

Się darek1 zapędził i pomylił Górny z Dolnym. :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2012 12:18

boro2511 napisał(a):35 eur to faktycznie okazja bo cięzko osiągnąć w tym czasie 50,ale najwyraźniej czasem się zdarza...

Gwoli uściślenia - apartament za 35 euro był dwuosobowy czyli pokoj z kuchnią.
boro2511
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) boro2511 » 28.08.2012 12:19

bzyq74 napisał(a):zapędził i pomylił Górny z Dolnym. :lol:

Na to wychodzi. O Ślązakach mówi się zwykle o mieszkańcach Górnego... :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.08.2012 12:49

boro2511 napisał(a):
bzyq74 napisał(a):zapędził i pomylił Górny z Dolnym. :lol:

Na to wychodzi. O Ślązakach mówi się zwykle o mieszkańcach Górnego... :D

Jak nie jak tak. Ząbkowice Śląskie to przecie Ślunsk. Baby ślunskie hospodarne ale chłopy to tylko piwsko żłopiu. Pieruny jydne. :D
Nie jestem nacjonalistą ale Ślunzoków nie lubie przez ich gwarę. No chyba, że by jakąś Ślązaczkę z długimi nogami poznał i do tego żeby miała czym oddychać. :D
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 28.08.2012 12:51

Janusz Bajcer napisał(a):
PabloX napisał(a):Apartament 2-pokojowy (skoro z balkonem I tarasem) za 35 euro/doba w Tribunju w lipcu - super, podajcie namiar, bo cena znakomita. Chyba dostaliście od gospodarza megarabat...

1 kwietnia do Dario napisałem :lol: .... i obiecany rabat dostałem :D

Czyli jak Heterka pisze o dwóch osobach, to tą drugą osobą jesteś Ty?

Dario opowiadał, jak zadzwoniłeś po tym, jak rzucił jakieś primaaprilisowe hasło, zdziwił się, że ktoś zadzwonił, no i dał Ci ten rabat :D Byłem u niego krótko po Tobie. Ale z rabatem tylko 5% :wink:
boro2511
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) boro2511 » 28.08.2012 12:58

darek1 napisał(a):Ząbkowice Śląskie to przecie Ślunsk

Owszem, tyle tylko,że Dolny w okolicach Kłodzka. Tam gwarą o której piszesz się nie posługują.
Choć i u nas lubimy "dygnąć" jakiś browarek... :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2012 12:59

PabloX napisał(a):Dario opowiadał, jak zadzwoniłeś po tym, jak rzucił jakieś primaaprilisowe hasło, zdziwił się, że ktoś zadzwonił, no i dał Ci ten rabat :D Byłem u niego krótko po Tobie. Ale z rabatem tylko 5% :wink:

Nie dzwoniłem, napisałem na forum :lol:
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 28.08.2012 13:05

PabloX napisał(a):Apartament 2-pokojowy (skoro z balkonem I tarasem) za 35 euro/doba w Tribunju w lipcu - super, podajcie namiar, bo cena znakomita. Chyba dostaliście od gospodarza megarabat...
900 zł na 14 dni, czyli jakieś 115 kun dziennie na dwie osoby. Połowa dziennego budżetu na zakupy w Konzumie i piekarni. Zostaje w sam raz na naleśnika, piwo i kawę na plaży. Może nawet na lody.
Dobrze, że już nie pojawiają się posty, jak to ktoś miał full opcję za 3000 zł na 2 tygodnie w środku sezonu :wink:

Skoro nie wierzysz TWOJA sprawa - ja pisze prawdę. Mega rabat był bo byliśmy któryś raz z kolei u tego samego zaprzyjaźnionego gospodarza, a muszę powiedzieć, że widziałam ogłoszenie " Apartament dla 2 osób za 25 Eu" - oczywiście nie wiem jak wyglądał bo nas to już nie interesowało. Może było skromnie, ale nam spokojnie wystarczyło, 2 osobom wiele nie potrzeba. Wolę skromnie wczasy w Chorwacji , niż wypasione w Polsce. A namiary jak chcesz mogę podać - to żadna tajemnica. Normalnie apartament u naszego gospodarza dla 3 osób kosztował 50 E, a po negocjacjach nawet 45 eu. Mój brat za duży apartament dla 6 osób płacił 65 eu.

Apartament 2 osobowy - pokój z kuchnią i łazienką.
Ostatnio edytowano 28.08.2012 13:14 przez Heterka, łącznie edytowano 1 raz
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 28.08.2012 13:12

Janusz Bajcer napisał(a):
PabloX napisał(a):Dario opowiadał, jak zadzwoniłeś po tym, jak rzucił jakieś primaaprilisowe hasło, zdziwił się, że ktoś zadzwonił, no i dał Ci ten rabat :D Byłem u niego krótko po Tobie. Ale z rabatem tylko 5% :wink:

Nie dzwoniłem, napisałem na forum :lol:

Napisałeś. Przy piwku Dario opowiadał, mogło mi się pomylić 8)

Heterka: wierzę, przecież nawet sam policzyłem, że w 115 kunach mieści się to wszystko, o czym napisałaś. Na styk i bez szaleństwa, ale się domyka.
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 28.08.2012 13:29

JA wole nie pisać ile, bo zostanę "zlinczowana" że Ślązara to oszczędna, ale piwosz ;)Ale za 13 dni w apartamencie z basenem, 100m od morza z basenem zapłaciliśmy 314euro :)Za niespełna 2,5 letnią córcię nie musieliśmy płacić.Ze wszystkim -zwiedzaniem ( ale mało było zwiedzania- jedynie Split, Omis, Brac, Bol,Widova Góra,Makarska,Mimice) obiadami tamże i na tarasie :) Z Karlovacko i winkiem codziennie - wyszło na 2 dorosłych z Młodą- pizza, lody, soczki, inne pierdółki jakieś niespełna 4,5 tyś.
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 28.08.2012 13:44

kemilia napisał(a):Ale za 13 dni w apartamencie z basenem, 100m od morza z basenem zapłaciliśmy 314euro :)

Pewnie miałaś ten apartament, którego dotyczyło ogłoszenie widziane przez Heterkę - 25 euro za dobę :wink:
boro2511
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) boro2511 » 28.08.2012 13:47

kemilia napisał(a):niespełna 4,5 tyś.

No i co, da się... :lol:
Można i wydać w podobnej konfiguracji osobowej 10 tys, ale jak widać nie trzeba,żeby pojechać do Chorwacji i wypocząć niekoniecznie na polu namiotowym... :)
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 28.08.2012 13:54

darek1 napisał(a):
sieka napisał(a):Dzięki - o to mi chodziło :)
My też jedziemy w 4 os (dorosłe) + pies.
Także koszty się zmniejszą bo dzielimy wszystko przez 4 (psiak ma gratis ;))
Ale chcemy się w 2500 zł od osoby zmieścić (nie licze zakupów w PL), bez specjalnego łażenia po knajpach. Chorwackie przysmaki na targu rybnym w miarę możliwości i przygotowywanie ich w domu :) na ok 15 dni

Doliczcie jeszcze piwo. Wy Ślązacy dużo go "żłopiecie", a i tłuste posiłki jecie. Dolicz tak pi razy drzwi 1000 zł.

Oj kolego żebyś wiedział :) Bierzemy trzy zgrzewki - na pierwsze trzy dni wystarczy ;)
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 28.08.2012 13:58

Ale z Polski te 3 zgrzewki ciągniecie? To już lepiej kupcie sobie po drodze - w Czechach jest lepsze i tańsze niż w Polsce :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 167
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone