Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.08.2012 09:04

PETERENZO napisał(a):
Bocian napisał(a):Najlepsze są te grosze po przecinku :)

A co? Mają być przed "przecinkiem"? :mrgreen:

O borze szumiący, jaki ty jesteś wspaniały...
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 24.08.2012 09:08

Bocian napisał(a):Moim zdaniem nie ma możliwości takiego wyliczenia bo wystarczy , że pójdziesz do kibla i tam nie dostaniesz rachunku a 3 czy 5 kun zapłacisz i nie wierzę, że nie ma takich wydatków które nie są objęte wyliczeniem. Jakaś woda bo gorąco, czy lód, a rachunku nie ma. poza tym kurs jest zmienny i każdego dnia jest inaczej.

Jest możliwe i prostsze to niż wizyta w kiblu...

Ja mam obliczone wszystko co do grosza - nic prostszego. Wiem ile gotówki zabrałem ze sobą, wiem z jaką gotówką wróciłem, wiem ile zapłaciłem kartą - wystarczy podsumować i kalkulacja "co do grosza" gotowa.

I taka kalkulacja nie jest związana z tym, że liczyłem się z każdym groszem, bo wakacje nie były tanie. Lubię jednak wiedzieć dokładnie ile wydaję.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 24.08.2012 09:09

Bocian napisał(a):
PETERENZO napisał(a):
Bocian napisał(a):Najlepsze są te grosze po przecinku :)

A co? Mają być przed "przecinkiem"? :mrgreen:

O borze szumiący, jaki ty jesteś wspaniały...

Wiem :oczko_usmiech:
jarek79kk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek79kk » 24.08.2012 09:09

widze ze jestes aptekarzem i czepiasz sie szczegolow

jesli ktos ma ze soba 1000e i wraca z 10e do domu i ma wiekszosc rachunkow a sikal pod drzewem i jadl dziennie 1 loda za 6 kun bo na wiecej go nie stac i za tego loda nie ma paragonu to chyba wie ile na co wydal a jak przypuszczam wody nabral na tyle duzo z pl ze tylko rozlewa dziennie z 5ltr butelki do mniejszej ktora bierze w kieszen i idzie w miasto - takie sa realia !!!

na plazy sepurine w rogoznicy kosz na smieci przesypywal sie od puszek z lecha, zubra, tyskiego oraz sledzia baltyckiego i szprotek w pomidorach - tazke mysle ze ci co to ze soba zabrali doklanie wiedza ile na co straca - co do grosza !
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.08.2012 09:18

jarek79kk napisał(a):widze ze jestes aptekarzem i czepiasz sie szczegolow

jesli ktos ma ze soba 1000e i wraca z 10e do domu i ma wiekszosc rachunkow a sikal pod drzewem i jadl dziennie 1 loda za 6 kun bo na wiecej go nie stac i za tego loda nie ma paragonu to chyba wie ile na co wydal a jak przypuszczam wody nabral na tyle duzo z pl ze tylko rozlewa dziennie z 5ltr butelki do mniejszej ktora bierze w kieszen i idzie w miasto - takie sa realia !!!

na plazy sepurine w rogoznicy kosz na smieci przesypywal sie od puszek z lecha, zubra, tyskiego oraz sledzia baltyckiego i szprotek w pomidorach - tazke mysle ze ci co to ze soba zabrali doklanie wiedza ile na co straca - co do grosza !

Kto jest aptekarzem? Chyba ten co ma wyliczone co do grosza. Jak sam mówisz, większość rachunków, czyli nie wszystkie i nie za wszystko. Wystarczy, że nie wydadzą ci w kasie co do lipy a to jest norma i już wydałeś o grosze więcej, wiec taki rachunek moim zdanie jest zafałszowany.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.08.2012 09:19

PETERENZO napisał(a):
Wiem :oczko_usmiech:

Jak chcesz to mogę ci codziennie tak pisać, to może inni na forum w to uwierzą...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.08.2012 09:26

Bocian napisał(a):Wystarczy, że nie wydadzą ci w kasie co do lipy a to jest norma i już wydałeś o grosze więcej, wiec taki rachunek moim zdanie jest zafałszowany.

Wystarczy nie czytać tego co po przecinku :oczko_usmiech: i rachunek jest juz bardziej prawdziwy :oczko_usmiech: :lol:
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 24.08.2012 09:33

Bocian napisał(a): Moim zdaniem nie ma możliwości takiego wyliczenia bo wystarczy , że pójdziesz do kibla i tam nie dostaniesz rachunku a 3 czy 5 kun zapłacisz i nie wierzę, że nie ma takich wydatków które nie są objęte wyliczeniem. Jakaś woda bo gorąco, czy lód, a rachunku nie ma. poza tym kurs jest zmienny i każdego dnia jest inaczej.

Ależ oczywiście, że jest. Jeżeli znasz globalną sumę środków, którymi dysponujsz (ja wiem dokładnie ile wydałem kartą, ile Euro i PLN wymieniłem i po ile oraz ile kun wyjąłem ze ściany - myślę, że studenci również to wiedzą), od tego odejmiesz pozycje, na które masz rachunki, a wynik zapisujesz w rubryce "inne wydatki". I gotowe. :)
Ostatnio edytowano 24.08.2012 09:45 przez nlock, łącznie edytowano 1 raz
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 24.08.2012 09:35

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze
Ostatnio edytowano 24.08.2012 09:48 przez hrupek666, łącznie edytowano 1 raz
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 24.08.2012 09:44

Czy ktoś rozumie, o co 'biega" w tym poście powyżej :?: :D
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 24.08.2012 09:49

nlock napisał(a):Czy ktoś rozumie, o co 'biega" w tym poście powyżej :?: :D

Nikt nie zrozumie więcej nic już nie napisze w tym temacie i z góry przepraszam :!:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.08.2012 09:50

nlock napisał(a):
Bocian napisał(a): Moim zdaniem nie ma możliwości takiego wyliczenia bo wystarczy , że pójdziesz do kibla i tam nie dostaniesz rachunku a 3 czy 5 kun zapłacisz i nie wierzę, że nie ma takich wydatków które nie są objęte wyliczeniem. Jakaś woda bo gorąco, czy lód, a rachunku nie ma. poza tym kurs jest zmienny i każdego dnia jest inaczej.

Ależ oczywiście, że jest. Jeżeli znasz globalną sumę środków, którymi dysponujsz (ja wiem dokładnie ile wydałem kartą, ile Euro i PLN wymieniłem i po ile oraz ile kun wyjąłem ze ściany - myślę, że studenci również to wiedzą), od tego odejmiesz pozycje, na które masz rachunki, a wynik zapisujesz w rubryce "inne wydatki". I gotowe. :)

I bierzesz pod uwagę niewydane lipy w każdej kasie? Napiwki? Zgubione drobne, walające się po kieszeniach? Nie wydaje mnie się, jak mawiał klasyk w jednym filmie. :) Nie wierze w to, że pamięta się każdy wydatek co do lipy, szczególnie te za które nie ma rachunków. Ogólny koszt , spoko. Co do grosza, moim zdaniem, niemożliwe.
caipirinha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caipirinha » 24.08.2012 09:51

PabloX napisał(a):
A orientuje się ktoś, co to takiego jest "kuver postava"? W tym roku w dwóch restauracjach doliczyli po 8 kun za każde nakrycie. Natomiast nie spotkałem tego w żadnej konobie, a i w innych restauracjach niż te dwie też "kuver postavy" nie było.

Dokładnie jest to dodatkowe nakrycie,
Doliczają - jak jest taka pozycja w karcie - zazwyczaj jak zamawia się jedno danie na np. 2 osoby, lub półmisek jedzenia i po talerzu dla każdego.

Pamiętam w zeszłym roku oburzenie moich znajomych jak zamówili danie (jakiś mieszane mięso w karcie było to danie dla 1 osoby) i do tego poprosili 3 talerze, a w tej konobie była akurat taka pozycja w menu.

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.08.2012 09:51

nlock napisał(a):Czy ktoś rozumie, o co 'biega" w tym poście powyżej :?: :D

Strasznie ciasno (było) napisane :oczko_usmiech:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 24.08.2012 09:54

Ciekawe jaki cel miał autor tego Wątku, tematu (Ile kosztuje urlop w Chorwacji),czy chodziło mu o jakąś licytacje kto wydał mniej,a kto więcej .Ile Wydał to wydał ,a co do wyliczania groszy to BZDURA skąd wie jeden z drugim ile miał groszy przed wyjazdem 1,2 a może 3 :evil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 163
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone