Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gemišt
Odkrywca
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) gemišt » 21.08.2012 11:56

W tym roku była Makarska. Dwie osoby dorosłe, 1 dziecko. Apartament wspólnie ze znajomymi, cztery gwiazdki, rezerwacja przez Intehome.
Dwa tygodnie, kolacje w konobach z napiwkami. Śniadanie na kwaterze, obiad przy plaży za 50 kun od osoby ( zupa drugie danie i deser), owoce, lody itp. rejs po Adriatyku, wycieczka do Dubrownika, zakupy do domu głównie rakija i pamiątki. Do tego podróż. Całkowity koszt to prawie 10 tyś. PLN. na rodzinę. Myślę, że można taniej, ale wakacje mamy raz w roku. :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.08.2012 11:59

gemišt napisał(a):W tym roku była Makarska. ...obiad przy plaży za 50 kun od osoby ( zupa drugie danie i deser),

8O

Ciekawe. Napisz gdzie bo ta cena to połowa normalnej taksy.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 21.08.2012 12:17

Jacek S napisał(a):
gemišt napisał(a):W tym roku była Makarska. ...obiad przy plaży za 50 kun od osoby ( zupa drugie danie i deser),

8O

To jest możliwe. W Tribunju w konobie Sagena też były takie happy hours - chyba do 16-tej 59 kun za zestaw: zupa, drugie danie, naleśniki. Wybór mocno ograniczony - 2 zestawy, ale porcje pełnowymiarowe, normalne, jedzenie świeże i dobre.
czyrek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) czyrek » 21.08.2012 13:02

Konradk napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):A ile myślisz to kosztuje.?

Policz

Gdybym nie liczył, to bym się nie wychylał.

Winiety:
Czechy: 72 zł
Austria: 2x 8 e = 65 zł
Chorwacja: 127kn x 2= 254 kn = 135 zł
Koszt: 272 zł

ok. trochę zaokrągliłem, to jak widać można jeszcze taniej
adi_tiger
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adi_tiger » 21.08.2012 15:03

Jacek S napisał(a):

8O

To prawda. Sam dziś wróciłem z Makarskiej i zestaw obiadowy (zupa, 2 danie i deser)(pare opcji do wyboru) 50 KN. Była to restauracja obok hotelu Biokovka. Były chyba 4 menu do wyboru.
A tam w knajpach obok plazy na targu płaciłem za danie(kurczak, fryty i sałatki) 48 Kn.
Oczywiście były tez knajpy gdzie takie danie zaczynało się od 100 Kn
gemišt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gemišt » 21.08.2012 15:42

Tak, w Makarskiej, w małych knajpkach, głównie przy plaży są zestawy obiadowe. Jest bardzo dużo chętnych co daje obrót, więc to się opłaca. Zostawialiśmy rzeczy na plaży i po obiadku powrót pod parasol. Potem znowu jakiś mały wyskok na winko a dzieci lody. Byliśmy rozpoznawani i konobar zjawiał się natychmiast. Oczywiście potrafiliśmy to docenić... :)
crolove
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) crolove » 21.08.2012 17:59

Witam, niedawno wróciliśmy z 10-dniowego pobytu w Duce (okolice Omis). Całkowity koszt dla 3-os. rodziny (2 osoby dorosłe i dziecko 10 lat) to ok. 5500 zł.
Noclegi - 1840zł (85 euro/dzień za dwurodzinny apartament z widokiem na morze 4+3, czyli po 42,5 euro na rodzinę)
Koszty podróży -1650zł, w tym paliwo 1100zł (z okolic Katowic, średnie spalanie 7/100), winiety Czechy 95zł, winiety Austria 2x8euro, winieta Słowenia 30euro, bramki w Chorwacji ok. 250zł)
Reszta - ok.2000 zł w tym jedzenie zakupione w Polsce przed wyjazdem (ok.400zł)
Śniadania i kolacje w apartamencie we własnym zakresie, 2-3 razy obiad ugotowany na miejscu, wyjazd do Trogir, Split i Baska Voda. Zakupy w okolicznych sklepach, pozostałe posiłki w restauracjach. Może bez szaleństwa, ale urlop był bardzo udany :)
Pozdrawiam
marcinekk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinekk » 21.08.2012 18:37

Witam!

To mój pierwszy post, witajcie! Chciałbym zapytać o ceny apartamentów w tym roku,dokładnie o miejscowość Brela - czy we wrześniu znajdę tam apartament dla dwóch osób na 12 dni w cenie 20-25 euro? Z góry dziękuję za odpowiedz.
emok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emok » 21.08.2012 18:58

WITAM. Myślę że 25 E za 2 osobowy pokój z aneksem kuchennym, we wrześniu jest do załatwienia. Warto zadzwonić Brela , Pani Rosa tel kom.+385 917 985 987. Pozdrawiam :papa:
pitpawel
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitpawel » 21.08.2012 19:13

marcinekk napisał(a):Witam!

To mój pierwszy post, witajcie! Chciałbym zapytać o ceny apartamentów w tym roku,dokładnie o miejscowość Brela - czy we wrześniu znajdę tam apartament dla dwóch osób na 12 dni w cenie 20-25 euro? Z góry dziękuję za odpowiedz.

marcinekk ja jadę we wrześniu prawdopodobnie do Breli:) Ale z tego co się dowiadywałem to ciężko znaleźć za cenę jaka podałeś. Jest to mój pierwszy wyjazd i liczę, że raczej wydam 40-50 euro za 2 osobowy apartament. 20-25 to chyba ciut za mało:(
emok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emok » 21.08.2012 19:35

40-50 to w sezonie. Więcej optymizmu. Pozdrawiam
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 21.08.2012 20:01

pitpawel napisał(a):
marcinekk napisał(a):Witam!

marcinekk ja jadę we wrześniu prawdopodobnie do Breli:) Ale z tego co się dowiadywałem to ciężko znaleźć za cenę jaka podałeś. Jest to mój pierwszy wyjazd i liczę, że raczej wydam 40-50 euro za 2 osobowy apartament. 20-25 to chyba ciut za mało:(

Przy 30 euro się zatrzymasz, w tym terminie możesz już przebierać w ofertach lecz najlepiej w ciemno-wiesz co bierzesz(nie ma się czego bać).
jarek79kk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek79kk » 21.08.2012 20:01

dokladnie, wiecej optymizmu

...
Ostatnio edytowano 29.06.2013 12:26 przez jarek79kk, łącznie edytowano 1 raz
dyha
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dyha » 21.08.2012 20:56

We wrześniu tamtego w Makarskiej roku płaciłem za dwuosobowy app 25 euro, tak więc trochę optymizmu. Trzeba tylko poszukać
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 21.08.2012 21:02

dyha napisał(a):We wrześniu tamtego w Makarskiej roku płaciłem za dwuosobowy app 25 euro, tak więc trochę optymizmu. Trzeba tylko poszukać

Wysyp gości z tabliczkami przed Makarską w tym terminie pewny lecz pamiętaj zanim zapłacisz obejrzyj kwaterę!. Obyś nie złapał za daleko.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 161
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone