Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
del_sol
Odkrywca
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 16.08.2012 10:50

a żeby dojechac do Władka stoisz 2 godz w korku :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.08.2012 10:52

del_sol napisał(a):a żeby dojechac do Władka stoisz 2 godz w korku :)

A wracając z również. :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.08.2012 10:56

del_sol napisał(a):czesto bywam w Krakowie i we wloskiej knajpie na starym rynku u pani M.G za obiad (2osoby) i 2 lampki wina nigdy nie zaplacilem mniej niz 150zl tak ze nie nazekajcie na ceny w CRO

U nas wszystkie Rynki są stare, jakby co.
Chodzi ci może o Rynek Główny ?

u pani M.G

To ona u nas ma jakieś restauracje 8O
Bosze co za upadek.
Jak wprowadzali macdonalda na Stare Miasto to przynajmniej opór społeczny był.
A tu tak cichcem ...

Często mieszkam w Krakowie :D , czasami chodzę do restauracji, za 150 spokojnie opędzę rodzinę czteroosobową. Bynajmniej nie narzekam na jakość żarcia i ilość.
Fakt, nie na Rynku i nie w restauracji dla snobów.
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 16.08.2012 10:59

A ja sobie tak to policzyłem. Transport+paliwo i opłaty za autostrady: 1500. Apartman 2 osoby: 30 euro (jako że wrzesień)x 14 dni=420e*4,1=1722. 300 kun na dzień (powinno być chyba ok) x 14=4200x0,55=2310. To daje sumę 5532 PLN. Ubezpieczenia assistance nie liczę bo i tak wykupuję na Europę w pakiecie z AC+OC, zdrowotnego też nie liczę, bo Polska ma podpisaną umowę z HR. Kuny za resztę do 6000 to jakieś 850 kun rezerwy.
A czy ktoś od kosztów odejmował to, co by wydał będąc w kraju? W moim przypadku paliwo-codzienne dojazdy do pracy i inne kursy po mieście przez dwa tygodnie to ok. 400 PLN. Tygodniowe zakupy spożywcze 350 PLN x 2=700.
To koszty, które są stałe w każdym gospodarstwie domowym, a które w czasie urlopu znikają. Pewnie jeszcze by się coś znalazło. Ale załóżmy, że: 5500-1100=4400-i to jest wg mnie realny koszt wakacji. No i jak poprawia humor!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.08.2012 11:00

inman napisał(a):
Jacek S napisał(a):
inman napisał(a):O tutaj taki fajny zachęcający link:
http://www.psur.pl/a.aspx?id=183
:D :D :D :D

A tu w 100% się z Tobą zgodzę...choć ostatnio na Stogach miałem 19...zupa....

Ostatni raz na Stogach byłem 3 lata temu. Po bardzo krótkiej kąpieli wszystkie uczestniczące Panie miały stroje kąpielowe do wyrzucenia. Niestety glonów nijak nie dało się wyprać :D

Pewnego wyjazdu po wyjściu z wody miałem (na zachodnim wybrzeżu Istrii) pełne gacie jakiejś długiej trawy, woda mętna...makabra.
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 16.08.2012 11:12

Kiepura napisał(a):
del_sol napisał(a):czesto bywam w Krakowie i we wloskiej knajpie na starym rynku u pani M.G za obiad (2osoby) i 2 lampki wina nigdy nie zaplacilem mniej niz 150zl tak ze nie nazekajcie na ceny w CRO

U nas wszystkie Rynki są stare, jakby co.
Chodzi ci może o Rynek Główny ?

u pani M.G

To ona u nas ma jakieś restauracje 8O
Bosze co za upadek.
Jak wprowadzali macdonalda na Stare Miasto to przynajmniej opór społeczny był.
A tu tak cichcem ...

Często mieszkam w Krakowie :D , czasami chodzę do restauracji, za 150 spokojnie opędzę rodzinę czteroosobową. Bynajmniej nie narzekam na jakość żarcia i ilość.
Fakt, nie na Rynku i nie w restauracji dla snobów.

nie czepiaj sie nazewnictwa dla mnie ten rynek jest stary :D
dla twojej informacji Wentzl też jest jej
i nie obrażaj kogos że jeżeli chodzi tam jeść to jest snobem bo to nie powinno cię obchodzić ja nie oszczędzam na rodzinie tak jak ty :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.08.2012 11:35

del_sol napisał(a):dla twojej informacji Wentzl też jest jej

Boleje nad tym.

del_sol napisał(a):i nie obrażaj kogos że jeżeli chodzi tam jeść to jest snobem bo to nie powinno cię obchodzić ja nie oszczędzam na rodzinie tak jak ty :D

Wydać dużo pieniędzy a dobrze zjeść to często nie są rzeczy, które idą w parze.
Zarówno w Krakowie jak i w Chorwacji.

A oszczędność to cnota.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 16.08.2012 12:05

inman napisał(a):

A ja stałam może 5 minut do ronda we Władku. Z powrotem ani sekundy :D .
Na Hel jechałam w poniedziałek koło 10.00, wracaliśmy w sobotę przed 17.00.
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 16.08.2012 12:17

marze_na napisał(a):
inman napisał(a):

A ja stałam może 5 minut do ronda we Władku. Z powrotem ani sekundy :D .
Na Hel jechałam w poniedziałek koło 10.00, wracaliśmy w sobotę przed 17.00.

ty to masz szczęście, jechałem tą trasa kilkadziesiąt razy i co roku jest gorzej. rondo we władku od Jastrzębiej to zawsze minimum 30 min stania a dojazd do obwodnicy gdanskiej od Rumi dobre 1,5godz
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 16.08.2012 12:23

Kiepura napisał(a):
del_sol napisał(a):dla twojej informacji Wentzl też jest jej

Boleje nad tym.

del_sol napisał(a):i nie obrażaj kogos że jeżeli chodzi tam jeść to jest snobem bo to nie powinno cię obchodzić ja nie oszczędzam na rodzinie tak jak ty :D

Wydać dużo pieniędzy a dobrze zjeść to często nie są rzeczy, które idą w parze.
Zarówno w Krakowie jak i w Chorwacji.

A oszczędność to cnota.

chyba w Krakowie i Szkocji :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.08.2012 12:23

Na tym polega znajomość Cro, żeby wiedzieć, że ryby to się jada u gospodarzy u których się mieszka :) Co roku Bobo organizuje nam "rybną" kolację, a bywaliśmy nawet w 25 osób. Nigdy nie zjedliśmy wszystkiego bo było za dużo :) Ryby, w tym ugor, skrpina, pauk, bežmek, fratar i te inne co je widać w wodzie, sałatka z hobotnicy, mule, jeśli nasi rodacy ich nie ukradną wcześniej, pomidory, ogórki, blitwa... No oczywiście coś na początek w płynie, rakija, wino, nespola, wiśniówka... Cena 100 kun od osoby.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 16.08.2012 12:24

Kwestia wyboru terminu podróży. Na bramkach w Chorwacji też się stoi krócej albo dłużej, czasami bardzo długo. I opowieści, że nad Adriatyk jedzie się tak samo długo jak nad Bałtyk można między bajki włożyć.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.08.2012 12:28

marze_na napisał(a):Kwestia wyboru terminu podróży. Na bramkach w Chorwacji też się stoi krócej albo dłużej, czasami bardzo długo. I opowieści, że nad Adriatyk jedzie się tak samo długo jak nad Bałtyk można między bajki włożyć.

Z Przemyśla do Władka, gugle pokazują tyle samo czasu co z Przemyśla do Rijeki :)
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 16.08.2012 12:40

marze_na napisał(a):Kwestia wyboru terminu podróży. Na bramkach w Chorwacji też się stoi krócej albo dłużej, czasami bardzo długo. I opowieści, że nad Adriatyk jedzie się tak samo długo jak nad Bałtyk można między bajki włożyć.

na Istrie jade 12 godz nad morze do siebie jade 8 godz, w zeszlym tygodniu dzwonila do mnie moja matka że zimno i wieje, dlatego za tydzien jade na Cres :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 16.08.2012 14:26

inman napisał(a):

Czyli wielogodzinne korki na chorwackich autostradach, czy Jadrance to jedna z atrakcji z wakacji. :P
Jeżdżę tylko w czerwcu, więc o nich czytam w relacjach, tak samo jak nie stoję w korkach na naszym wybrzeżu, bo wiem jak to zrobić.
8)

Bocian napisał(a):Na tym polega znajomość Cro, żeby wiedzieć, że ryby to się jada u gospodarzy u których się mieszka :)

Ja u swoich znajomych jadam za free, bo to rodzina. :wink:

Spór raczej dotyczył tego, że na siłę chce się pokazać jak jest drogo u nas i jak jest tanio tam.
8)

Nikt nie chce umierać za gastronomów, czy hotelarzy, ale naginanie faktów jest wkurzające po prostu.

Pozdrawiam.
8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 157
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone