Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michalm2012
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 13.08.2012 02:07

Serce w pasy napisał(a):Witam. Mam pytanie czy w wydatki urlopowe liczymy zakupy odzieżowe? Jak na razie wydaliśmy 185zł na ubezpieczenia. Ale na zakupy chorwackie wydałem dużo więcej ?

My byliśmy pierwszy raz w Chorwacji więc musieliśmy kupić lodówkę do auta, maski, rurki, płetwy, buty itd.
Tego nie liczyłem, ponieważ będzie nam służyć kilka lat(mam nadzieję).
R-r57
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) R-r57 » 13.08.2012 07:19

Parę lat temu było taniej -lody 5 kun rakija 40 (litr) teraz lody 7 rakija 50, wycieczka stateczkiem 250 od osoby ,rodzina z jednym dzieckiem to wychodzi ponad 100 Euro .Trochę im się w d...ch poprzewracało ,no ale to porażające słońce ,właśnie wróciłem niestety
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 13.08.2012 07:48

R-r57 napisał(a):Trochę im się w d...ch poprzewracało ,no ale to porażające słońce ,właśnie wróciłem niestety

Nie byłem w Cro kilka lat, ale znajomi, którzy wracają twierdzą, że nadal pięknie, ale rzeczywiście słońce sprawia, że jak wyżej.....
:?
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 13.08.2012 08:14

Tu macie ładnie podliczenie zrobione przez Dżejana:

riwiera-makarska-2012-w-ciemno-rodzina-2-2-1-raz-t37525-75.html#p1005227

To dopiero dokładność :)
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 13.08.2012 08:16

R-r57 napisał(a):Parę lat temu było taniej -lody 5 kun rakija 40 (litr) teraz lody 7 rakija 50, wycieczka stateczkiem 250 od osoby ,rodzina z jednym dzieckiem to wychodzi ponad 100 Euro .Trochę im się w d...ch poprzewracało ,no ale to porażające słońce ,właśnie wróciłem niestety

To ciekawe. Bo ja w tym roku byłem i lody kupowałem w Makarskiej za 5HRK za kuglę, rakiji nie piję, ale winko (Prosek) 40HRK za 1Litr w winiarni w Omis (bo tam było najsmaczniejsze) kupowałem. :wink:
Stateczkiem o nazwie Viganj z Makarskiej na całodniowy rejs na Hvar (Jelsa) i Brać (Bol) również płynęliśmy. Jedzenia i picia - łącznie z rakiją do woli, a cena to 220HRK od osoby dorosłej. Za dzieci nie płaciliśmy. Dlatego całkowity koszt tej imprezy dla rodzinki 2+2 wyniósł około 60Euro - jak dla mnie cena niezła. :wink:

PS.
To może nam się coś i gdzieś poprzewracało, że na wszystko narzekamy. :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.08.2012 08:23

PETERENZO napisał(a):[PS.

Gdyby ta dyscyplina w rozbiciu na to, na co narzekamy była na Igrzyskach, to medali złotych byłoby bez liku :oczko_usmiech:
Niektórzy mogliby zostać multimedalistami :oczko_usmiech:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 13.08.2012 08:32

Janusz Bajcer napisał(a):
PETERENZO napisał(a):[PS.

Gdyby ta dyscyplina w rozbiciu na to, na co narzekamy była na Igrzyskach, to medali złotych byłoby bez liku :oczko_usmiech:
Niektórzy mogliby zostać multimedalistami :oczko_usmiech:

Święta racja :lool:
kubzach
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubzach » 13.08.2012 09:54

Witam chcialem się dowiedzieć czy tak z 300-350 kun dziennie wystarczy na osobe za pobyt w makarskiej? Nie wliczając w to noclegu paliwa itp. Głownie tylko posiłki (śniadania sami będziemy robili) ale lunch i obiad gdzies na miescie (raczej owoce morza i ryby na obiad) no wiadomo do tego też jakiś alkohol lody itp. Pierwszy raz jadę dlatego chciałbym się dowiedziec czegos od was:) Ile wy wydajecie średnio dziennnie?:) pozdro
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.08.2012 10:06

kubzach napisał(a):Witam chcialem się dowiedzieć czy tak z 300-350 kun dziennie wystarczy na osobe za pobyt w makarskiej? Nie wliczając w to noclegu paliwa itp. Głownie tylko posiłki (śniadania sami będziemy robili) ale lunch i obiad gdzies na miescie (raczej owoce morza i ryby na obiad) no wiadomo do tego też jakiś alkohol lody itp. Pierwszy raz jadę dlatego chciałbym się dowiedziec czegos od was:) Ile wy wydajecie średnio dziennnie?:) pozdro

Wydajesz tyle ile masz albo ile masz ochotę wydać. Za 100-120 kun na osobę spokojnie zjesz w konobie. Drożej może być z dobrą rybą. Jeśli będziesz zwiedzał, oglądał muzea, wystawy czy miejsca godna zobaczenia, płatne, to wydasz następną kasę ale nie przekroczysz 300 kun. Moim zdaniem spoko.
kubzach
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubzach » 13.08.2012 10:25

raczej wydatków na muzea itp. nie będzie, ale może jakies atrakcje wodne typu przejazdka na bananie, skuter wodny itp. Zaznaczam, ze tak 300 kun od osoby. Średnio jakas dobra rybka z frytkami lub kalmary to ile mogą kosztować w SMACZNEJ knajpie?:)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.08.2012 10:28

kubzach napisał(a):...kalmary to ile mogą kosztować w SMACZNEJ knajpie?:)

75-85
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.08.2012 10:32

kubzach napisał(a):raczej wydatków na muzea itp. nie będzie, ale może jakies atrakcje wodne typu przejazdka na bananie, skuter wodny itp. Zaznaczam, ze tak 300 kun od osoby. Średnio jakas dobra rybka z frytkami lub kalmary to ile mogą kosztować w SMACZNEJ knajpie?:)

Musisz na miejscu zobaczyć które knajpy są dobre a które drogie, bo to często dwie różne rzeczy. Zjesz kalmary już powiedzmy za 50 kun ale możesz też zjeść rybną plate na dwie osoby za 400. Porcję ryby typu makrela zjesz powiedzmy za 70 kun ale możesz zapłacić za zubataca za kilogram i 300-400 kun. Myślę , że 300-350 kun na osobę dziennie to dużo kasy.
kubzach
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubzach » 13.08.2012 10:38

Tak jak pisałem to jadę pierwszy raz, wiec tak chce wyliczyc ile potrzeba mi funduszy. Na podróż licze tak około 1700zł za osobe (paliwo warszawa-makarska-warszawa, viniety, nocleg w austrii). No i na miejscu to tylko zabawa, opalanie i zabwa:) nie chce sie jakos zbytnio ograniczać, dlatego się zastanaiwam czy tyle 3000kun wystaczy na 9 dni :) pozdro!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.08.2012 10:40

kubzach napisał(a): Na podróż licze tak około 1700zł za osobe (paliwo warszawa-makarska-warszawa, viniety, nocleg w austrii).

Ferrari czy Lambo? 8)
kubzach
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubzach » 13.08.2012 10:47

japoncem w dieslu:) faktycznie maly szczegół- w 1700zł jeszcze nocleg w makarskiej na te 9 dni:) jedziemy w 4 osoby. sam transport licze 500zł osoba z winietami
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 152
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone