Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nikki59
Globtroter
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 10.08.2012 10:48

mam wszystko w powiekszeniu wydrukowane tam gdzie jest szansa gdzieś się wpakować mam nadzieje ze nic nie spierdzielimy :D
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 10.08.2012 13:38

nikki59 napisał(a):a nie lepiej było by jechac tak? troche krótsza trasa

https://maps.google.pl/maps?saddr=Teodo ... ,3&t=m&z=8

trajano napisał(a):Najgorsze są ograniczenia. Przejazdy przez wszystkie możliwe wioski. Co chwila jakieś roboty drogowe, najczęściej czyszczenie rowów melioracyjnych, lub traktory jadące na/z pola. Generalnie przejazd przez Słowację "darmową" drogą zajął nam ponad 2 godziny dłużej, niż autostradą. Dlatego w drodze powrotnej wykupiliśmy już winietkę i postanowiliśmy nigdy więcej nie popełniać tego błędu aby jechać drogą darmową :)
Natomiast droga 86 na Węgrzech była całkiem przyjemna, chociaż na początku trudno nam było na nią trafić, bo wszystkie drogowskazy i GPS kierują na nią przez autostradę płatną. Musieliśmy się troche nagimnastykować ale w końcu trafiliśmy i przejechaliśmy nią migusiem :)

Drogi na Słowacji poza autostradą niestety nie są najlepsze, podobnie jak u nas czy na Węgrzech, czy w Czechach. Autostrada natomiast jest świetna. Jeżdżę nią od lat, a w tym roku nawet dojazd do Żiliny był już idealny.

Poza tym propozycja tej trasy od Katowic na Bielsko, Żywiec i Milówkę to porażka. Nie pchajcie się w ten sposób na Słowację - to chyba najgorsza opcja. Strata kilku godzin. :wink:
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 10.08.2012 23:44

6500 z kalkulatorem: Podróż z noclegami 2000zł, Apartament 2000zł, wycieczki ok 1000zł. Jedzenie, prezenty...... Uważam że to i tak nie dużo w 3 osoby.
Maciej217
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej217 » 10.08.2012 23:50

Dzięki za odpowiedzi, wierzę, że uda mi się spedzić nie zapomniane wakacje w gronie najbliższych przyjaciół bez większych problemów ... Liczę, że wydam około 5000 tysięcy na dwie osoby, taka suma wydaje mi sie racjonalna ... Koszta transportu rozłożone na 4 osoby ...
zbysio_56_56
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbysio_56_56 » 12.08.2012 18:06

Czytam te Wasze posty już sześć lat!
Za każdym razem jest tak samo. Zaczyna się pięknie jest co poczytać ale znajdują się tu forumowicze, którzy celowo sieją zamieszanie, zmieniają temat, wymuszają bezcelową dyskusję.
Jest to jak źle prowadzony wykład w którym prowadzący nie potrafi zapanować nad słuchaczami którzy uważają się za mądrzejszych od prowadzących.
Po co to robicie? Odbieracie chęć zamieszczania niejednokrotnie ciekawych opisów. Poznania ciekawych miejsc, których nie zawsze da się zwiedzić czy nawet do nich trafić.

A co do kosztów pobytu w Chorwacji. Każdy forumowicz wyda tyle na ile go stać i nieważne jest że jeden ma 3500zł a inny 15000zł.

Ważne że mamy gdzie spędzić wakacje nazywane często przez forumowiczów "wakacjami ich życia" w dobie szeregu plajt "biur podróży", które tylko dbały o własne dobro a nie tych którzy im zaufali.

Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.08.2012 19:25

zbysio_56_56 napisał(a):
A co do kosztów pobytu w Chorwacji. Każdy forumowicz wyda tyle na ile go stać i nieważne jest że jeden ma 3500zł a inny 15000zł.

A kto tak nie twierdzi?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.08.2012 19:52

zbysio_56_56 napisał(a): Każdy forumowicz wyda tyle na ile go stać i nieważne jest że jeden ma 3500zł a inny 15000zł.

Moim zdaniem......
Każdy wyda tyle ile chce i ma chęć na to "coś".
To "stać" może być na więcej ale po co wydawać jak się nie ma najmniejszej chęci lub jest to bezsensowne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2012 20:36

woka napisał(a):
zbysio_56_56 napisał(a): Każdy forumowicz wyda tyle na ile go stać i nieważne jest że jeden ma 3500zł a inny 15000zł.

Moim zdaniem......
Każdy wyda tyle ile chce i ma chęć na to "coś".
To "stać" może być na więcej ale po co wydawać jak się nie ma najmniejszej chęci lub jest to bezsensowne.

Zgadza się każdy wydaje ile ma tylko z jednym mały "ALE". Za 3,5 tyś. nie ma wypasu - chyba, że ten wypas to zupy z proszku i makaron z pomidorami. Jeśli czytam wyliczenie, że za 3,5 tyś. latało się po knajpach, zwiedziło pół Dalmacji, a codziennie wieczorem było miejscowe wino, rakija i Ożujsko z Karlovackiem na przemian to mi się nóż w kieszeni otwiera, ze można tak oszukiwać siebie i innych.
baak4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baak4 » 12.08.2012 20:55

witam
11 nocy w miejscowośći KRVAVICA 19 A ( widok z balkonu szok ) 2+2 50 euro . Dwa noclegi :do i z Chorwacji okolice Plitvic 52 euro . Mostar+KRKA+TROGIR + cztery obiadokolacje w knajpie .Wynik ok. 7500 zł. :D Można by zmieścić się w 5000zł.ALE !!!!! to urlop.
AnnaKarenina
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaKarenina » 12.08.2012 21:13

Witam,
Do Chorwacji (Poreć) jedziemy w połowie września b.r.
Noclegi mamy już opłacone (2 tyg.)
Proszę napiszcie,czy w 3000 istnieje szansa że się "zmieścimy" ? Dojazd +wyżywienie.Samochód w dieslu.Wyjazd z Warszawy.
Mąż(kucharz) jak najbardziej piwkowy-trochę rozrzutny ,ja sknera.
Jedziemy z dzieckiem półrocznym,dlatego też liczę na Waszą pomoc-nie mam "za bardzo czasu "na studiowanie wszystkiego tutaj (niestety )
Z góry dziekuję :)
Ostatnio edytowano 12.08.2012 21:17 przez AnnaKarenina, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2012 21:16

będzie ciężko z dojazdem za 2,5 tyś na 14 dni, bardzo ciężko.
AnnaKarenina
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaKarenina » 12.08.2012 21:18

dlatego szybko zmieniłam na 3000 :),ale podejrzewam że i to będzie mało ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2012 21:28

AnnaKarenina napisał(a):dlatego szybko zmieniłam na 3000 :),ale podejrzewam że i to będzie mało ...

W dwie strony do Poreća z Warszawy masz 2500 km pewnie trochę zrobisz na miejscu. Licząc po 5 zł ropę (tak średni wyjdzie tankując po trasie) to niech Wam spali 5,5 l/100 to masz około 150 litrów ropy
150x5= 750 zł+winiety wyjdzie Ci koło 1 tyś.
Dodaj jedzenie, jakieś lody, obiady w knajpach (chociaż parę dla spróbowania specjałów) to na to będziesz miała 2 tyś. Może się wyrobicie, a może być mało - 14 dni to długi pobyt podziel sobie te 2 tyś na 14 dni nawet w Polsce byłoby ciężko.
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 12.08.2012 22:21

My (moja narzeczona i ja) wrocilismy 11.08 z Seget i cenowo wyszło to nastepująco:
- 10 noclegow w apartamencie w Seget Vranjica - 480 euro + 17euro oplata klimatyczna, czyli ok 2000zł,
- opłaty za drogi - winieta 10dniowa czeska kupiona w Polsce - 95zł, 2 winiety austriackie 10dniowe - 16 euro, autostrady w Chorwacji (48kn +161kn) x 2, Słowenia odpada bo jechalismy przez Mureck, Lenart i Ptuj
- paliwo - diesel Corsa 1,3 - juz po przeliczeniach na PLN - 712zł
- na miejscu wyplacilismy z bankomatu po 1000kn czyli ok 1160zł
- 2 razy placilem na miejscu karta w sklepie - ok 65zł
- ze soba po drodze ok 30euro i ok 50kn, czyli ok 150zł

Czyli łącznie wyszło ok: 2000zł + 95zł + 66zł +242zł +712zł + 1160zł + 65zł + 150zł = 4490zł, a zakładalismy ze na glowe wyjdzie ok 3000zł, czyli generalnie nie jest zle:) bo dodając ok 500zł za przygotowanie do wyjazdu (ubezpieczenia, zakup butow do wody czy innych potrzebnych rzeczy) to na osobe wychodzi ok 2500zł na spokojnie, czyli nie rozrzutnie i jednoczesnie bez liczenia kazdej kuny, euro czy zlotowki.
Ostatnio edytowano 12.08.2012 22:44 przez biokd, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2012 22:39

Witam. Mam pytanie czy w wydatki urlopowe liczymy zakupy odzieżowe? Jak na razie wydaliśmy 185zł na ubezpieczenia. Ale na zakupy chorwackie wydałem dużo więcej ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 151
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone