Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2012 08:56

Krystof napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):w awatatku :idea: :idea: :idea:

a Ty Janusz co, "r" nie wymawiasz??? :D :D :D :papa:

Poprawione - paluch się omsknął :idea: (T obok R mam w klawiaturze :wink: )

EDIT To drugie :wink: to pomyłka edytuj z cytuj :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2012 08:57

Jeszcze raz wskaż mi, w którym miejscu Cię obraziłem bo do chwili obecnej tego nie zrobiłaś...
Od przyznawania karteczek nie jesteś niestety Ty :smo:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 10.08.2012 09:04

alessandro1977 napisał(a):Jeszcze raz wskaż mi, w którym miejscu Cię obraziłem bo do chwili obecnej tego nie zrobiłaś...
Od przyznawania karteczek nie jesteś niestety Ty :smo:

Ogarnij się, chłopie, bo siejesz zamęt - uwziąłeś się na jedno zagadnienie i cały czas komentujesz bez sensu kolejne posty, które go dotyczą.
Po prostu ochłoń i zapomnij o kalkulatorze, a jest nadzieja, że Ci przejdzie.
maciek_apo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_apo » 10.08.2012 09:06

Też nie rozumiem tej napinki na forum. Nie mam szczegółowego rozeznania w aktualnych cenach, ale dwa lata temu (kiedy faktycznie ojro było tańsze) Za tygodniowy pobyt w Baśce w dwie osoby (kwatera z aneksem, łazienką, klimą i balkonem 34 euro/dobę), obiady w knajpach, może ze dwa dni sami gotowaliśmy, + zwiedzanie Splitu, Trogiru i kilku mieścin nad wybrzeżem + przejazd autostradami przez Czechy, Austrię, Słowenię + autostrada w Chorwacji do Makarskiej Riwiery + paliwo (silnik 2.0 z gazem gdzie koszt wychodził jak 6L/100 w benzynie).Oczywiście w obie strony, no i jeszcze parasailing w ostatni dzień zaliczyliśmy, jakieś piwka, jakieś winka, kokorozy...

Całość po podliczeniu wyszła na poziomie 3500 zł. Byliśmy w połowie sierpnia. Był to normalny wypoczynek bez szaleństw czy atrakcji poza naszym zasięgiem takich jak skutery, nurkowania itd.
Z Polski zabrałem jedynie dwie zgrzewki wody mineralnej, co okazało się w sumie dobrym pomysłem.

Proste, jak ktoś ma do wydania 6 czy 8 tysięcy złotych, to te pieniądze wyda spokojnie. Jak ktoś ma do wydania 3-4 tys to też spokojnie spędzi urlop tyle, że musi jako tako pilnować wydatków. Jak to mówią trzeba mierzyć siły na zamiary.
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 10.08.2012 09:07

he he dokładnie to ująłeś , chyba zbyt dużo testosteronu do siania zamętu wokół siebie :D , ja tez juz nie będę reagować bo nie ma sensu ;)
"się uczepił jak rzep psiego ogona" :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 10.08.2012 09:10

Maciek, ważna informacja - 3500 pln ale za tydzień!

Gdyby to były 2 tygodnie i dodatkowe osoby (w sensie dzieci), to kwota robi się stosunkowo wysoka, choć oczywiście bardzo realna. :wink:
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 10.08.2012 09:12

Krystof napisał(a):Maciek, ważna informacja - 3500 pln ale za tydzień!

Gdyby to były 2 tygodnie i dodatkowe osoby (w sensie dzieci), to kwota robi się stosunkowo wysoka, choć oczywiście bardzo realna. :wink:

wniosek: najpierw poszaleć a potem brać się za dzieci :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2012 09:15

nikki59 napisał(a):
Krystof napisał(a):Maciek, ważna informacja - 3500 pln ale za tydzień!

wniosek: najpierw poszaleć a potem brać się za dzieci :D

Wniosek nr 2: poszaleć (iść na całość) :smo: w Chorwacji :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 10.08.2012 09:16

ale szaleć ostrożnie, bo dzieci lubią bywać owocami szaleństwa ... 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2012 09:18

Krystof napisał(a):ale szaleć ostrożnie, bo dzieci lubią bywać owocami szaleństwa ... 8)

W historii forum kilkoro w Chorwacji zostało poczętych :D
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 10.08.2012 09:21

Janusz Bajcer napisał(a):
Krystof napisał(a):ale szaleć ostrożnie, bo dzieci lubią bywać owocami szaleństwa ... 8)

W historii forum kilkoro w Chorwacji zostało poczętych :D

podejrzewam, że kilkoro to za mała liczba, w rzeczywistości jest ich dużo więcej :D w sumie fajnie - zawsze można się pochwalić że zostało się poczętym w Cro :D
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 10.08.2012 09:45

trajano napisał(a):
nikki59 napisał(a):a nie lepiej było by jechac tak? troche krótsza trasa

https://maps.google.pl/maps?saddr=Teodo ... ,3&t=m&z=8

Przerabiałem tę drogę przez Słowacjęw zeszłym roku. Powiem wam, że lepiej dać im te 10 EUR bo ta droga to koszmar. Ogólnie nie polecam. Natomiast dalej jest super :)

aż tak źle jest ?? :P a pod jakim względem? droga dziurawa czy non stop ograniczenia?
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 10.08.2012 10:20

nikki59 napisał(a):
trajano napisał(a):
nikki59 napisał(a):a nie lepiej było by jechac tak? troche krótsza trasa

https://maps.google.pl/maps?saddr=Teodo ... ,3&t=m&z=8

Przerabiałem tę drogę przez Słowacjęw zeszłym roku. Powiem wam, że lepiej dać im te 10 EUR bo ta droga to koszmar. Ogólnie nie polecam. Natomiast dalej jest super :)

aż tak źle jest ?? :P a pod jakim względem? droga dziurawa czy non stop ograniczenia?

Najgorsze są ograniczenia. Przejazdy przez wszystkie możliwe wioski. Co chwila jakieś roboty drogowe, najczęściej czyszczenie rowów melioracyjnych, lub traktory jadące na/z pola. Generalnie przejazd przez Słowację "darmową" drogą zajął nam ponad 2 godziny dłużej, niż autostradą. Dlatego w drodze powrotnej wykupiliśmy już winietkę i postanowiliśmy nigdy więcej nie popełniać tego błędu aby jechać drogą darmową :)
Natomiast droga 86 na Węgrzech była całkiem przyjemna, chociaż na początku trudno nam było na nią trafić, bo wszystkie drogowskazy i GPS kierują na nią przez autostradę płatną. Musieliśmy się troche nagimnastykować ale w końcu trafiliśmy i przejechaliśmy nią migusiem :)
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 10.08.2012 10:26

OK dzieki za wszelkie rady:)! ale ja to musze przekonać się na własnej skórze, mam nadzieję, że jak będziemy wyruszać tak późno to wczesnym rankiem tamtędy przemkniemy, a co do dalszej trasy to podrukowałam sobie powiększenia mapki w google tak dla bezpieczeństwa :D ( wiadomo wszystko niestety kieruje na autostradki) w zanadrzu mamy jeszcze GPS i mapki, ale na GPS aż tak nie polegam bo sluchy dochodzą że często zawodzi - lepiej kierować się własna (KOBIECA :D) intuicja.
:)
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 10.08.2012 10:40

To najlepiej wydrukuj sobie mapę z map google z zaznaczoną trasą jak wjechać na Węgrzech na tą trasę 86, oraz jak w okolicach Trnava Hora ominąć krótki odcinek płatnej drogi http://goo.gl/maps/98Ah7 żeby niepotrzebnie nie narobić sobie kłopotów :) Powodzenia :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 150
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone