Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woldox
Odkrywca
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) woldox » 09.08.2012 16:55

pawel1899 jadę przez Polskę kawałek przez Czechy potem sławacka autostradą do Bratysławy potem Węgry omijając autostradę potem Słowenia kawałeczek no i juz Chorwacja
najkrócej jechałem 19 h a najdłużej z przygodami 24 za jednym zamachem , w tym roku robię postuj koło Bratysławy

O tak
http://goo.gl/maps/hjxYp
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 19:23

a nie lepiej było by jechac tak? troche krótsza trasa

https://maps.google.pl/maps?saddr=Teodo ... ,3&t=m&z=8
woldox
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woldox » 09.08.2012 19:27

nikki59 pewnie krótsza ale na pewno dłuższa a tak całą Słowację przelatuje raz dwa choć na pewno widoki ładniejsze
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 19:28

aha no tak, bo to autostradka, nie zauważylam - to napewno ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 19:31

nikki59 napisał(a):a nie lepiej było by jechac tak? troche krótsza trasa

Może i krótsza ale czy szybsza?
Weldox, tam u siebie to google nie pokazują przejazdu A1 a nie przez Świecie, dalej można spokojnie przelecieć przez Katowice i granicę przekroczyć w Cieszynie.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.08.2012 19:38

O! Ciekawa opcja! Ominięcie dwóch winiet za jednym zamachem! Aż dziwne, że nikt na to wcześniej nie wpadł. Może dlatego, że czasy nie sa rewelacyjne (średni 1-2 godziny dłużej niż najpopularniejszymi trasami), ale przyznaję, że opcja godna roważenia.

Obawiam się tylko o jakość drogi na Śłowacji. No i wiosek od groma!
Maciej217
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej217 » 09.08.2012 19:42

Witam forumowiczów. W przyszły piątek mam zamiar wyjechać na zasłużony urlop do Chorwacji (pierwszy raz). Jedziemy w 8 na dwa samochody w rejon Makarskiej. Planuje wziąć ze sobą 500 euro i około 2500 tysiąca złotych pozostawić na karcie ... Plus jakieś zakupy w Polsce za kilka stówek ? Planujemy 8/ 9 nocy spędzić w Chorwacji oraz trasę pokonać za jednym razem ... Czy możecie jakoś ocenić mój finansowy plan i coś doradzić, podpowiedzieć ? Z góry dziękuje ...
woldox
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woldox » 09.08.2012 19:43

Dla mnie ta taka optymalna trasa trochę autostradami troche normalnymi drogami żeby ten czas dojazdu był jakis względny choć kiedyś jechałem 24 godziny myślałem ze zejdę ale na Węgrzech złapałem gumę i zmieliłem oponę było wesoło w poszukiwaniu nowej
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 19:45

woldox napisał(a):Dla mnie ta taka optymalna trasa trochę autostradami troche normalnymi drogami żeby ten czas dojazdu był jakis względny choć kiedyś jechałem 24 godziny myślałem ze zejdę ale na Węgrzech złapałem gumę i zmieliłem oponę było wesoło w poszukiwaniu nowej

Jeśli masz zamiar jechać dokładnie tak jak pokazuje trasa na mapie to moim zdaniem nie ma sensu omijać A1 i granicę należy przekroczyć w Cieszynie.
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 19:49

Raul73 napisał(a):

O! Ciekawa opcja! Ominięcie dwóch winiet za jednym zamachem! Aż dziwne, że nikt na to wcześniej nie wpadł. Może dlatego, że czasy nie sa rewelacyjne (średni 1-2 godziny dłużej niż najpopularniejszymi trasami), ale przyznaję, że opcja godna roważenia.

Obawiam się tylko o jakość drogi na Śłowacji. No i wiosek od groma!

no droga pewnie do najlepszych nie bedzie nalezała, ale cos za coś widoki pewnie ladne beda ;)

wikipedia mi mowi ze droga nr 64 nalezy do drog pierwszej kategorii ;D
woldox
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woldox » 09.08.2012 20:15

Bocian[ oczywiście ze będę przekraczał w Cieszynie nie zwróciłem uwagi
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 20:18

woldox napisał(a):Bocian[ oczywiście ze będę przekraczał w Cieszynie nie zwróciłem uwagi

No to z A1 pewnie to samo. Niedługo będę jechał autostradą do Pelplina i też nie chce pokazać, że jedzie się całością tylko jakoś na okrągło. :)
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 09.08.2012 21:00

alessandro1977 napisał(a):
Nie rób już z siebie pośmiewiska :lool:

Pachnie (śmierdzi) mi tu burakiem na odległość :lol:
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 09.08.2012 21:07

zebik napisał(a):Niezły wypas prawie jak sułtan brunei żyłeś, a co w tych knajpach jadaliście pizza jumbo po gościach co nie dojedli :D Ogarnij się i pisz prawdę bo od bajek są lepsi od Ciebie. A za 3 tyś. to nie wakacje to wegetacja na pasztecie z flaków i kurzych pazurów. :D

Po co mnie obrażasz? Czy ja Cię oceniam, że wydałeś 6-7-8-9-itd tys, PLN na wakacje?

Nie chcesz - nie wierz w to co piszę, ale mnie nie oceniaj.

Daleko mi od kłamstwa.

Myślisz, że chcę się chwalić tym, że mało wydałem na wakacje? - Uwierz mi, że chciałbym wydać właśnie z 6 tys., w tym popływać wynajętą motorówką, ponurkować z butlą, polatać za motorówką - ale mnie nie stać.

Wakacje są dla mnie czasem odpoczynku dlatego choć są skromne zawsze będą udane.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.08.2012 22:14

Bocian napisał(a):
woldox napisał(a):Bocian[ oczywiście ze będę przekraczał w Cieszynie nie zwróciłem uwagi

No to z A1 pewnie to samo. Niedługo będę jechał autostradą do Pelplina i też nie chce pokazać, że jedzie się całością tylko jakoś na okrągło. :)

Google Maps słynie już z tego, że nie wyznacza tras najnowszymi drogami - nawet jeśli je widzi :cry: :cry: Poczekajcie z rok-dwa - wtedy powinna już wynaczać :lol: :lol: Kilka dni temu w ogóle coś im się popieprzyło, bo podciągnęli A1 z Pyrzowic pod Częstochowę - w linii prostej. Żeby było śmieszniej, tylko na niektórych powiększeniach ją widać.

Co do słowackiej 64 - faktycznie jest to krajówka, ale w praktyce jakość może być różna. Na pewno jest sporo terenów zabudowanych, a to przy znanej nadgorliwości słowackiej policji stwarza zagrożenia. Jakiś czas temu szukałem jakiejś relacji z jazdy tą drogą, ale niestety nic nie znalazłem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 148
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone