Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 12:11

pilach napisał(a): krytykowac i pouczac innych

A kto to robi? Ale jeśli wrócisz i napiszesz, że wydałeś 3 kilo na 14 dni i miałeś ful wypas to zawsze powiem ci, że moim zdaniem, ściemniasz. Gros ludzi nie ma pojęcia o czym tu się mówi. Grochem o ścianę. Pietrek wydaje 3 kilo za leżenie na plaży i ok, jak ktos napisze , że jeszcze za to miał wycieczki, lody, browary, fiszpikniki i zwiedzanie to zapodaje farmazon. Moim zdaniem oczywiści. I o to tu chodzi, przedstawiajmy realnie co mamy za wydane pieniądze.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 12:14

Piraraq napisał(a):I jak ktoś pisze, że wakacje na wypasie bo były lody z konzuma, wycieczki przez szybe i ciepłe piwo z puszki spożywane pod drewnianym szałasem to dla niego takie właśnie było

A ja mam prawo napisać, że dla mnie to kiszka nie wypas.I , że mnie to nie zadowala i , że jakbym ja tak miał to nie byłbym zadowolony i nie czułbym, że posmakowałem Cro. I nikogo nie krytykuję tylko określam czego ja oczekuję. Bez sensu jest odbierać to jako krytykę.
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 12:32

Piraraq napisał(a):Szczerze mówiąc to kto ma jakie potrzeby ... gówno mnie obchodzi. Każdy pisze co chce, a ja na podstawie tych kilkuset wpisów jestem w stanie stworzyć sobie realny obraz jak to w rzeczywistości wygląda. Taka siła tego forum :] Duża część społeczeństwa jest od urodzenia nauczona żyć w skromności i do tego przywykła bo nigdy nie było, nie ma i nie będzie ... takim ludziom nie przeszkadzają rzeczy, które inni uznaliby za nie wygodne i nie komfortowe. Dla nich to jest normalne i tyle, w zasadzie nigdy np. potrzeby spożywania obiadu w konobie nie mieli. Nie wolno nikomu starać się takim ludziom wmawiać, że są gorsi ... bo nie są. I jak ktoś pisze, że wakacje na wypasie bo były lody z konzuma, wycieczki przez szybe i ciepłe piwo z puszki spożywane pod drewnianym szałasem to dla niego takie właśnie było a mnie jako czytelnikowi pozostaje wyciągać odpowiednie wnioski, bo każdy przecież potrafi dobrze liczyć. Przykre, są tylko te komentarze które ubliżają innym a w zasadzie do założonego tematu nic nie wnoszą.

wreszcie ktoś podsumował i powiedział coś konkretnego,
aż strach coś na forum napisać bo od razu obrzucą gnojem, niedługo jadę jak wrócę to postaram się napisać o tegorocznych kosztach o ile nie zostanę znowu napiętnowana:)

a tak apropo tych słoiczków z "bierdronki" jak nazwano wyżej :) a co szanowny Pan w domku jada? bo słoiczki można zawekować z normalnym miąskiem ze sklepu mięsnego :) - wystaczy lekko ruszyć głową. To taka mała dygresja mogłabym sie odwołać go wielu głupkowatych zdań ale jaki jest sens, każdy ma prawo do własnego zdania.
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 09.08.2012 12:45

A dla mnie to wszyscy jesteście kłamiecie :P, ja mówię prawdę i to moja prawda jest najprawdsza!!
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 09.08.2012 12:46

Bocian napisał(a):
Piraraq napisał(a):I jak ktoś pisze, że wakacje na wypasie bo były lody z konzuma, wycieczki przez szybe i ciepłe piwo z puszki spożywane pod drewnianym szałasem to dla niego takie właśnie było

A ja mam prawo napisać, że dla mnie to kiszka nie wypas.I , że mnie to nie zadowala i , że jakbym ja tak miał to nie byłbym zadowolony i nie czułbym, że posmakowałem Cro. I nikogo nie krytykuję tylko określam czego ja oczekuję. Bez sensu jest odbierać to jako krytykę.

Jasne, że możesz ... tylko to już pod http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie podchodzi :lol:
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 12:50

cieżko się z wami wchodzi w dyskusje ha ha
:)
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 09.08.2012 12:57

Ja kolegę Bociana doskonale rozumiem, bo preferuje podobne podejście do wyjazdu urlopowego. Ale nie każdy może sobie na to pozwolić i przykro tak kogoś uświadamiać, że miał mniej szczęścia ode mnie. :]
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 13:03

ja naprawde nie rozumiem waszego podejscia, każdy wyda ile chce, ten temat jest po to żeby każdy w swój sposób mógł określić poniesione koszty, ludzie szanujcie sie!
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 09.08.2012 13:11

Bocian napisał(a):
pilach napisał(a): krytykowac i pouczac innych

A kto to robi? Ale jeśli wrócisz i napiszesz, że wydałeś 3 kilo na 14 dni i miałeś ful wypas to zawsze powiem ci, że moim zdaniem, ściemniasz. Gros ludzi nie ma pojęcia o czym tu się mówi. Grochem o ścianę. Pietrek wydaje 3 kilo za leżenie na plaży i ok, jak ktos napisze , że jeszcze za to miał wycieczki, lody, browary, fiszpikniki i zwiedzanie to zapodaje farmazon. Moim zdaniem oczywiści. I o to tu chodzi, przedstawiajmy realnie co mamy za wydane pieniądze.

zgadzam sie w 100%
nie wiem jaki cel maja niektorzy zanizajac ile wydali,tych co jada pierwszy raz moga wprowadzic w blad i moga byc rozczarowani
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 13:18

nosz mnie szlak zaraz trafi czytajac wypowiedzi innych.. rece opadaja

każdy ma swój rozum i przed wyjazdem powinien oszacować koszty, na co liczy i czego oczekuje czy chce sie codzinnie stołować w knajpie czy woli ugotowac cos samemu dla kazdego cos dobrego wasze rady tez sa do niczego.
pilach
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pilach » 09.08.2012 13:37

Wiadome że nie ma co liczyc że będzie za 3000 tyś pełen wypas i do tego dłuższy pobyt ale to dla wielu ludzi kupa forsy.I wystarczy uszanowac to.Jak jedzie się w dwie osoby dorosłe.To można po oszczędzac i dokonac wiele wyrzeczeń.Przeżyc na suchym prowiancie.Ale jak już jest się z dziecmi to trochę trudniejsza sprawa.
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 13:42

pilach napisał(a):Wiadome że nie ma co liczyc że będzie za 3000 tyś pełen wypas i do tego dłuższy pobyt ale to dla wielu ludzi kupa forsy.I wystarczy uszanowac to.Jak jedzie się w dwie osoby dorosłe.To można po oszczędzac i dokonac wiele wyrzeczeń.Przeżyc na suchym prowiancie.Ale jak już jest się z dziecmi to trochę trudniejsza sprawa.

wiadomo, że z dzieciakami sie nie da!
ale na samym wstepie napisalam, że nie mamy dzieci, więc niewiem jakim cudem doszlo do tak zwartej dyskusji ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 13:45

Piraraq napisał(a):
Bocian napisał(a):

Jasne, że możesz ... tylko to już pod http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie podchodzi :lol:

Napisz mi gdzie kogoś ośmieszam lub komuś ubliżam, gdzie pisze nieprawdę?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 13:49

nikki59 napisał(a):nosz mnie szlak zaraz trafi czytajac wypowiedzi innych.. rece opadaja

każdy ma swój rozum i przed wyjazdem powinien oszacować koszty, na co liczy i czego oczekuje czy chce sie codzinnie stołować w knajpie czy woli ugotowac cos samemu dla kazdego cos dobrego wasze rady tez sa do niczego.

Jakie rady? :) Przecież tu nikt niczego nie doradza. Weź tyle co uważasz za stosowne a po powrocie napisz realnie co za to poznałaś i zobaczyłaś i czego posmakowałaś. Realnie.
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 13:53

zabieramy 500e na parę, paliwo,sklepy kartą - wróce napisze
o ile ceny drastycznie nie wzrosły - głowę dam sobie uciąć, że wróce zadowolona :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 145
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone