Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pietrekzbronami
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 09.08.2012 10:27

nikki59 napisał(a): niewiem może to dziwne jestem młoda a nie odczuwam parcia na knajpy - wole wziasc piwko z KONZUMU i isc ogladać zachód słońca na plaży .

Ja to jeszcze jestem większy dziwak - bo oglądam zachód Słońca na chorwackiej plaży z piwem z Biedronki (kasa Misiu, kasa):D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2012 10:29

nikki59 napisał(a):ale za to niezły burak :) szacunku troche dla innych ;)

Zobacz może lepiej kto wyskoczył pierwszy z buractwem...później będziemy mogli kontynuować dyskusję :wink:
Ostatnio edytowano 09.08.2012 10:33 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 09.08.2012 10:29

pietrekzbronami napisał(a):
nikki59 napisał(a): niewiem może to dziwne jestem młoda a nie odczuwam parcia na knajpy - wole wziasc piwko z KONZUMU i isc ogladać zachód słońca na plaży .

Ja to jeszcze jestem większy dziwak - bo oglądam zachód Słońca na chorwackiej plaży z piwem z Biedronki (kasa Misiu, kasa):D

Strasznie mi wstyd :oops: , oglądam zachody słońca bez piwa :roll:

Wcale nie dlatego, że mnie nie stać...
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 09.08.2012 10:30

sylwia1309 napisał(a):Witam. mam takie pytanie planujemy wybrać się na KRK a dokładnie do Baski co prawda na krótko bo tylko 6 noclegów. i moje pytanie brzmi następująco czy wystarczy nam 2500 tysiąca na 2 osoby.Noclegu będziemy szukać pewnie w ciemno mam nadzieje ze coś znajdziemy. Może ktoś ma jakieś namiary na fajny nocleg na Basce.

na tapczanie siedzi leń ...

2500 to w przybliżeniu 620 euro
- jeśli masz zamiar spać w apartamentach po 100 euro za dobę, to Ci wystarczy na noclegi
- jeśli w takich za 40 e, to wydasz 240 e i zostanie Ci 380 e na zbytki, czyli około 63 euro dziennie
- nie wspominasz, czy w tej kwocie ma się zawrzeć również dojazd?

zatem może poświęć więcej czasu na samodzielne obliczenia?
a jeśli to problem, to wyraź to i podaj więcej zmiennych, by można było by Ci skutecznie pomóc
(co ma sięzarzeć w tej kwocie, ile pali auto, skąd wyruszacie, jak sięmacie zamiar żywić, czy duzo zwiedzacie i co jest w planach, ile macie zamiar zrobić kilometrów itp.) - na tak postawione pytanie, jak to zrobiłaś nie da się udzielić jednoznacznej odpowiedzi
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 09.08.2012 10:33

alessandro1977 napisał(a):
nikki59 napisał(a):ale za to niezły burak :) szacunku troche dla innych ;)

Zobacz może lepiej kto wyskoczył pierwszy z buractwem...później będziemy mogli kontunuować dyskusję :wink:

alessandro1977 napisał(a):...jak kretyn z kalkulatorem chodzić...
- przez alessandro1977 » 09.08.2012 10:56

pietrekzbronami napisał(a):Buractwo się szerzy na szacownym Forum.
- przez pietrekzbronami » 09.08.2012 11:02

Ja nie zacząłem tylko odpieram ataki :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2012 10:36

Mówimy o kretynach czy burakach bo się pogubiłem ?
Dlaczego odpierasz ataki skoro Ciebie nie obraziłem ani nie zaatakowałem ?
Nie ma takiego imienia w kalendarzu przecież, może coś się zmieniło ? :wink:
Ostatnio edytowano 09.08.2012 10:38 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 10:36

nikki59 napisał(a):wielki pan Bogacki

Pracowałem z Bogackim :) Teraz już emeryt. Spoko gość :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 10:40

Zobaczcie, którzy forumowicze są atakowani - Ci którzy napisali, że mało wydali, a atakują Ci którzy wydali więcej i uważają (żal im doope ściska), że taniej się nie da.

Mylisz się, nikt tu nikogo nie atakuje. Neguje się co najwyżej twierdzenia, że ktoś wydał 3 kilo PLN i miał ful wypas na 14 dni. Co za bezsensowne twierdzenie, że tym co maja więcej kasy, żal może doopę ściskać, że nie wydali mniej. Po co mieliby wydawać mniej , jeśli stać ich na więcej i jeszcze mieliby się tym martwić? :roll:
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 09.08.2012 10:41

alessandro1977 napisał(a):Dlaczego odpierasz ataki skoro Ciebie nie obraziłem ani nie zaatakowałem ?

No przecież nazwałeś mnie Kretynem bo oszczędzam na wakacjach!
dexterpl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dexterpl » 09.08.2012 10:42

2 osoby w Tucepi - ok 4tyś
40E*8 - apartament (http://www.tucepi-babic.net/photos.htm)
146l diesla (spalanie 5,2l/100km 1.9dci Megane I 2001r)
3x pizza, codziennie lody, 1x fishermanpicnic, piwo polecam LAŚKO http://beerblog.blomka.com/?p=193 (karlovacko jest jednym z najgorszych piw jakie w życiu piłem zaraz obok sarmackiego mocnego), rakija, wino
Winiety czechy, austria - słowenia objazdem
Dużo jedzenia z polski, zupki, fixy knorra, ryż makaron
Można było zejść taniej gdyby nie pamiatki dla najbliższych ok 300pln, mcdonald w austrii 15E itp
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 09.08.2012 10:45

panowie, nie bijcie piany z tymi burakami i kretynami, bo zasyfiacie wątek
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 09.08.2012 10:47

Bocian napisał(a):
Zobaczcie, którzy forumowicze są atakowani - Ci którzy napisali, że mało wydali, a atakują Ci którzy wydali więcej i uważają (żal im doope ściska), że taniej się nie da.

Mylisz się, nikt tu nikogo nie atakuje. Neguje się co najwyżej twierdzenia, że ktoś wydał 3 kilo PLN i miał ful wypas na 14 dni. Co za bezsensowne twierdzenie, że tym co maja więcej kasy, żal może doopę ściskać, że nie wydali mniej. Po co mieliby wydawać mniej , jeśli stać ich na więcej i jeszcze mieliby się tym martwić? :roll:

Już wielokrotnie było udowadniane na tym Forum "że można". Jeśli ktoś pisze, ze wydał na 7-10 dni 3 tys, ja mu wierze bo sam podobnie wydawałem.

Ataki wyglądają właśnie tak: ktoś pisze niską kwotę -> od razu komentarze: "nie prawda, kłamca, itd"-> udowadnianie na przykładzie co i gdzie wydał ->od razu komentarze: "nie prawda, kłamca, itd" ->początek forumowej kłótni.

No ile razy już takie epizody w tym wątku były? - Co kilka dni!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 10:48

Krystof napisał(a):panowie, nie bijcie piany z tymi burakami i kretynami, bo zasyfiacie wątek

Przecież wiadomo, że każdy kretyn to burak. I na tym zakończmy :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2012 10:50

pietrekzbronami napisał(a):No przecież nazwałeś mnie Kretynem bo oszczędzam na wakacjach!

Pokaż mi gdzie nazwałem tak CIEBIE...albo udaj się do lekarza bo coś Ci się tożsamości dublują :D
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 09.08.2012 10:50

Krystof napisał(a):panowie, nie bijcie piany z tymi burakami i kretynami, bo zasyfiacie wątek

Ja to rozumiem, że wątek miał dotyczyć kosztów wyjazdu i swój kosztorys również kiedyś podawałem, ale nie mogę siedzieć cicho jak ktoś mnie obraża, lub neguje moje wyliczenia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 143
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone