Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nikki59
Globtroter
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 09:09

Bocian napisał(a):
nikki59 napisał(a):Widzisz.. to chyba ty masz jakiś problem, bo gdzie sie nie wejdzie to wszedzie ty i tylko dogryzasz, lapiesz ludzi za słówka i wprowadzasz cholernie niemila atmosferę, a po co to ? ( ja również nigdzie nie napsiałam że ogladam widokki zza szyby samochodu(może ty zaczesz czytac ze zrozumieniem?) - no może jedynie że podczas trasy - szacuneczek) rozumiem,że każdy ma wolność słowa, szczegolnie na forum.... ale nie mam zamiaru z nikim sie przekomarzać.. bo jaki to ma sens ? ;) wyluzuj sa wakacje... :)

Wszędzie? Piszę w kilku wątkach, nie wszędzie, może ty uczestniczysz wszędzie, tak jak byłaś już wszędzie. Nikogo za nic nie łapię, piszę jak ja rozumiem poznawanie Cro i jakie z tym wiążą się dla mnie wydatki. To, że tobie się to nie podoba, to już nie moja sprawa i nie moja wina.

dobra poddaje się ... :) POZDRAWIAM I życze udanego urlopu
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 09:11

nikki59 napisał(a):

Dziękuję. Jestem już po urlopie. Czekam teraz na wyjazd z pracy na "urlop" od pracy.
Szukaj intensywnie miejsc gdzie jeszcze nie byłaś bo do 15go mało czasu :lol: :lol:
Pozdrav.
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 09:17

Bocian napisał(a):
nikki59 napisał(a):

Dziękuję. Jestem już po urlopie. Czekam teraz na wyjazd z pracy na "urlop" od pracy.
Szukaj intensywnie miejsc gdzie jeszcze nie byłaś bo do 15go mało czasu :lol: :lol:
Pozdrav.

do 14 ;)
juz znalazłam - BV, Biokovo, jeziorka krasowe i okolice
POZDRAV.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 09:24

Posiedź przy organach morskich w Zadarze. Jak byłem w Zadarze to jeszcze ich nie było. Sam Zadar ze swoją starą częścią ok. Co do plaż w Zadarze i okolicach, słabiutko, najsłabszy mój wyjazd pod tym względem. W Nin crkva sv. Nikole i crkva sv. Križa warte zobaczenia... No i do spróbowania zadarski pršut i maraskino.
nikki59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikki59 » 09.08.2012 09:38

no właśnie bo planujemy zatrzymać sie na pare nocy pod Zadarem ale też się obawiam o te plaże, pewnie zostanie nam jedynie pozwiedzanie okolicy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2012 09:51

nikki59 napisał(a):
zebik napisał(a):
nikki59 napisał(a):my w zeszłym roku ( ja z chlopakiem ) wydalismy ze WSZYSTKIM 3,200 - wliczając jedzenie zakupione w PL, ubezpieczenia, winietek nie kupowalismy, nocowalismy na campingu (koszt za 2 osoby 500 zł na 10 nocy) ale nie żałowalismy na wycieczki, rejsy, wieczorami do knajpek jak mieliśmy ochotę też zaglądaliśmy, na paliwo wydalismy około 1200 zł (samochód oszczedny na gaz) ;)
pozdrawiam

No jasne z Gdańska do Cro za 3200 zł bravo, bravo i jeszcze raz bravo. Tylko jeszcze napisz szczegółowo o tych knajpkach, wycieczkach i rejsach.

nie z Gdańska.. jakies 300km bliżej na poludnie..wiesz czasami sa takie sytuacje,że ludzie się przeprowadzają ;)

Pod avatarem masz Gdańsk.
Podaj namiar na ten kamping za 500 zł za 2 za 10 nocy.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 09:53

Mieszkałem w Diklo, trochę przed kampingiem Borik Zadar. Plaża jak dla mnie, żadna. Pasek żwiru, czasem jakiś tamaryszek.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2012 09:56

Byliśmy w Chorwacji...było cudownie...codziennie tylko klopsiki i pulpety z tym cudownym MOM w składzie, ryż z Polski, pomidory, mięsko ze słoika, ziemniaki, mleko, pyzy, jajka, konserwy etc...
E tam lody...lody to przecież i w Polsce mamy...zielona budka czy co tam - dobre przeca...
Karlovacko, Ożujsko - ee tam..kupiliśmy 2 kartony Żubra w puszkach +25% w Biedronce...
Pizza ? Mamy w Polsce przecież...
Kalmary, krewetki, ryba ? - robaków nie jemy a rybę w Polsce mrożoną kupimy w Biedronce...
1200 zł za paliwo - eee...jechaliśmy 80 km/;h cały czas byle oszczędniej...
Apartman za tyle i tyle...eee tam, widoki - te mamy na plaży...
Dubrovnik, Split, Zadar, Ston ? eee tam, przyjechałem przecież do Makarskiej to co się będę szlajał samochodem...

Jak tak miałby wyglądać mój urlop to wolałbym nie jechać...nie zamierzam jak kretyn z kalkulatorem chodzić...jadę raz w roku aby nasycić się tym wszystkim za co kocham Chorwację...

Jadę wkrótce na 12 dni i zabieram w przeliczeniu na PLN ( 2 osoby ) okolo 4 000...ile stracę, tego nie wiem...w zeszłym roku miałem miałem więcej na 3 tygodnie...zostało trochę pieniędzy mimo, że kilka razy jadłem w restauracji, jeździłem każdego wieczora wzdłuż Chorwackiego wybrzeża nawet na głupią kawę do innej malowniczej miejscowości...rybki, kalmary, krewetki mix gril...na pewno nie będę chodził z włączonym telefonem z uruchomioną opcją - kalkulator :D
No i śniadanka na balkonie/tarasie z widokiem na morze...niech mi nikt nie mówi, że to nie ma dla niego żadnego znaczenia :wink:
Oliwa, trunki i trochę Ożujska na pewno do Polski ze mną przyjadą...pogoda jeszcze nie raz dopisze więc na działce się przyda :D
Ostatnio edytowano 09.08.2012 10:30 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 09.08.2012 09:59

Bocian napisał(a):...

Przeczytaj mój post ze strony 135 (proszę :) ).
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 10:01

pietrekzbronami napisał(a):

Ten o tym, że piwo z rana, jak śmietana?
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 09.08.2012 10:02

alessandro1977 napisał(a):
Jak tak miałby wyglądać mój urlop to wolałbym nie jechać...nie zamierzam jak kretyn z kalkulatorem chodzić...jadę raz w roku aby nasycić się tym wszystkim za co kocham Chorwację...

Czyli 50 % forumowiczów jest dla Ciebie Kretynemi?

Buractwo się szerzy na szacownym Forum.
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 09.08.2012 10:04

Bocian napisał(a):

Ten o tym, że piwo z rana, jak śmietana?

Dokładnie!

Czy mogę według Twoich założeń być Cromaniakiem jeśli przez tydzień leżę na plaży i nic nie zwiedzę? :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 10:04

alessandro1977 napisał(a):

Czyli 50 % forumowiczów jest dla Ciebie Kretynemi?

Buractwo się szerzy na szacownym Forum.

Sądzisz, że 50% forumowiczów będących w Cro, chodzi z kalkulatorem w dłoni?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2012 10:06

pietrekzbronami napisał(a):Buractwo się szerzy na szacownym Forum.

To co tu jeszcze robisz ? Będzie jednego mniej :D
Nie sądzę aby 50% forumowiczów latało z kalkulatorem do restauracji :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2012 10:07

pietrekzbronami napisał(a):Czy mogę według Twoich założeń być Cromaniakiem jeśli przez tydzień leżę na plaży i nic nie zwiedzę? :D
Możesz być maniakiem plaży chorwackiej. Masz konkretne założenia, które można spełnić nad każdym ciepłym morzem. Dla mnie Cromaniak to ktoś kto poznaje Cro a nie tylko do niej jeździ.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 141
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone