napisał(a) blubaj » 30.06.2009 18:16
mati_sowee napisał(a):zastanawiaja mnie te obliczenia 500euro - podajesz kwotę za dwie czy 4 osoby??
bo mnie interesują koszty na dwie osoby (na parę)
podaję 4 os. bo nie czytam w myślach, a piszesz że w tym roku jedziecie w czwórkę. jeśli chcesz rozbić koszty na dwie osoby to zwyczajnie podziel przez dwa, przy czym określ czy kwaterujecie się razem bądź osobno po 2 osoby bo w takim wypadku licz ok. 15euro za osobodzień (60 euro dzień dla wszystkich). co do winiet to wg obecnego kursu euro 4.46 zł mamy:
Słowacja w obie strony
44 zł
Węgry w obie strony drg 86
0 zł
Chorwacja:
tam - od Cakovec do Zagrzeb 29kn, Zagrzeb/Split 157kn
powrót - Karlovac/Zagrzeb 16kn, Zagrzeb/Cakovec 29kn
co razem po obecnym kursie kuny daje
142 zł
to jest jeden z tańszych wariantów gdzie Słowenię przecinasz z Redics na Mursko Sredisce i w Cakovec włączasz się w autostradę do Splitu, a wracasz drogą nr 1 (bardzo widokową) na Plitvickie i wskakujesz na autostradę w Kalovac skąd znowu przez Cakovec na Mursko i dalej do domu.
Wszystkie winiety łącznie
186 zł
Odległość założyłem dobrze zatem 3400 km załadowanym samochodem z czterema osobami na pokładzie więc jeśli przyjmiemy te 7l/100km to będzie chyba ok. zakładając że to benzynka po 4.5 zł za litr to samo paliwo wychodzi
1071 zł.
Kwatery jeśli parami osobno to mamy 60x10=600x4.46zł
2676 zł
Razem 3933 zł /4
983 zł za dojazd i spanie na osobę.
To ile wydacie na miejscu może wyglądać bardzo różnie ale myślę, że łatwo sobie ułożyć 10-dniowy jadłospis i przeznaczyć jakąś sumę na atrakcje.
Przy 517 zł (115 euro) na głowę (co jest kwotą bardzo niską) i zapasach które weźmiecie z Polski możecie zamknąć się łączną kwotą 6 000 zł ale w biodra wam te wakacje nie pójdą na pewno