Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) nikki59 » 09.08.2012 08:07
Piraraq napisał(a):No to spróbujmy policzyć :]
Z gdańska tam i z powrotem to jakieś 4000km.
Pojazd na gaz, srednio 10l/100 czyli 40x3zl=1200 ...
Noclegi 10 nocy za namiot 10euro, ktos wspominal ze sa takie campy no to rzeczywiscie moze i 500zl.
Zakupy w Polsce, podejrzewam ze duzo zupek chinskich ... 300zl.
Autostrady 200zl.
Ubezpieczenia pewnie nie mieli.
No to mamy 2000zl i zostaje 1200 na wydatki czyli ...
Rejs 500kun = 280zl
Wycieczki jak wycieczki, nie koniecznie drogie i z biletami ...
900zl/10 dni na troche zarcia, troche piwa ...
90zl to jakies 150kun na dzien ...
Na moje oko, jak ktos chce to sie da ... tym bardziej jak dwojka mlodych ludzi jedzie to i potrzeby nie sa tak duze jak np. rodzinka 2+2 :]
U mnie by to nie przeszlo :]
no dobrze to ja może sprostuje,.. hehe
jechalismy z Włocławka za paliwo wyszło faktycznie 1200 zł - no ale to raczej nieuniknione
Ubezpieczenie było PZU Vojażer około 100zł
10 słoiczków zawekowanych z miaskiem na 10 dni obiadów(żadne zupki chinskie...)
ryż/makaron/pomidory też wytrzymały do końca wyjazdu - w końcu cały tył samochodu był wolny, najwiecej kosztowalo picie i alko ale to wszsytko tez bylo przywiezione z PL
1 wycieczka rejsem ( w zasadzie nieudana bo na "odwal sie" fish picnik) - po 300kn na osobe
zwiedzanie Trogiru/Szibeniku i innych miast - darmowe;), KRK,Plitwickie tez zaliczone
mieszkalismy na malutkim campingu, z wlascicielem dalo sie zalatwic wszsytko, bylo czysto i kameralnie - 500zl/10dni/2os
kilka obiadów w knajpie typu mule/ risotto - max 100kn/2os
żeby dobrze i tanio zjeść nie trzeba "chodzić i szukać promocji"jak stwierdzil użytkownik wyżej - oczywiacie można wziąść najdroższe danie jakie jet w karcie ale to chyba nie o to chodzi ( my jedlismy na glownej starowce Trogiru i 2 razy w old town w Dubrovniku i na wszsytko starczyło.. )
aaa.. i zero winietek, ładne widoki oglądalismy (jechalismy 1 cały dzien a drugiego dnia o 11 chodzilismy juz po plitvicach)
ale racja z małymi dziecmi to nie do wykonania, wiec używamy poki mamy taka możliwosc:)