Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
awalion
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) awalion » 04.08.2012 22:58

Cześć,

To ja tak w w skróconej wersji napiszę :)

Jedziemy Szczecin - okolice Omis, na 7/10 dni

1600km*2 = 3200 plus 1000 na kręcenie :) plus opłaty winiety i autostrady = 1800zł - przeliczałem w kalkulatorze dostępnym na forum.

I do tego liczyłem że 3300zł powinno nam starczyć na jedzenie i nocleg - sami gotujemy.

Raz kiedyś posiłek na mieście i jakieś nie wielkie atrakcje. - obowiązkowo rafting na Cetinie 2500zł

Łącznie daje nam 7600 czyli po ok1500zł na głowę.

Wszelkiej, maści ubezpieczenia i przygotowanie samochodu do jazdy i zakupy techniczne typu kremy / apteczki mam już za sobą.

A no i trzeba wspomnieć, że mój samochód pali 7l/100 km przy prędkości 120-130 a liczyłem spalanie 8/8,5
Mlynarz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mlynarz » 04.08.2012 23:51

Super, dzięki za info. Wychodzi na to, że moje kalkulacje są w miarę sensowne. Wybierając się na 10 dni w okolice Primosten, 6000 zł na dwie osoby wystarczy, aby trochę pojeździć, zobaczyć i pod koniec wyjazdu nie jeść jedynie chleba z pasztetem :D Po powrocie dam znać, jaki był ostateczny koszt :)
pitpawel
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitpawel » 05.08.2012 08:51

SENIOR napisał(a):
Mlynarz napisał(a):Witam forumowiczów :)
W sobotę 18 sierpnia planuję wyruszyć na mój pierwszy urlop w Chorwacji. Czas pobytu to 10 dni na miejscu w dwuosobowym składzie. Wyjazd w ciemno. Nadal zastanawiam się nad miejscem docelowym, ale prawdopodobnie będą to okolice Primosten. Wyruszam z Warszawy, drogą przez Słowację i Węgry. Prośba do Was o weryfikację kosztorysu mojej wyprawy :D :
    Paliwo Warszawa Primosten i z powrotem 2800 km plus liczę dodatkowe 700 kilometrów na wycieczki czyli w sumie 3500km. Mogę tankować tylko PB98, samochód pali średnio 10l/1000 więc koszt licząc paliwo po 6 zł wychodzi w granicach 2100zł

Winiety i opłaty autostradowe liczę 300zł

Zakwaterowanie dla mnie i drugiej połówki 35 euro za dobę razy 10 dni daje 350 euro czyli 1450 zł

Jedzenie w wariacie czasem pichcimy coś samemu, czasem jemy na mieście liczę jako około 80 zł dziennie, czyli z podróżą licząc na 12 dni wychodzi 960 zł

Na pamiątki, wstępy do miejsc turystycznych itp liczę 800 zł

Podsumowując wychodzi mi: ~5600 na dwie osoby. Czytając poprzednie wpisy w tym wątku mam wrażenie że trochę przeszacowuję i uda się zamknąć w 4500 zł, jednak wolałbym poradzić się forumowych wyjadaczy, dlatego prośba o komentarz :)

Super , ale opłata za autostradę w Chorwacji trochę wyższa , Zagrzeb-Split 357 KUN * 2 - 714 * 0.57 mamy 407 zł . Plus winety w zależności którędy jedziesz.My z żoną i dziećmi wyjeżdzamy 11.08 ,rok temu w opcji 2+2 straciliśmy 7000 , trochę knajpy , trosze sami itp.
Miłego wypoczynku.
rav

Chyba się jednak troszkę mylisz z ta opłatą za autostradę. No chyba, że jedziesz autobusem? Z tego co widzę to opłata za trasę Zagrzeb - Split to 108 kun, a nie 357 bo to cena z kosmosu. Pozdrawiam i załączam link http://www.chorwackie.pl/chorwacja/auto ... platy.html
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 05.08.2012 10:25

pitpawel, Ty też się trochę pomyliłeś (chyba że jedziesz motocyklem). Dla sam. osobowego jest kategoria I i do Splitu wychodzi 181 kun.
pitpawel
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitpawel » 05.08.2012 10:39

dids76 napisał(a):pitpawel, Ty też się trochę pomyliłeś (chyba że jedziesz motocyklem). Dla sam. osobowego jest kategoria I i do Splitu wychodzi 181 kun.

Przepraszam mój błąd napisałem 108, a myślałem 181 tak jak uwzględniam w moich obliczeniach bo jadę we wrześniu. Ciągle jednak temu daleko do 357 kun jakie podał SENIOR w swoich obliczeniach.

Chciałbym tez zadać pytanie o ilość kun na dzień w przypadku 2 osób które chcą zjeść śniadanie i i kolację w swoim zakresie, a średniej ceny obiadek w kenobie. Ponadto lubią wieczorem wypić po 2-3 piwka w knajpce i po popołudniowym lodzie (podobno są duże i dobre:) Chodzi mi o samo życie bez dojazdów i ceny apartamentu. Dzięki z góry za podpowiedzi na ile się szykować.
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 05.08.2012 11:41

Lody licz po 6kun kula,obiad średni ok. 50kun na osobę ,chyba że pizze zjecie na pół , a piwo w knajpach zaczyna się od 15kun za sztukę.
Reasumując piwka 90kun ,lody 12kun, obiadek 100kun . Czyli ok. 200kun dziennie potrzebujecie.
awalion
Podróżnik
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) awalion » 05.08.2012 18:17

A co z moimi wyliczeniami? Ktos moze podsmumowac :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2012 18:21

awalion napisał(a):A co z moimi wyliczeniami? Ktos moze podsmumowac :)

Dodaj do tego jakieś 1000 zł i będzie dobrze - jeśli na 10 dni.
awalion
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) awalion » 05.08.2012 18:45

zebik napisał(a):

A to na osobe czy do calosci :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2012 18:48

awalion napisał(a):
zebik napisał(a):

A to na osobe czy do calosci :lol:

A to jak uważasz :D
awalion
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) awalion » 05.08.2012 19:32

zebik napisał(a):
A to jak uważasz :D

Jak by wszystko tylko zależało ode mnie to pewnie i na osobę :)

Mi osobiście zależy za Raftingu na Cetinie i jakimś Fish Picniku, resztę czasu mogę spędzić na pieszych wędrówkach i na plaży :)
Użytkownik usunięty
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2012 20:25

pitpawel napisał(a):
dids76 napisał(a):pitpawel, Ty też się trochę pomyliłeś (chyba że jedziesz motocyklem). Dla sam. osobowego jest kategoria I i do Splitu wychodzi 181 kun.

Przepraszam mój błąd napisałem 108, a myślałem 181 tak jak uwzględniam w moich obliczeniach bo jadę we wrześniu. Ciągle jednak temu daleko do 357 kun jakie podał SENIOR w swoich obliczeniach.

Chciałbym tez zadać pytanie o ilość kun na dzień w przypadku 2 osób które chcą zjeść śniadanie i i kolację w swoim zakresie, a średniej ceny obiadek w kenobie. Ponadto lubią wieczorem wypić po 2-3 piwka w knajpce i po popołudniowym lodzie (podobno są duże i dobre:) Chodzi mi o samo życie bez dojazdów i ceny apartamentu. Dzięki z góry za podpowiedzi na ile się szykować.

Nie mogę się odnależ na tej stronie sooory , też się pomyliłem , już gdzieś pisałem że zawsze jeżdziłem busem , stąd pomyłka , 357 ku wpisałem dlatego że tyle zapłaciłem ( sprawdziłem w historii banku ) ,krótko mówiąc policzyli mnie jak bus powyżej 3.5 tony , tak naprawdę dopiero teraz zoriętowałem się że mnie orżneli , byłem czujny na bramkach , niestety jak to bywa na bramkach chorwackich oszukują , myślałem że mnie nie zrobią . Niestety
Tuti
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tuti » 05.08.2012 21:38

Piraraq napisał(a):Dla mnie ogromną frajdą są przygotowania, przeglądanie map, planowanie ... czytanie tego forum i śledzenie interesujących mnie wątków. To taka mała,wielka przygoda, do której przygotowuje się i przeżywam jeszcze na długo przed samym wyjazdem. Zupełnie nie kręci mnie all, bo też nie lubię siedzenia w jednym miejscu. Ale każdy lubi co lubi i to kwestia nie podlegająca dyskusji.

Mam to samo :lol: pozdrawiam :lol:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 06.08.2012 09:31

_Rafi_ napisał(a):Lody licz po 6kun kula,obiad średni ok. 50kun na osobę ,chyba że pizze zjecie na pół , a piwo w knajpach zaczyna się od 15kun za sztukę.
Reasumując piwka 90kun ,lody 12kun, obiadek 100kun . Czyli ok. 200kun dziennie potrzebujecie.

Obiad w knajpie za 50 kun na osobę? W nadmorskich miejscowościach za 50 kun na osobę w tej cenie mieszczą się tylko makarony, cevapcici i pljeskavica (jak się poszuka tańszej konoby, to cevapcici można znaleźć od 40 kun). Tańsze są zestawy dla dzieci - i też są to duże porcje (dzieci nie dają rady zjeść całego). Natomiast, jeżeli chcesz zjeść coś innego, to już grillowana pierś z kurczaka kosztuje ponad 50 kun, nie mówiąc o sznyclu, rybie czy owocach morza. Jeżeli do obiadu lubisz zjeść jakieś warzywko, to za miskę surówki licz od 10 kun wzwyż. Plus napoje, które w knajpach w Cro są drogie. Najtaniej wychodzi duża (0,75 albo 1 litr - zależy od knajpy) woda mineralna - kosztuje 15-20 kun.
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 06.08.2012 10:10

zalezy to chyba tez od regionu gdzie sie jedzie i kiedy, na Istri w Rovinji zestaw- ryba,owoce morza frytki surowka srednio 75 kun duza pizza 40kun (polwa czerwca) piwo 15kun
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 136
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone