Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aleksandra6400
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 02.08.2012 21:28

Na wakacje każdy wydaje ile może,jeden więcej drugi mniej.
W tym roku byłam pierwszy raz w Chorwacji,byłam nastawiona na większe wydatki,zostało trochę będzie coś na następne wakacje.
Pozdrawiam
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 02.08.2012 21:30

Bocian napisał(a): Wszystko zależy czego oczekujemy i co chcemy poznać.
niestety wszystko zależy od tego na co nas stać
uważam, że lepiej być w Cro i pić tańsze wino i jeść frytki :wink:
niż siedzieć w Polsce i wydawać więcej kasy w knajpach bo pada :evil:
albo siedzieć w domu bo nie stać mnie na Dingaca w CRO :roll:
Mnie tam w Chorwacji nawet gołąbki z pudliszek smakują 8O :wink:
:D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.08.2012 21:31

aleksandra6400 napisał(a):Na wakacje każdy wydaje ile może,jeden więcej drugi mniej.

To naturalne, ale faktem jest, że nie widzieli i poznali tego samego, moim zdaniem.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.08.2012 21:34

ita napisał(a):
Bocian napisał(a): Wszystko zależy czego oczekujemy i co chcemy poznać.
niestety wszystko zależy od tego na co nas stać
uważam, że lepiej być w Cro i pić tańsze wino i jeść frytki :wink:
niż siedzieć w Polsce i wydawać więcej kasy w knajpach bo pada :evil:
albo siedzieć w domu bo nie stać mnie na Dingaca w CRO :roll:
Mnie tam w Chorwacji nawet gołąbki z pudliszek smakują 8O :wink:
:D

Zapewne ita, ale nadal twierdzę swoje. Czy jedząc frytki poznasz smak Cro? O to mi chodzi, mniej więcej. Czy nie zwiedzając , poznasz zabytki Cro?
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 02.08.2012 21:35

Bocian napisał(a):A coś w temacie?

...to musiałbym skrytykować w ogóle ideę tego tematu, jako niewiele wnoszącego, gdyż każdy inaczej wycenia swoje potrzeby i inną kwotę jest gotów za nie zapłacić. Dlatego też pojawiają się wzajemne animozje. Nie chcę tego robić więc pokazałem dla rozluźnienia temat, gdzie można puścić wodze fantazji... :wink:
aleksandra6400
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 02.08.2012 21:41

Byłam pierwszy raz w Cro,nie wszystko udało mi się zobaczyć więc z pewnością będą następne wakacje.
Z Grecją też tak było,byłam 2 razy a jeszcze mam niedosyt.
Obydwa kraje są piękne,warte zwiedzania, :)
Nie ważne ile wydam,ważne że spędzę czas tak jak lubię
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 02.08.2012 21:43

inman napisał(a):
bluesman napisał(a):Zrób to :) tylko napisz szczerze dlaczego to robisz :) ciekawi mnie tylko czy w niedziele chodzisz na mszę ale to taka dygresja :) pozdrawiam już więcej nie zamierzam tu zajmować miejsca ;)

Tak dla zaspokojenia Twojej ciekawości, choć to tylko dygresja, zaspokoję twoją ciekawość, jestem ateistom, zatem nie uczestniczę we mszach :D :D , a co niby takiego niezwykłego robię? Wszak to forum ....... Tylko forum ........ :D

Proponuję abyś poszedł na mszę w Cro. może nie będziesz w stanie porównać jej do mszy w polskim kościele ( potraktuj to jako kolejne doświadczenie życiowe ) , ale Ci co się zowią katolikami od razu zrozumieją różnicę . :roll:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 02.08.2012 21:54

Bocian ja oczywiście też chodzę do knajpy zakosztować Chorwackie specjały (nie podlizując się notowałam już w zeszłym roku knajpy jakie polecasz na Peljeszcu ;) ) ale niestety choć bym chciała nie mogę tego robić codziennie.
Dlatego jadam też przy namiocie, żeby nie jeść codziennie frytek w knajpie tylko jak już knajpa to coś chorwackiego. Śpimy na tanim przydomowym kempingu ale w zamian dużo zwiedzamy. No jakoś sobie radzić trzeba nie? :wink: np mule które uwielbiamy robimy sobie sami w ilościach hurtowych, są smaki Chorwacji? są
Pewnie, że wolałabym jeść codziennie w knajpie, pić Dingaca itd ale to może kiedyś :lol:

Ale poznaliśmy w zeszłym roku ludzi którzy jedli tylko swoje jedzonko, mule zbierali sami, nie jeździli a i tak mieli cudowne wakacje.[/b]
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 02.08.2012 21:55

waldi-ia napisał(a):
inman napisał(a):
bluesman napisał(a):Zrób to :) tylko napisz szczerze dlaczego to robisz :) ciekawi mnie tylko czy w niedziele chodzisz na mszę ale to taka dygresja :) pozdrawiam już więcej nie zamierzam tu zajmować miejsca ;)

Tak dla zaspokojenia Twojej ciekawości, choć to tylko dygresja, zaspokoję twoją ciekawość, jestem ateistom, zatem nie uczestniczę we mszach :D :D , a co niby takiego niezwykłego robię? Wszak to forum ....... Tylko forum ........ :D

Proponuję abyś poszedł na mszę w Cro. może nie będziesz w stanie porównać jej do mszy w polskim kościele ( potraktuj to jako kolejne doświadczenie życiowe ) , ale Ci co się zowią katolikami od razu zrozumieją różnicę . :roll:

daj już spokój, PROSZĘ
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 02.08.2012 22:12

... Ale poznaliśmy w zeszłym roku ludzi którzy jedli tylko swoje jedzonko, mule zbierali sami, nie jeździli a i tak mieli cudowne wakacje.[/b][/quote]
''

Poproszę o dobry i sprawdzony przepis na " mule na żaru " . Będąc dwa razy w Cro nie dane mi było zjeść " mule na żaru " ( Omiś i Śibenik ) z powodu braku mule w tamtejszych restauracjach .
Na własne czy widziałem jak Chorwaci zbierali mule w Jadriji i zabierali je do domu .
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 02.08.2012 22:15

ja nie robię na żaru tylko w garu :wink:
duuużym :D
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 03.08.2012 05:46

Witam ...

Przyglądając się ostatniej dyskusji na myśl przychodzi mi kłótnia 8 letnich dzieci wzajemnie się przekrzykujących, który to ma lepiej w domu albo który ma więcej...
Każdy ma swój sposób na spędzanie wakacji, jedni lubią namioty inni apartamenty i wielokrotnie sprawy finansowe nie są tutaj głównym powodem.
To, że ktoś wydaje 5x razy mniej nie oznacza że bawił się gorzej od tego co "przehuśtał " dużo więcej.
Nie można stwierdzić, że ktoś gorzej spędził wakacje bo muli bądź też owoców morza nie jadł. Totalna bzdura.
Ja za żadne skarby nie zjem tego "świństwa", które na sam widok wywołują we mnie odruch wymiotny. To nie oznacza, że jestem jakiś ograniczony ... po prostu nie odczuwam potrzeby robienia czegoś, czego mój organizm nie toleruje. Uwielbiam za to frytki, pizze, piersi z kurczaka a z "obcych" specjałów toleruje tylko Cevapici. Ryb nie znoszę. Nie wyobrażam sobie za to na urlopie korzystania z aneksu kuchennego bo to godzi w moje wyobrażenie "dobrego urlopu". Nie krytykuje zaś tych, którzy to robią bo każdy ma swój pogląd, swoje potrzeby i swój sposób na spędzanie urlopu. Jeden lubi wycieczki a inny plażowanie non stop. Wyciągnął byś takiego plażowicza na wycieczkę i okazało by się, że zepsułeś mu dzień bo On tego po prostu nie lubi.... nie oznacza to, że jest od Ciebie gorszy. Każdy z nas jest inny, to co lubisz Ty dla kogoś innego może być śmieszne, przykre, nudne itp.
I jak widzę komentarze typu "Coś Ty tam chopie, trawa żarł?" to ch... mnie strzela. Jak ktoś pyta o tani sposób spędzenia wakacji w Cro to wiadomo, że nie będzie oczekiwał luksusów.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 03.08.2012 06:58

Piraraq napisał(a):Witam ...

ee tego, nie denerwuj się :wink:
my się wcale nie kłócimy, tak sobie dyskutujemy, jak to na forum, co człowiek to opinia :lol:

naprawdę korzystanie z aneksu kuchennego godzi w Twoje wyobrażenie o dobrym urlopie 8O
jezuuu jak mam fajnie :lol:
już za parę dni, za dni parę.... :P
carmelova
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) carmelova » 03.08.2012 07:37

My dzisiaj wyjeżdżamy z południowej Polski do Makarskiej lub okolic (w ciemno) w dwie pary. Liczę, że nasze 10-dniowe wakacje zamkną się w 4500 zł/2 osoby. Tak, biorę kilka weków (chili con carne :D ), tak mam zamiar ugotować coś z lokalnych produktów, bo uwielbiam gotować, tak, mam zamiar jeść w konobach i popijać piwo i drinki w plażowych barach. Do tego planujemy zahaczyć o Jeziora Plitwickie, zobaczyć Split i popłynąć statkiem na jakąś wyspę. Zobaczymy, czy taka suma wystarczy.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 03.08.2012 08:09

carmelova napisał(a):My dzisiaj wyjeżdżamy z południowej Polski do Makarskiej lub okolic (w ciemno) w dwie pary. Liczę, że nasze 10-dniowe wakacje zamkną się w 4500 zł/2 osoby. Tak, biorę kilka weków (chili con carne :D ), tak mam zamiar ugotować coś z lokalnych produktów, bo uwielbiam gotować, tak, mam zamiar jeść w konobach i popijać piwo i drinki w plażowych barach. Do tego planujemy zahaczyć o Jeziora Plitwickie, zobaczyć Split i popłynąć statkiem na jakąś wyspę. Zobaczymy, czy taka suma wystarczy.

Zwykle najwięcej kosztów pożerają noclegi i przejazd. Jeżeli te dzielicie na pół to za taką kasę będziecie mieli świetne wakacje :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 132
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone