Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 01.08.2012 07:22

festynek1 napisał(a):to spalanie wyszło 5,4 na 100 a nie cena paliwa

wiemy i liczymy

720 zł /5,4l*24
720 zł / 129,6 l
5,56 zł/l
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2012 08:52

Nie ma co dyskutować. Przeca chłop pisze, że jakoś wyżył :) Jak Grylls :):)
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 01.08.2012 11:31

Pewne koszta są stałe trzeba dojechać, trzeba gdzieś nocować, coś jeść coś zobaczyć itp
Można szukać pewnych oszczędności ale od stałych kosztów ciężko "uciec"
Jak bym nie liczył to dla 2+1 na 14 dni to minimum 4000zł do 4500 zł (bez jedzenia )

Można dzielić koszta przy 2 lub więcej rodzin wtedy wychodzi trochę mniej.
lhd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lhd » 01.08.2012 14:24

Jak na Wasze wpisy patrzę, to zaczynam się obawiać czy 4k na 2 osoby we wrzesień 10 dni starczy.... Owszem, jedziemy jednym autem z parą. :cry:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.08.2012 16:12

lhd napisał(a):Jak na Wasze wpisy patrzę, to zaczynam się obawiać czy 4k na 2 osoby we wrzesień 10 dni starczy.... Owszem, jedziemy jednym autem z parą. :cry:

Spoko.
8)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.08.2012 16:21

lhd napisał(a):Jak na Wasze wpisy patrzę, to zaczynam się obawiać czy 4k na 2 osoby we wrzesień 10 dni starczy.... Owszem, jedziemy jednym autem z parą. :cry:

Oj jak ci zabraknie kasy to co najwyżej skubniesz ich.
lhd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lhd » 01.08.2012 16:22

darek1 napisał(a):

Oj jak ci zabraknie kasy to co najwyżej skubniesz ich.

Darek1 - co najwyżej obgryzę im kartę ;)
mifal77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mifal77 » 01.08.2012 17:28

są tacy co w chorwacji na 2+1 wydają po 10k PLN za 8-10 dni. Dla mnie to są kosmiczne pieniądze i moim skromnym zdaniem wydane zupełnie bezsensu.
Jeżeli nie bedziecie nocowali po drodze w hotelach po 40Ejro od osoby za noc + śniadanie 15ejro, do tego znajdziecie sobie jakieś fajne miejsce po normalnej cenie 10-15 ejro od osoby do tego jakiś grill no i robienie grubszeych zakupow w lidlu lub czyms podobnym. do tego obowiązkowo trzeba znaleźć metę z winkiem po 10zł za 1,5l w plastikowych butelkach (mniam :) ) i rakija po 20zł za 1l (pychotka :) ) i dacie spokojnie radę.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2012 17:30

mifal77 napisał(a):są tacy co w chorwacji na 2+1 wydają po 10k PLN za 8-10 dni. Dla mnie to są kosmiczne pieniądze i moim skromnym zdaniem wydane zupełnie bezsensu.

Na jakiej podstawie uważasz, że bez sensu? Bo ty tyle nie wydajesz? Wszystko zależy co kto chce mieć na wakacjach.
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 01.08.2012 17:50

mifal77 napisał(a):

są tacy co w chorwacji na 2+1 wydają po 10k PLN za 8-10 dni. Dla mnie to są kosmiczne pieniądze i moim skromnym zdaniem wydane zupełnie bezsensu.
Jeżeli nie bedziecie nocowali po drodze w hotelach po 40Ejro od osoby za noc + śniadanie 15ejro, do tego znajdziecie sobie jakieś fajne miejsce po normalnej cenie 10-15 ejro od osoby do tego jakiś grill no i robienie grubszeych zakupow w lidlu lub czyms podobnym. do tego obowiązkowo trzeba znaleźć metę z winkiem po 10zł za 1,5l w plastikowych butelkach (mniam :) ) i rakija po 20zł za 1l (pychotka :) ) i dacie spokojnie radę.

Sypiam tranzytowo w hotelach.
Nie lubię i nie umiem gotować.
Nie interesuje mnie spędzanie urlopu przy grillu (zwłaszcza w upale).
Lubię jeść w knajpach.
Nie będę szukać lidla. Mogę się zaopatrywać w konzumie, studenacu czy najbliższym sklepie.
Nie lubię winka po 10 pln, ani w obojętnej cenie z plastikowej butelki. Nie pijam rakiji.

Moje życie jest bez sensu.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2012 17:59

asikx&rafikx napisał(a):
mifal77 napisał(a):

Sypiam tranzytowo w hotelach.
Nie lubię i nie umiem gotować.
Nie interesuje mnie spędzanie urlopu przy grillu (zwłaszcza w upale).
Lubię jeść w knajpach.
Nie będę szukać lidla. Mogę się zaopatrywać w konzumie, studenacu czy najbliższym sklepie.
Nie lubię winka po 10 pln, ani w obojętnej cenie z plastikowej butelki. Nie pijam rakiji.

Moje życie jest bez sensu.

No to moje jeszcze się tli małym płomyczkiem bo pijam z plastiku i lubię rakiję :):) A przedni Plavac 2011 u Bobo w szkle po 30 kun, to raptem z 17 zeta :) Dasz rade Rafał :)
mifal77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mifal77 » 01.08.2012 18:01

Bocian napisał(a):
mifal77 napisał(a):są tacy co w chorwacji na 2+1 wydają po 10k PLN za 8-10 dni. Dla mnie to są kosmiczne pieniądze i moim skromnym zdaniem wydane zupełnie bezsensu.

Na jakiej podstawie uważasz, że bez sensu? Bo ty tyle nie wydajesz? Wszystko zależy co kto chce mieć na wakacjach.

Za 2,5k byłem z żoną w maju w turcji na 7dni. 5* all inkluziwie. Wszystkiego było jak to mówia "po same kule" :). więc zakładając, że miałbym do wyboru jechać i wypoczywać jak Panicz ze 3 razy w roku do Turcji, grecji itp a wydac 10k za coś podobnego w chorwacji [za 10dni] to wybrałbym jednak turcję.
Poprostu 10k PLN to jest mega dużo kasy i mimo, że Chorwacja bardzo mi się podoba nie ma tam nic co jest warte takich pieniędzy. A jeżeli ktoś lubi i musi wydawać za byle jaki posiłek 200zł to jego sprawa :). Jeżeli tak samo stołuje się w Polsce to tylko pogratulowac statusu i dobrej pracy.
Żeby nie było Chorwacja 2010 wydałem z żoną 3,5k na 10-12 dni (już nie pamiętam dokładnie :) Nic nam nie brakowało i na pewno nikt z nas głodny ani trzeźwy nie chodził :)
W tym roku udajemy się w to same miejsce tylko na 14dni i mam nadzieję, że zmieścimy się w budżecie 4-4,5k oczywiście zawsze z możliwoscią zwiększenia wydatków :).
Ostatnio edytowano 01.08.2012 18:09 przez mifal77, łącznie edytowano 2 razy
Lolek2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lolek2 » 01.08.2012 18:05

A my z dziewczyną planujemy zmieścić się w 3000pln.
Transport Wrocław->Rovinj 800-900zł
Za nocleg planujemy wydać nie więcej niż 35E za dobę
więc 8*35E*4,2PLN= 1200 zł
Zostaje 1000pln na małe zakupy spożywki w Polsce i
wydatki na miejscu.

W zeszłym roku byliśmy autokarem na Murterze z biura podróży za 1300 od osoby i całe 14 noclegów kosztowało nas 3700
:D :D
Nie żałowałem sobie niczego i niczego mi nie brakowało
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2012 18:08

mifal77 napisał(a):
Bocian napisał(a):

Za 2,5k byłem z żoną w maju w turcji na 7dni. 5* all inkluziwie. Wszystkiego było jak to mówia "po same kule" :). więc zakładając, że miałbym do wyboru jechać i wypoczywać jak Panicz ze 3 razy w roku do Turcji, grecji itp a wydac 10k za coś podobnego w chorwacji to wybrałbym jednak turcję.
Poprostu 10k PLN to jest mega dużo kasy i mimo, że Chorwacja bardzo mi się podoba nie ma tam nic co jest warte takich pieniędzy. A jeżeli ktoś lubi i musi wydawać za byle jaki posiłek 200zł to jego sprawa :). Jeżeli tak samo stołuje się w Polsce to tylko pogratulowac statusu i dobrej pracy.

A ja wolę być w cro w lipcu niż na olinkluziwie w maju w Turcji. I wydać to co wydam. W Turcji nie zobaczysz jak rozstawia się rano parasole na Dolacu, nie kupisz domowego sera i kiełbasy na olinkluziwie, nie popłyniesz gliserem sieci wyciągać z gospodarzem domu, nikt ci nie przyjdzie wieczorem z winem i nie poklepie po plecach i nie powie "ti si naš" Dla mnie w Cro jest wszystko to co warte jest tych pieniędzy.
Jeśli ty wydajesz w Cro za byle jaki posiłek 400 kun to pogratulować...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.08.2012 18:12

Dla Ciebie tak :) dla innych nie :) de gustibus........... topik się fajnie zapowiadał ale zjawiło się sporo przypierdalaczy i tzw cudotwórców typu "Podróż za jeden uśmiech " :):):)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 128
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone