zbig99 napisał(a):Mik32 napisał(a):Witam
Wczoraj liczyłem wyjazd w m-c wrześniu ( 8dni) , alternatywa dla wyprawy samochodem dla 2 osób.
3 wynajem kwatery od 20-25 euro - za 8dni około 700zł
4 jedzenie, atrakcje , paliwo do auta , inne - 1500,00 zł
Koszt ; 4000,00 zł - 2 osoby
co o tym myślicie
pozdr
Uwagi do Twoich założeń:
Lecąc samolotem musisz praktycznie wszystko kupić na miejscu 0d 100-300% drożej niż w Polsce. Napoje - schodzą spokojnie 2 litry na osobę na 1 dzień w tych upałach 36 stopniowych. Jedzenia nie zabierzesz tylko to co do samolotu, w bagażu podręcznym..
Tylko 1 obiad w restauracji na 2 osoby z napojami kosztuje ok 300 kun (174 pln x 14 dni = 2436 PLN).
Myślę że na jedzenie musisz przyjąć ok. 3000 PLN..
Kwatera potwierdzam coś tanio podajesz.. Chyba, że to jest jeden pokój bez klimy ale nie wiem bo takich nie szukałem .. tylko apartamenty.
przestań stale pisać głupoty o
bo robi się nie dobrze od tego.100-300% drożej niż w Polsce.
W samym środku sezonu, w ub. roku będąc w Makarskiej i nie zabierając ze sobą nawet popitki, nie wydałem na żarcie tego co Ty sugerujesz
Tylko 1 obiad w restauracji na 2 osoby z napojami kosztuje ok 300 kun (174 pln x 14 dni = 2436 PLN).
Myślę że na jedzenie musisz przyjąć ok. 3000 PLN..
Całość wraz z wycieczkami do Dubrownika, Park Biokowo, jak i Plitwickie w drodze powrotnej przez 10 dni kosztowała mnie ok. 4000 PLNów będąc w 3 dorosłe osoby ...
Ceny w sklepach jak u nas nad Bałtykiem, knajpy tańsze jak w Polskich kurortach (i to przy plaży), najdrożej zapłaciłem w BiH w drodze do Dubrownika, ale tak chciałem gdyż lubię kosztować miejscowe specjały.
Anorekcję pokonałem, gdyż ważę obecnie 120kg a i pozostałe dwie osoby mają prawidłową nadwagę. Głodni nie chodziliśmy.
Jadąc do Chorwacji zawsze przeznaczam sobie na to 1000EU, a resztę mam na koncie i w razie czego mam skąd dołożyć.
Wracam zawsze zadowolony z wakacji.
Czytając Twoje posty, odczuwam jakbyś "rozsiewał defetyzm" i był malkontentem.
=======================
Mik32
wydaje się to być ralne, jednak byłbym przygotowany na "niespodzianki"
Co do przelotu, to mam pytanko, gdyż również ten sposób podróży rozpatrywałem i niestety wychodziło mi dużo drożej.
Jakimi liniami i z jakim wyprzedzeniem rezerwacji to sprawdzałeś?