Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
partner
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) partner » 24.07.2012 09:45

zbig99 napisał(a):
Mik32 napisał(a):Witam
Wczoraj liczyłem wyjazd w m-c wrześniu ( 8dni) , alternatywa dla wyprawy samochodem dla 2 osób.
3 wynajem kwatery od 20-25 euro - za 8dni około 700zł
4 jedzenie, atrakcje , paliwo do auta , inne - 1500,00 zł
Koszt ; 4000,00 zł - 2 osoby
co o tym myślicie 8)
pozdr

Uwagi do Twoich założeń:
Lecąc samolotem musisz praktycznie wszystko kupić na miejscu 0d 100-300% drożej niż w Polsce. Napoje - schodzą spokojnie 2 litry na osobę na 1 dzień w tych upałach 36 stopniowych. Jedzenia nie zabierzesz tylko to co do samolotu, w bagażu podręcznym..
Tylko 1 obiad w restauracji na 2 osoby z napojami kosztuje ok 300 kun (174 pln x 14 dni = 2436 PLN).
Myślę że na jedzenie musisz przyjąć ok. 3000 PLN..
Kwatera potwierdzam coś tanio podajesz.. Chyba, że to jest jeden pokój bez klimy ale nie wiem bo takich nie szukałem .. tylko apartamenty.

przestań stale pisać głupoty o
100-300% drożej niż w Polsce.
bo robi się nie dobrze od tego.
W samym środku sezonu, w ub. roku będąc w Makarskiej i nie zabierając ze sobą nawet popitki, nie wydałem na żarcie tego co Ty sugerujesz
Tylko 1 obiad w restauracji na 2 osoby z napojami kosztuje ok 300 kun (174 pln x 14 dni = 2436 PLN).
Myślę że na jedzenie musisz przyjąć ok. 3000 PLN..

Całość wraz z wycieczkami do Dubrownika, Park Biokowo, jak i Plitwickie w drodze powrotnej przez 10 dni kosztowała mnie ok. 4000 PLNów będąc w 3 dorosłe osoby ...
Ceny w sklepach jak u nas nad Bałtykiem, knajpy tańsze jak w Polskich kurortach (i to przy plaży), najdrożej zapłaciłem w BiH w drodze do Dubrownika, ale tak chciałem gdyż lubię kosztować miejscowe specjały.
Anorekcję pokonałem, gdyż ważę obecnie 120kg a i pozostałe dwie osoby mają prawidłową nadwagę. Głodni nie chodziliśmy.
Jadąc do Chorwacji zawsze przeznaczam sobie na to 1000EU, a resztę mam na koncie i w razie czego mam skąd dołożyć.
Wracam zawsze zadowolony z wakacji.
Czytając Twoje posty, odczuwam jakbyś "rozsiewał defetyzm" i był malkontentem.
=======================

Mik32
wydaje się to być ralne, jednak byłbym przygotowany na "niespodzianki"
Co do przelotu, to mam pytanko, gdyż również ten sposób podróży rozpatrywałem i niestety wychodziło mi dużo drożej.
Jakimi liniami i z jakim wyprzedzeniem rezerwacji to sprawdzałeś?
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 24.07.2012 11:56

To i ja dodam garsc informacji o koszcie.
Wyjazd 07.07 rezerwacja apartamentu przez booking na tydzien przed.
Miejscowosc Porec. Pobyt 7 dni. Ja zoncia i dwojka mlodych 9 lat cora i syn 5 lat.
Apartment 3 pokoje z kuchnia 420 euro.
Dojazd okolo. 600 zl z winietami. Plus tankowanie juz na miejscu na objazd okolo 350 kun.
Troche jedzenia i picia z Polski koszt 250 zl.
Zakupy na jedzenie w chorwacji okolo 500 kun.
I okolo 1500 kun wydanych na bzdury i pizze.
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 24.07.2012 12:12

W tym roku miał być Bałtyk dlaczego znów Chorwacja bo róznica w cenie za 2 tyg dla 3 os to ok 1500 zł. Jadąc z południa koszt "drogi" jest zbliżony. Nasz Bałtyk jest też piękny ale wakacje z pewną pogodą ciepłą i czystą wodą to jest to co daje Chorwacja.
Tak jak mówie koszt jest bardzo podobny.
Koszt noclegu dla 3 osób nad naszym morzem to ok 150 zł (pokój z
łazienką)

Apartament 50 m2 w Cro z tarasem 42 euro
Zastanawiam się dlaczego są tak wysokie ceny byle pokoju nad morzem pewnie dlatego iż mimo wszystko mają chętnych. Jeszcze całay czas wielu naszych rodaków boi sie przejechać naszą granicę samemu jesli już to z biurem podróży.
jomarijo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jomarijo » 24.07.2012 12:46

Bylismy w CRo juz dwa razy , zawsze około 2 tyg dziesieciu dni .Teraz myslimy o Cro jedynie na 5 noclegów,bo cóż... wczasy juz były arabskie i do bani, mamy niedosyt, zatem kasy nie za wiele a chęci są ...czy rodzina 2plus 3 może zmieścic się w 4 tys zł . jedzenie z Polski, zwiedzanie jedynie wodospad KRK, może Trogir , a tak po prostu odpoczynek na plaży...warto zawracać sobie głowę , gdzie spać , czy Primosten bardzo drogi?Można znaleźć coś za 50 euro, czy to mżonki i dać sobie spokój :lol: termin 20 sierpnia , może jednak inne miejsce na nocleg , ale nie za spokojne w okolicy Primostenu?
krasiu666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krasiu666 » 24.07.2012 13:35

W niedziele wieczorem wróciłem z Cro. 2osoby dorosłe+7 latka. Autko spala 15l/100 gazu.
Koszt wakacji to 7000 Pln. 14 dni w Malinskiej bardzo dużo zwiedzania wyspy. Po wyspie zrobiliśmy około 500 km. Zakupy w biedronce jakiś 600Pln. Konoby były odwiedzone 4 razy. W powrotnej drodze Słowenia Postojna i Predjama, nocleg w Bled. Rano Wintgar i do domku do Polski. Przed wyjazdem myślałem , że wyjdzie więcej ale miło mnie wszystko zaskoczyło co do wydatków. Tak jeszcze dodam, że Słowenia bardzo droga sam jej koszt to około 1000 Pln. ale było warto polecam. Pozdrawiam
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 24.07.2012 13:39

jomarijo napisał(a):czy Primosten bardzo drogi?Można znaleźć coś za 50 euro, czy to mżonki i dać sobie spokój :lol: termin 20 sierpnia , może jednak inne miejsce na nocleg , ale nie za spokojne w okolicy Primostenu?

Byliśmy w Primosten teraz w lipcu, za apartament płaciliśmy 55E (2+2). Pod koniec sierpnia na pewno będzie taniej. Ale sam Primosten chyba jednak droższy niż inne miejsca jeśli chodzi o koszty pozanoclegowe.
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 24.07.2012 14:34

jomarijo napisał(a):Bylismy w CRo juz dwa razy , zawsze około 2 tyg dziesieciu dni .Teraz myslimy o Cro jedynie na 5 noclegów,bo cóż... wczasy juz były arabskie i do bani, mamy niedosyt, zatem kasy nie za wiele a chęci są ...czy rodzina 2plus 3 może zmieścic się w 4 tys zł . jedzenie z Polski, zwiedzanie jedynie wodospad KRK, może Trogir , a tak po prostu odpoczynek na plaży...warto zawracać sobie głowę , gdzie spać , czy Primosten bardzo drogi?Można znaleźć coś za 50 euro, czy to mżonki i dać sobie spokój :lol: termin 20 sierpnia , może jednak inne miejsce na nocleg , ale nie za spokojne w okolicy Primostenu?

Jak byliście w Cro to znacie jak to wygląda
każdy inaczej wydaje kasę,
Ja liczę wyjazd na kartce papieru :
Paliwo+ winiety itp, apartament, atrakcje , wycieczki + itp =
i mam koszt

Primosten jest super
jomarijo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jomarijo » 24.07.2012 17:02

Macie namiary na apartamenty w Primosten jakieś sprawdzone ?dziękuje za odpowiedzi :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 24.07.2012 17:33

Właśnie zrobiłem podliczenie mojego wyjazdu - 6 dni w Malinskiej + 1 dzień we Wiedniu + Słowenia na powrocie:

Paliwo (LPG) - razem 769 zł

Winiety i opłaty za autostrady i most na Krk - 208 zł (10-dniowa słowacka, 10-dniowa austriacka, tygodniowa słoweńska, 2 razy A7, 2 razy most)

Wiedeń - całodniowe zwiedzanie z parkingiem, biletami na metro i jedzeniem (konkretnym) oraz małą zabawą na Praterze - razem 485 zł

Zwiedzanie w Chorwacji - Baska, 2 razy Punat, Krk, Rijeka, Biserujka + parkingi - razem 140 zł

Zwiedzanie w Słowenii - Bled, Vintgar i Planica - razem 165 zł

6 noclegów po 61 euro (2 osoby dorosłe i dwie nastoletnie córki) - 1600 zł

Raz konkretna kolacja w restauracji, raz równie konkretna w barze na promenadzie, kilka razy lody, prawie codziennie Karlovacko na tarasie, zakupy i duperele - razem 900 zł

Jedzenie w większości wzięte z domu, na miejscu kupowane tylko najpotrzebniejsze artykuły.

Razem wyjazd zamknął się w kwocie 4200 zł, chociaż planowane było 4500, a więc wyszło 300 zł taniej :D :D

Z góry uprzedzam malkontentom, którzy chcieliby udowadniać, że białe jest czarne albo na odwrót i że się w takiej kwocie nie da się zmieścić - na wszystko mam rachunki i notes z wydatkami zapisywanymi codziennie na bieżąco!

P.S. Jak widać, Słowenia niekoniecznie jest droga :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.07.2012 18:48

Krótkie podsumowanie kosztów wakacji 2012 w Chorwacji dla dwóch osób.

2 noclegi tranzytowe na Węgrzech, 7 noclegów w Tribujn, 6 noclegów w Trogirze
470 euro x 4.20 zł = 1978 zł

Zakup kun (200) i forintów (7000) = 222 zł

Wymiana złotówek na kuny ze skarbonki = 1100 zł
(za kuny kupowane podstawowe produkty spożywcze, opłata autostradę w Cro w drodze powrotnej oraz rejs statkiem na dwie wyspy 380 kun)

Benzyna na trasie (3 razy Węgry, 2 Chorwacja, raz Polska) = 1100 zł

Konieczne zakupy przedwyjazdowe w Polsce = 400 zł

Razem koszt wakacji 4800 zł.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 24.07.2012 19:10

Janusz ile pękło Tomislav'ów ? :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.07.2012 19:16

maniust napisał(a):Janusz ile pękło Tomislav'ów ? :lol:

Dokładnie nie liczyłem ale chyba ok. 9
Niestety w ostatnim dniu pobytu brakło go w Konzumie, aby zakupić w raju do kraju :cry:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.07.2012 19:17

To samo miałem z Bombardino w I. :evil:
Temcza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Temcza » 24.07.2012 19:23

Camp Mareda (Istria),domki Istrian Vilage 15 nocy,przejazd, knajpki , zakupyw Novigradzie ;Plodine i Mercator total 9200 zł.Dwoje dorosłych i 2 dzieci 7,9 lat.Wyjazd z Wrocławia.Ceny podbijały napoje :-) oraz lody...i rum makarska:-)..a i ryby:-).10-26.06.........a Tomislav też się lał:-)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.07.2012 19:27

chyba maraska... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 122
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone