Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 20.07.2012 10:00

Mik32 napisał(a):mysle ze spokojnie mozna cos znalezc w cenie 20-25 euro w m-c wrzesniu

aha we wrześniu to pewnie tak... polecam 2 ostatnie tygodnie czerwca np... ceny wynajmu aparteamentu są o ok. 30% niższe niż w sezonie (lipiec-sierpień)... jednak rodzice, którzy mają dzieci w wieku szkolnym są praktycznie skazani na wysokie ceny i szczyt sezonu... Rok szolny skończył się dopiero 29.06.12...
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 20.07.2012 11:24

Piter_M napisał(a):Mnie niestety też nie stać na drogie wakacje :( no i właśnie dlatego przeliczam i czytam takie wpisy.
Właściwie to nie istotne ile wydałeś tak dokładnie co do złotówki, ale ważne że objechałeś tanio.
Ja też mam zamiar objechać za podobną kwotę, z tym że będzie to ok. 2000 km (wyspa Krk) i spalanie w moim aucie to 5l/100 w trasie.

A co do Ukrainy to wierzę :) kumpel był w górach ukraińskich i mi opowiadał.

Najdroższa była podróż pociągiem z Gdańska do Przemyśla, całe 40 zł na studenckim hehe. Z Lwowa do Odessy zapłaciłem 50 hrywien (kurs wtedy po 60 gr). Generalnie wtedy było super tanio. Nie wiej jak teraz przez Euro. Ale mam zamiar pojechać na Krym w tym roku i sprawdzić.
Co do Chorwacji to niestety wszystko poszło w górę, jak czytam forum. Najgorzej paliwo, bo wiadomo dojechać trzeba..., a ja jeszcze muszę cała Polskę na południe przejechać. Co do spalania, normalnie jak jeżdżę paskiem to mi wychodzi spalanie w granicach 5,8-6,2. Ale w Chorwacji się nie dało takich wyników zrobić. Zwłaszcza na magistrali adriatyckiej. Co chwilę przyspieszanie i hamowanie, trochę autostrady, góry, doliny i klima praktycznie non stop. Więc spalanie podeszło w górę. W przyszłym roku mam zamiar wybrać się do Chorwacji i północnych Włoch super torpedą, rakietą hehe, a mianowicie fiatem punto 1.2 80 Km w gazie hehe. Mam nadzieję, że da radę :). Jak sobie średnio liczyłem to będzie około 40% taniej, niż dieslem. Ale jak będzie to się okaże ;)
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 20.07.2012 11:36

mifal77 napisał(a):
Piter_M napisał(a):A co do Ukrainy to wierzę :) kumpel był w górach ukraińskich i mi opowiadał.

I na wierze oprzyj swoje wyobrażenia. My w 2011 pojechaliśmy na Krym zamiast do Makarskiej :evil: :evil: :evil: :evil: i takie syfu i drożyzny dawno nie widziałem.
Pojechaliśmy na 2 tygodnie a wróciliśmy po 5 dniach :P i poszło ponad 2500zł na 2 osoby. Nie chce opisywać szczegółów bo nie chcę się wqrwiać :).

Hmm, zależy co kto do szczęścia potrzebuje, jednemu wystarczy polonez, drugiemu Ferrari będzie mało. Np. ja chce tam pojechać niskim kosztem w tym roku, żeby krajobraz i zabytki pozwiedzać. Żeby było taniej to jadę pociągiem i mam już wszystko obczajone. Bilet PKP Gdańsk - Przemyśl 70 zł, Lwów - Symferopol w 3 klasie tzw. plackarta 200 hrywien, czyli około 80 zł na chwilę obecną. Czyli odległość taką jak ode mnie do Makarskiej pokonuję za 150 zł na osobę ;). A kwatera jak kwatera, pewnie u jakiejś babuszki co przy targowisku będzie stała hehe. Ja mam w planie zmieścić się w kwocie maksymalnie 1400 zł z podróżą i pobytem około 10 dniowym na osobę :D.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 20.07.2012 21:11

kulka53 napisał(a):Za 25 euro powinieneś spokojnie coś znaleźć, po połowie września nawet i taniej.

Zgadza się. Dokładnie 25 euro płacilem za apartament w Pakostane w centrum, 50 m od plaży.
Dwie sypialnie, kuchnia, WiFi, taras ze 40 m2 obrośnięty dojrzałymi słodkimi winogronami, które były do jedzenia w dowolnej ilości.

Znalezienie apartamentu zajęło nam 20 minut

kulka53 napisał(a):No i raczej nie nastawiaj się w tym terminie na temperatury rzędu 36 stopni :wink:

Ale od 29 do 32 stopni to całkiem możliwe.
Takie temperatury mieliśmy przez 9 dni.
W dniu wyjazdu 1 października rano o 8:00 było 25 stopni.
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 20.07.2012 21:35

Nie jest sztuką wydać kupę kasy leżeć żreć leżeć ........pić pić ...
I potem spotykam się z kimś takim (rodzina) ... my takich wspomnień i zdjęć nie mamy bo tylko byliśmy w basenie i było wszystko gratis żarcie drinki itd itd i było superrrr -Hm
śmiech mnie ogarnia

jakbym miał tyle kasy do wydania to zwiedziłbym inne miejsca na świecie
Komuś kto się chwali ile to wydaje na wakacje np w Cro to powiem zostaw sobie te drobne na pzryszłość na bułki.

A czy mozna zwiedzić swiat za 0 zero kasy ponoć można. Ktos kto mi udowodni coś takiego będzie dla mnie KIMŚ.
pawel1899
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel1899 » 20.07.2012 21:37

krutom napisał(a):Zgadza się. Dokładnie 25 euro płacilem za apartament w Pakostane w centrum, 50 m od plaży.
Dwie sypialnie, kuchnia, WiFi, taras ze 40 m2 obrośnięty dojrzałymi słodkimi winogronami, które były do jedzenia w dowolnej ilości.

Masz moze jakies namiary na ten apartament?
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 20.07.2012 22:59

pawel1899 napisał(a):
krutom napisał(a):Zgadza się. Dokładnie 25 euro płacilem za apartament w Pakostane w centrum, 50 m od plaży.

Masz moze jakies namiary na ten apartament?

www.lacman.hr

W sezonie nie jest tanio.
pawel1899
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel1899 » 21.07.2012 09:34

Dzieki ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.07.2012 09:53

krutom napisał(a):

80 juro starczy?
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 21.07.2012 20:45

FUX napisał(a):
krutom napisał(a):

80 juro starczy?

Ivan mówił o wyższych kwotach, ale nie wiem czy to nie przez to winko przy rybce z grila :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.07.2012 21:33

Rok temu widziałem dwie fury w sierpniu z Krakowa, to pewnie tyle centusie z Krakowa płaciły... :wink:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 21.07.2012 22:23

FUX napisał(a):Rok temu widziałem dwie fury w sierpniu z Krakowa, to pewnie tyle centusie z Krakowa płaciły... :wink:

Żadna nie moja.

A oklejone były?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.07.2012 08:58

Jedno Q7 drugie chyba Q5. Jakoś w połowie sierpnia to było.
Z tymi centusiami to nic osobistego... :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2012 18:08

W 2011 w Omiś rodzina 2+2 6000 zł , 2012 7000 ( połowa sierpnia) ale był z nami szwagier z rodziną i co dzień pękał 1L balantajsa i trochę skuterów wodnych .W tym roku jedziemy 10.08 , apartament mamy za 50 E z klimą .
Jeśli ktoś jedzie w okolice Splitu i pobliskich wiosek na wypoczynek ,zakupy radzę robić rzadziej w Konsumie w Splicie , dużo taniej niż w Studenakach .
ps. nie wliczyłem przeszczepu wątroby , ale wiem że w Turcji najtaniej.
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 22.07.2012 21:31

Senior - jeszcze w 2012 nie było połowy sierpnia. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 121
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone