Janusz Bajcer napisał(a):Wielkie mi przyłapnie spację zjadłemGoniaa napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a): nadwie osoby
na dwie
.... ale mi się udało przyłapać hi, hi....
Oj tam spację Przyłapanie i już
Tak. Na diecie piątkowej. Na obiad była zupa krupnik polski z dwoma ziemniaczkami chorwackimi pokrojonymi w kostkę. Na drugie danie polska kasza gryczana z chorwacką przysmażaną cebulką oraz kisjelo mljeko Uwaga: 0.5 l kisjelo mleko w cenie 0.5 l ożujsko (6.49 kuna)kleeberg napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Dzisiejszy obiadek w Cro - ok. 8 zł nadwie osoby
Na diecie jesteś
Piter_M napisał(a):kanarowski napisał(a):W zeszłym roku w czerwcu byliśmy w 2 osoby w Chorwacji. Wycieczka wyglądała tak, że 7 nocy spędzone w Baśka Voda i 3 noce w Czarnogórze w Św. Stefanie. Z Baśki robiliśmy wycieczki do Medjugorie w Bośni, do wodospadów Krka, Splitu, Trogiru, rejs statkiem Bibe na wyspy, w drodze do Czarnogóry oczywiście przez Dubrovnik, a w Czarnogórze wycieczka do Shkoder w Albanii. Generalnie jechaliśmy z pólnocy Polski przez Słowację, Węgry (przez Balaton) a w drodze powrotnej przez kanion Pivy i Bośnię ze zwiedzaniem Sarajeva i dalej przez Węgry ze zwiedzaniem Budapesztu i dalej Słowacja i do domu. Cała trasa wyniosła 5300 km. Śniadania, obiady i kolacje sami sobie przyrządzaliśmy z małymi wyjątkami, gdyż do restauracji na obiad co któryś dzień chodziliśmy. Kwatery płaciliśmy 20 E za pokój z klimą w Chorwacji i 27 E za taki sam pokój z aneksem kuchennym i łazienką w Czarnogórze. poruszaliśmy się autostradami i magistralą adriatycką. Poruszaliśmy się passatem 2.0 TDI, który średnio palił około 7-7,5 L/100. Do tego ubezpieczenie w PZU dwóch osób i zielona karta. Łącznie wyszło około 1800 zł na osobę. Łatwo policzyć, że połowa budżetu została spalona w cylindrach...
Coś tu ewidentnie cyganisz, albo ci się przez nieuwagę jakaś literka przestawiła.
Licząc koszty paliwa to już wychodzi 2200 zł.
do tego koszty kwatery, winiet i ubezpieczenia to już wychodzi grubo ponad 3600 zł. ... a gdzie tam cała reszta kosztów ... a Ty piszesz że 1800 zł. na osobę wyszło
Jak już chcesz pisać to pisz prawdę
kanarowski napisał(a):Chyba liczyłeś po cenach obecnych. W zeszłym roku za 1E zapłaciłem 3,89 zł, paliwo było nie jak dzisiaj po około 6 zł tylko po 9,1 kuny po 0,56 gr= 5,10 zł. Do tego tankowałem w Bośni i Albanii zawsze do pełna. W Bośni wyszło po około 4,60 zł za litr a a Albanii około 4,40 zł/L. Ponadto tankowałem jeden zbiornik w Czarnogórze w cenie 1,2E za litr (wtedy 4,7 zł). Więc paliwo nie wyszło 2200 zł tylko niecałe 1800, ze średnią poniżej 5 zł za litr.. Więc zostaje 1800 zł. Noclegi kosztowały 221Ex3,89=860 zł. Zostaje około 1000 zł. Wstęp do krka 190 kun (106 zł), zostaje około 900 zł, rejs Bibą 50E=194 zł, czyli zostaje około 700 na jedzenie i winiety i inne pierdoły na miejscu...Co do winiet to Słowację przejechałem bezpłatnie, a na Węgry kupiłem miesięczną za 14E. W Chorwacji rzadko poruszałem się autostradami, wydałem na nie może ze 100 zł łącznie, z uwagi na malowniczo położona magistralę adriatycką, którą koniecznie chciałem zwiedzić / Dalej twierdzisz, że niemożliwe? Zielona karta w PZU za darmo, ubezpieczenie wojażer na dwie osoby niecałe 90 zł (mam zniżkę w PZU - na wypadek gdybyś chciał zapytać, że znowu może przestawiłem jakieś literki ) Imposible is nothing
ali30 napisał(a):Witajcie,
Wrócilismy z Drvenika, 2 osoby dorosłe i 1 dziecko.
Jechalismy autem przez Austrię.
Koszt zamknął się w 9 tys PLN ze wszystkim, 2 noclegi po drodze (tam i z powrotem). Było super.
Pozdrawiam
Ali
Janusz Bajcer napisał(a):Tak. Na diecie piątkowej. Na obiad była zupa krupnik polski z dwoma ziemniaczkami chorwackimi pokrojonymi w kostkę. Na drugie danie polska kasza gryczana z chorwacką przysmażaną cebulką oraz kisjelo mljeko Uwaga: 0.5 l kisjelo mleko w cenie 0.5 l ożujsko (6.49 kuna)kleeberg napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Dzisiejszy obiadek w Cro - ok. 8 zł nadwie osoby
Na diecie jesteś