Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 04.07.2012 20:03

Raul73 napisał(a):
Aldonka napisał(a):Niby tak...ale z Makarskiej do Dubrownika jest ponad 180 km

Nie licz długości tras w Google Maps, bo ta strona nie uznaje Bośni i prowadzi cię promem przez Peljesac - wtedy wychodzi 180!

Normalnie przez Neum jest równe 150. :D

pablo74 - pewnie że lepiej, ale jeśli szukamy oszczędności. I widoków...

A jadranka wcale nie jest taka zła - mnie się tam fajnie jechało :D

Do Orebica jechałem A1 a potem promem. Wracałem też A1, tyle że prom z uwagi na wypoczety organizm kierowcy, odpusciłem. Zgadza sie , widoki jadranką piękne, a że to było stosunkowo wcześnie - droga dosyć pusta... :D
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 06.07.2012 13:05

Kilka tygodni temu pisałem o kosztach zeszłorocznych wakacji, gdzie zamknęliśmy się w dwie osoby kwotą 2500zł.

W tym roku byliśmy w Tucepi od 17 do 22 czerwca:
- 2 dorosłe osoby + synek,
- droga 1200 km (Słowacja bez winiety, Węgry z winietą, Chorwacja opłaty na bramkach),
- samochód Honda HR-V z LPG (12l/100km)
- trochę żywności z Polski,
- obiady w restauracjach,
- apartament znaleziony na miejscu 35 E z klimą
- ubezpieczenie podróży + assistance.
- bez zwiedzania.

Kwota 3000zł.

Wakacje wspaniale spędzone na odpoczynku i nicnierobieniu :) !
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 06.07.2012 22:23

caliberka napisał(a):
kobitka89 napisał(a):Uff czyli jednak realne :) Wiadomo luksusów nie będzie zresztą na to nie liczę ale być i zobaczyć. Myślę, że na karcie w razie draki na pewno będzie jakaś rezerwa ale te 4tys to na chwilę obecną niestety taki limit :(

Dziękuję bardzo za szybki odzew ! :)

Weż pod uwagę ,że 2,5 latek raczej nie będzie miał wielkich wymagań finansowych ,czyli tak naprawdę jedziecie w 2 osoby :wink: Uważam ,ze to realna kwota ,nie przejmuj się tylko pakuj walizki i śmigaj do CRO ...nie ma nic wspanialszego w życiu niż realizowanie marzeń :P
Jeszcze tylko 4 DDW :lol:

To już pewnie jesteś w trasie........
Ja mam jeszcze 35 dni
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 08.07.2012 15:24

W tamtym roku 14 dni pod Trogirem czerwiec/lipiec 5000zł

Własne jedzenie całe
2 obiady na mieście
Zwiedziliśmy: Split. Trogir 2x Makarska, Dubrownik(obiad).
Rejs statkiem z Makarskiej (Brać (Bol) Hwar)
Było super
Bez wycieczek wystarczyło by 4000 zł
Apartament 35E
auto spalanie 5L ON
Winieta Słowacja
Bramki HR
Droga 86 Węgry
skoopi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) skoopi » 08.07.2012 19:43

Hej, planuję wakacje w Orebic. Do Cro jedziemy pierwszy raz, zawsze raczej wybieraliśmy Bałtyk albo wyjazd z biura all in... Czytałem ten post od 60 strony i powiem szczerze, dalej nie mam odpowiedzi na moje pytanie :)

Chciałem się dowiedzieć o koszty takiej wycieczki. Jedziemy wspólnie ze znajomymi, my 2 os + mała córcia, znajomi tak podobnie, 2+ mały synek. Wyjazd w drugiej połowie sierpnia na 10 noclegów. Udało nam się znaleźć fajny nocleg w cenie ostatecznie 50 euro/dobra. Co daje 25 euro za rodzinkę za noc. Mieszkanko 3 pokoje, z kuchnią i fajnym tarasem, więc można samemu coś upichcić i zjeść miło na tarasie :) Chciałem zaznaczyć, że jestem miłośnikiem gotowania i chętnie będę wieczorkiem coś pichcił z lokalnych produktów dla nas i znajomych. Ale widzę, że piszecie że w sklepach kupując półprodukty też jest drogo... Oczywiście do jakiejś knajpki też będziemy chcieli zajrzeć, ale bez przesady, nie codziennie... Uwielbiamy przyrodę, więc głównie chcemy pływać kajaczkami po zatokach, wieczorkiem relaks na tarasie lub plaży z dobrym winkiem w ręku... Może coś zwiedzimy, ale ogólnie wolimy dzikie miejsca niż zwiedzanie zabytków itp...

Proszę powiedzcie mi, ile Waszym zdaniem potrzebne jest nam na taki wyjazd (bez noclegów i bez kosztów podróży - paliwa i winiet, to już znam), chodzi o 2 osoby dorosłe - "kieszonkowe" na życie + jakieś atrakcje. Córcia je jeszcze mleko z butli i zupki - przecierki, więc tutaj znam wydatek ;) Coś tam weźmiemy ze sobą, ale nie chcę brać całej spiżarni ze sobą. Czy jest tam możliwość zakupu świeżych produktów na jakimś bazarze, rybek z łodzi lub owoców morza - jakie ceny? Żeby coś samemu przyrządzić...

Bardzo proszę podajcie mi kwoty, jakie według Was trzeba mieć na taki wyjazd dla 2 osób dorosłych ( ile na skromne wakacje - oszczędne, ile na takie normalne, a ile żeby skosztować uroków tego pięknego kraju w pełnej krasie :)

Będę wdzięczny za odpowiedź, ale bardzo proszę o konkretną odpowiedź najlepiej kwoty, wiem że każdy inaczej wydaje, ale mają kilka odpowiedzi jakoś określę sobie średnią... :)
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 08.07.2012 20:12

Byłem w CRO sześciokrotnie w takim własnie zestawie 2+1

Z doświadczenia

na bogate, nie może jakoś bardzo wypasione 7 dni, potrzebuję dla rodziny 500 kun/dzień ze stołowaniem się w konabach.

czyli około 3500 kun - około 480 euro czyli w przybliżeniu 2000 zł

jeśli nie będziecie się zawsze stołować, na fajne wakacje straczy około 350-400 kun/dzień , czyli około 400 euro - 1700 zł / tydzień

oczywiście można drożej, można taniej - tak z własnego doświadczenia było fajnie i nieźle.

pozdrawiam
skoopi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) skoopi » 09.07.2012 21:33

Dzieki za odpowiedz. Moze ktos jeszcze poda ze swojego punktu widzenia jakies kwoty,

Jak juz mowilem corcia jest mala, wiec raczej nawet nie ma jej co liczyc jako +1, bo do szczescia potrzebuje tylko swoje menu, co bierzemy w sumie z domu ;)

A co do konabow beda okazyjnie, bo z malymi dzieciakami to ciezko takie miejsca odwiedzac i sie rozkoszowac, poza tym o 21 juz do spania ida, wiec bardziej swieze rybki itp np ma grillu w domu ;)
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 09.07.2012 22:38

Rok temu byłem w układzie 2+1 z 1,5 rocznym Synkiem, który miał cały zestaw smakołyków dla siebie z Polski. Moim zdaniem aby wczasy normalnie spędzić to trzeba minimum liczyć ( powtarzam ,minimum) 35 euro dziennie.
Czyli około 500 euro za dwa tygodnie . Rok temu wydałem około 600 euro , ale pozwoliłem sobie na kilka szaleństw. Oczywiście w tym były tylko 3 wizyty w konobach, w pozostałych dniach własne gotowanie. Aby nie żałować sobie niczego to tak jak tutaj wyżej napisał kolega potrzeba około 500 kun dziennie dla Rodziny 2+1.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2012 23:16

najwazniejsze jest to że w Primosten Karlovacko i Ozujsko w konobach w porownaniu z zeszlym rokiem staniało do 16 kun 8O pozdrowienia z cholernie gorącego Primosten :papa:
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 10.07.2012 06:16

kobitka89 napisał(a):Dziękuję jeszcze raz za taki duży odzew ;)
Z okolicy do której chcę pojechać raczej nie zrezygnuję bo jak już jechać to konkretnie zwłaszcza,że aż takiej dużej różnicy w odległości nie ma ...chyba "poszerzę" budżet i wtedy zdecyduję się na wyjazd :)
:D :D
Pamiętaj o kosztach związanych z vinietami,ubezpieczeniem oraz autostradami.
Pozdrawiam i życzę cudownych wakacji.
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 10.07.2012 14:20

W zeszłym roku w czerwcu byliśmy w 2 osoby w Chorwacji. Wycieczka wyglądała tak, że 7 nocy spędzone w Baśka Voda i 3 noce w Czarnogórze w Św. Stefanie. Z Baśki robiliśmy wycieczki do Medjugorie w Bośni, do wodospadów Krka, Splitu, Trogiru, rejs statkiem Bibe na wyspy, w drodze do Czarnogóry oczywiście przez Dubrovnik, a w Czarnogórze wycieczka do Shkoder w Albanii. Generalnie jechaliśmy z pólnocy Polski przez Słowację, Węgry (przez Balaton) a w drodze powrotnej przez kanion Pivy i Bośnię ze zwiedzaniem Sarajeva i dalej przez Węgry ze zwiedzaniem Budapesztu i dalej Słowacja i do domu. Cała trasa wyniosła 5300 km. Śniadania, obiady i kolacje sami sobie przyrządzaliśmy z małymi wyjątkami, gdyż do restauracji na obiad co któryś dzień chodziliśmy. Kwatery płaciliśmy 20 E za pokój z klimą w Chorwacji i 27 E za taki sam pokój z aneksem kuchennym i łazienką w Czarnogórze. poruszaliśmy się autostradami i magistralą adriatycką. Poruszaliśmy się passatem 2.0 TDI, który średnio palił około 7-7,5 L/100. Do tego ubezpieczenie w PZU dwóch osób i zielona karta. Łącznie wyszło około 1800 zł na osobę. Łatwo policzyć, że połowa budżetu została spalona w cylindrach...
cyprysiaki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyprysiaki » 11.07.2012 15:25

2012 Tucepi 7 dni 2+1 apartament 10 m od marza, klima taras 20m2 ,śniadanie z marketu, obiad restauracja, kolacja restauracja zwykle pizza bo pyszna, lody, słodycze, napoje, owoce, rakija i sporo piwka, paliwko po połowie, winiety po połowie, kuny z bankomatu, euro z kantoru, dwa noclegi tranzytowe w Austrii, niczego sobie nie odmawialiśmy wyszło 5,500 zł
J@dranka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@dranka » 11.07.2012 16:33

18 dni - czerwiec/lipiec 2012, Baska Voda i wyspa Brac, 2 osoby.

1.Trochę żywności z Polski zwłaszcza na śniadania (jakieś dżemy, muesli, sery)
2. Kolacje prawie codziennie w restauracjach (ryby,owoce morza w różnych odsłonach, wino + napiwki), w ciągu dnia lody, pieczywo, podstawowe produkty z supermarketu, owoce, piwo .
3. Apartament pierwsze 7 nocy 210 E, potem 10 nocy 250 E czyli w sumie noclegi 460E
4. Ubezpieczenie podróży + assistance, paliwo Diesel, Słowacja winieta miesięczna, Węgry winieta miesięczna, Chorwacja opłaty na bramkach.
5. Zwiedzanie wyspy i okolic Baskiej Vody (bilety wstępu do parku Biokovo 2x40kn) + inna rozrywka np. koncert Mladena Grdovica w Primosten (bilety 2x70kn)
6. Przeprawy promowe 518kn
7. Prezenty, pamiątki, wino, rakija, oliwa itd.

Dokładnej kwoty się nie doliczałam ale na pewno w granicach 8000 - 9000zł. Najwięcej wykosztowały nas restauracje i konoby oraz pkt 7 :lol: Ale było super!!!
Ostatnio edytowano 11.07.2012 19:59 przez J@dranka, łącznie edytowano 1 raz
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 11.07.2012 17:00

Brela 20.06-04.07.2012
2+1

Apartament komfort nad samym morzem.
Średnia z czerw/lip 18.40 euro/ osoba x 3os. x 14dni x 4.27zł =3300.00zł

Przejazd 2500km x 10lPb + Winiety + Opłaty w Chorwacji =2100.00zł

Ubezpieczenie Wojażer PZU = 216.00zł

Wypożyczenie boxa dachowego 16dni x 15zł = 240.00zł

Żywność , napoje z Polski = 650.00zł

Pamiątki, dżemy, Karlovacko, Kruszkowac i inne dla rodziny i znajomych
około 2000 Hrk =1200.00zł

Wydatki na miejscu ok.400Euro x 4.27zł =1700.00zł

RAZEM ZA 2 TYGODNIE ULTRA ALL EXCLUSIVE ok. 9400.00zł
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 12.07.2012 06:53

kanarowski napisał(a):W zeszłym roku w czerwcu byliśmy w 2 osoby w Chorwacji. Wycieczka wyglądała tak, że 7 nocy spędzone w Baśka Voda i 3 noce w Czarnogórze w Św. Stefanie. Z Baśki robiliśmy wycieczki do Medjugorie w Bośni, do wodospadów Krka, Splitu, Trogiru, rejs statkiem Bibe na wyspy, w drodze do Czarnogóry oczywiście przez Dubrovnik, a w Czarnogórze wycieczka do Shkoder w Albanii. Generalnie jechaliśmy z pólnocy Polski przez Słowację, Węgry (przez Balaton) a w drodze powrotnej przez kanion Pivy i Bośnię ze zwiedzaniem Sarajeva i dalej przez Węgry ze zwiedzaniem Budapesztu i dalej Słowacja i do domu. Cała trasa wyniosła 5300 km. Śniadania, obiady i kolacje sami sobie przyrządzaliśmy z małymi wyjątkami, gdyż do restauracji na obiad co któryś dzień chodziliśmy. Kwatery płaciliśmy 20 E za pokój z klimą w Chorwacji i 27 E za taki sam pokój z aneksem kuchennym i łazienką w Czarnogórze. poruszaliśmy się autostradami i magistralą adriatycką. Poruszaliśmy się passatem 2.0 TDI, który średnio palił około 7-7,5 L/100. Do tego ubezpieczenie w PZU dwóch osób i zielona karta. Łącznie wyszło około 1800 zł na osobę. Łatwo policzyć, że połowa budżetu została spalona w cylindrach...

Coś tu ewidentnie cyganisz, albo ci się przez nieuwagę jakaś literka przestawiła.
Licząc koszty paliwa to już wychodzi 2200 zł.
do tego koszty kwatery, winiet i ubezpieczenia to już wychodzi grubo ponad 3600 zł. ... a gdzie tam cała reszta kosztów ... a Ty piszesz że 1800 zł. na osobę wyszło

Jak już chcesz pisać to pisz prawdę :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 116
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone