Hej, planuję wakacje w Orebic. Do Cro jedziemy pierwszy raz, zawsze raczej wybieraliśmy Bałtyk albo wyjazd z biura all in... Czytałem ten post od 60 strony i powiem szczerze, dalej nie mam odpowiedzi na moje pytanie
Chciałem się dowiedzieć o koszty takiej wycieczki. Jedziemy wspólnie ze znajomymi, my 2 os + mała córcia, znajomi tak podobnie, 2+ mały synek. Wyjazd w drugiej połowie sierpnia na 10 noclegów. Udało nam się znaleźć fajny nocleg w cenie ostatecznie 50 euro/dobra. Co daje 25 euro za rodzinkę za noc. Mieszkanko 3 pokoje, z kuchnią i fajnym tarasem, więc można samemu coś upichcić i zjeść miło na tarasie
Chciałem zaznaczyć, że jestem miłośnikiem gotowania i chętnie będę wieczorkiem coś pichcił z lokalnych produktów dla nas i znajomych. Ale widzę, że piszecie że w sklepach kupując półprodukty też jest drogo... Oczywiście do jakiejś knajpki też będziemy chcieli zajrzeć, ale bez przesady, nie codziennie... Uwielbiamy przyrodę, więc głównie chcemy pływać kajaczkami po zatokach, wieczorkiem relaks na tarasie lub plaży z dobrym winkiem w ręku... Może coś zwiedzimy, ale ogólnie wolimy dzikie miejsca niż zwiedzanie zabytków itp...
Proszę powiedzcie mi, ile Waszym zdaniem potrzebne jest nam na taki wyjazd (bez noclegów i bez kosztów podróży - paliwa i winiet, to już znam), chodzi o 2 osoby dorosłe - "kieszonkowe" na życie + jakieś atrakcje. Córcia je jeszcze mleko z butli i zupki - przecierki, więc tutaj znam wydatek
Coś tam weźmiemy ze sobą, ale nie chcę brać całej spiżarni ze sobą. Czy jest tam możliwość zakupu świeżych produktów na jakimś bazarze, rybek z łodzi lub owoców morza - jakie ceny? Żeby coś samemu przyrządzić...
Bardzo proszę podajcie mi kwoty, jakie według Was trzeba mieć na taki wyjazd dla 2 osób dorosłych ( ile na skromne wakacje - oszczędne, ile na takie normalne, a ile żeby skosztować uroków tego pięknego kraju w pełnej krasie
Będę wdzięczny za odpowiedź, ale bardzo proszę o konkretną odpowiedź najlepiej kwoty, wiem że każdy inaczej wydaje, ale mają kilka odpowiedzi jakoś określę sobie średnią...