napisał(a) pitpawel » 27.06.2012 18:29
Wracając natomiast do tematu chciałbym zadać pytanie dotyczące moich wyliczeń i tego na co mogę sobie pozwolić przy określonym budżecie.
Kwota której nie chciałbym na pewno przekroczyć to 5 tyś zł i na tyle się nastawiam.
Jedziemy w 2 dorosłe osoby w pierwszej dekadzie września. Planujemy w Chorwacji spędzić 7 nocek.
Prawdopodobny cel - Riwiera Makarska (któraś ze spokojniejszych miejscowości o które przy okazji dopytam w innym dziale)
Moje wyliczenia podparte postami z forum:
paliwo + winietki = 1000 paliwo + 400 winietki = 1400 w obie strony.
Kwatera na 7 nocy to....? Tutaj poprosiłbym o pomoc, jak wspomniałem 1 wsza dekada września i mniejsza miejscowość R. Makarskiej. Po zapoznaniu się z tysiącem postów domyślam się, że apartament dwójka to koszt ok. 35-50 Euro. Wolałbym tą dolną granicę i jeżeli tak to czy mam szansę aby coś w tej cenie znaleźć. Zależy mi na bliskości morza i faktem jest , że mogę dopłacić za to. Przyjmę średnią 42 co daje na 7 nocy przy dzisiejszym kursie koszt około 1300 zł
1400 zł za trasę + 1300 zł za kwaterę to 2700 zł. Zostaje mi 2300 zł na 7 dni na tzw "życie". I teraz kolejne pytanie. Na co mogę sobie pozwolić przy takich funduszach? Czy muszę przywozić jedzenie z Polski czy też w tym budżecie stać mnie będzie na średnią rybkę, pizzę, lody, świeże pieczywo z rana i owoce? Proszę o cenne rady, będzie to mój 1 wszy wyjazd i chciałbym się do niego logistycznie dobrze przygotować
Wiem, że w Chorwacji można wydać 3 tyś na 7 dni i 20 tyś na ten sam okres. Ja mam 5 i chciałbym te pieniążki w dobry sposób zagospodarować aby zobaczyć jak najwięcej, spróbować chorwackiej kuchni i "napojów"
Liczę na Wasza pomoc i rady.