Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 21.06.2012 08:05

Nozi - nie musisz tak się tłumaczyć. Ten wątek ma to do siebie, że wydający więcej od Ciebie i tak nie przekonasz.
Sam wydaję mało na urlopie (nie aż tak mało jak Wy bo rodzina większa) - ale już tu się nie wypowiadam bo i tak nikt nie uwierzy.
To jest tak samo jak z życiem na codzień.
Napiszcie jak to robi... nie wiem... połowa, a może nawet trzy czwarte społeczeństwa - czyli żyje (opłaca się, żywi, ubiera) za np. 2000-2500pln miesięcznie rodzina 2+1 alo 2+2??. Nie wspomnę o samotnych emerytach z emeryturką 1200pln i nie mających nawet zaległości w czynszu i innych opłatach? Płacących nawet abonament RTV :lol:
SZCZERZE - sam się dziwię jak takie przykładowe rodziny żyją. W moim otoczeniu (powiedzmy 20-30 rodzin) tylko z dwie rodziny mają dochód na rodzinę powyżej 3tys. zł. JAK ONI(pozostali) TO ROBIĄ? Nie potrafię wyjść z podziwu. Nie jest to portal do takich oświadczeń, ale ja tzw. opłat stałych miesiąc w miesiąc mam prawie 4,5tys. Samych opłat - choć wielu z Was ma na pewno ma jeszcze większe. A oni żyją za <3tys. Dodam, że obserwując z boku - żyją na takim samym poziomie jak my.
Matemtyka jest nieubłagana - i naprwadę NIE WIEM jak oni to robią.
Stąd też wniosek - wierze - CHOĆ NIE WIEM JAK!!!! [ja bym nie potrafił] - że ktoś pojechał do CRO za 2,5 - 3 tysiace pln rodziną 2+1 (bo w dwójkę to już łatwiej)
Katsue
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katsue » 21.06.2012 20:25

Rysio napisał(a):Jeśli bez szaleństw to zapewniam Cię że starczy na te 12 dni, a i parę razy do konoby będziecie mogli wstąpić. :)

Edit: Dopiszę jeszcze dlaczego trudno cokolwiek sensownego odpowiedzieć na Twoje pytanie. Posłużę się przykładem. Jeśli wejdziecie do konoby na kolację to są 2 opcje:

Opcja nr 1. Zamawiacie 6 pizz (ów) :wink: po 25-35 kn za łebka i to wsio. Płacicie w granicach 200 Kn i wychodzicie.
Opcja nr 2. Zamawiacie dla wszystkich 2 riblje platy + przystawki (paski sir, prsut) i do tego 2 litry wina. Prawdopodobnie nie zmieścicie się w 1000Kn.

W obu przypadkach wyjdziecie najedzeni a popatrz jaka jest różnica w cenie :lol:

Dziękuję za informację. Za wszystkie informacje jaki mi podaliście. Będę jechać ze spokojną głową :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.06.2012 21:57

Nie ma sprawy :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2012 22:40

Powiem tak. Jak jeździliśmy sami z zoną wychodziło naprawdę tanio. Jechałem w ciemno, gdzie mi się podobało to się zatrzymywałem na nocleg.
Ostatnio byłem na wczasach 2 lata temu z czego tydzień w we Włoszech 5tyś zł i tydzień w Chorwacji 3,4 tyś. Nie wiem do którego kraju doliczyć nocleg w Austrii w drodze powrotnej:)
W tym roku jedziemy do Bośni i zarezerwowałem już w kwietniu miejsce w hotelu(koszt 1005euro) na dwa tygodnie, ale jest to spowodowane tym, że jadą do tego hotelu znajomi i zmotywowali nas do wybory tego hotelu:)

Na podróż planuję wydać tyle co normalnie wydaję w Polsce, czyli 2600km X 8litrów po średnio 6 zł za litr = 1248zł bez winiet i opłat za autostrady
( a tak planuję) więc już mam 5500zł! Do tego dochodzi życie na miejscu, ale to już wg własnych potrzeb.
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 22.06.2012 07:58

_Rafi_ napisał(a):Co do kosztu wyjazdu to napiszę szczerze jak niektórzy zaznaczali,że jeszcze nie wyjechalismy a ok.3000zł już wydane i ludzie tego nie liczą. Normalne ,że jakbym nie wyjeżdzał to by mi ,żonie i dzieciom np.stare kąpielówki starczyły nad jeziorko,a tak wszyscy po 2 zestawy nowe dostali,a to jakieś ciuszki,a to jakaś chemia,a to buty do wody,jakaś maska z rurką,trochę gadżetów pompowanych do wody ,dziś trochę jedzenia zapasów ,dvd dzieciom do auta kupiłem bo nigdy tak daleko nie jechały,a to aparat sobie nowy kupiłem chociaż mam stare 2 sprawne,polisa na auto i ubezpieczenie i tak można wymieniać bez końca . Można skromniej -pewnie ,ale ja pisze ile poprostu mi poszło.
Wiadomo,część z tych rzeczy przyda mi sie po przyjeździe ,ale szczerze każdy do wyjazdu oprócz tego co wyda te 1500zł powinien doliczać co wyda w Polsce przed wyjazdem.

Witam :) My jedziemy w 3 osoby. Jeszcze nie wyjechaliśmy a już wydaliśmy 500 zł . Zakupy pod wyjazd robię dopiero od 2 tygodni to z pewnością kwota wydatków się zwiększy :( To jest nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji więc mam nadzieję, że w przyszłym roku odpadanie mi kilka pozycji ,, z listy rzeczy potrzebnych w Chorwacji ''. Planując wakacje w Chorwacji wiedziałam że tak będzie :)
PETERENZO
Cromaniak
Re: Drvenik poraz 2. koszta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 22.06.2012 08:12

Wynik zaskakująco dobry, ale tylko na 2 osoby jest pewnie realny.
Mam tylko drobne pytanie ponieważ w Twojej kalkulacji jedno mi nie pasuje. Skoro:
nozi9891 napisał(a):Nie jechaliśmy autostradami ani drogami płatnymi i tego nie żałujemy :)

a potem piszesz:
nozi9891 napisał(a):Na miejscu wydaliśmy na zwiedzanie, prom, winiete itp.

to jaką winietę na miejscu kupowaliście?
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 26.06.2012 07:33

A paliwo tanieje, i tanieje, i tanieje ..........

http://ina.hr/default.aspx?id=203
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 26.06.2012 08:41

Hadler napisał(a):A paliwo tanieje, i tanieje, i tanieje ..........

I to jest nareszcie jakaś sensowna informacja...tak trzymać :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.06.2012 09:00

Słyszałem wczoraj na Narodni :) Może to z okazji święta? :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.06.2012 11:38

O, autogaz jak poleciał na łeb! Taniej niż w ubiegłe wakacje!

Szkoda, że u nas w takim tempie nie tanieje. Ale dobrze chociaż, że nie drożeje!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.06.2012 11:46

Raul73 napisał(a):

W lipcu 2011 było wszędzie po 4,98 (prócz autostrad 5,12) więc :?:
leszek0250
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszek0250 » 27.06.2012 14:13

jedziemy w trójkę
budżet na 2012 rok to ok 1500 Euro i biorąc pod uwagę poprzednie lata - jest szansa się zmieścić
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2012 14:39

Raul73 napisał(a):

Szkoda, że u nas w takim tempie nie tanieje. Ale dobrze chociaż, że nie drożeje!

Nie wiem jak LPG ,ale benzyna i ON też leci u nas na łeb. W tym tygodniu już ponad 20 groszy na dół. Aktualne ceny:
98 - 5,47
95 - 5,37
ON - 5,29
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 27.06.2012 14:45

dids76 napisał(a):Nie wiem jak LPG ,ale benzyna i ON też leci u nas na łeb. W tym tygodniu już ponad 20 groszy na dół. Aktualne ceny:
98 - 5,47
95 - 5,37
ON - 5,29

8O Gdzie tak tanio?

Rano wyjeżdżałem do pracy i na Lukoil widziałem ON = 5,48, a to tańsza ze stacji.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2012 15:00

PETERENZO napisał(a):
dids76 napisał(a):Nie wiem jak LPG ,ale benzyna i ON też leci u nas na łeb. W tym tygodniu już ponad 20 groszy na dół. Aktualne ceny:
98 - 5,47
95 - 5,37
ON - 5,29

8O Gdzie tak tanio?

Rano wyjeżdżałem do pracy i na Lukoil widziałem ON = 5,48, a to tańsza ze stacji.

Stacja przy hipermarkecie, paliwo dostarcza Orlen
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 112
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone