Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.06.2012 11:40

partner napisał(a):popitkę bo ta jest najdroższa przy konsumpcji rakiji :D :D :D

Popijanie rakiji to zbrodnia. 8)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.06.2012 12:23

Bocian napisał(a):
partner napisał(a):popitkę bo ta jest najdroższa przy konsumpcji rakiji :D :D :D

Ivan z Metajny powiedział że można. Razem my popijali. Winem :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.06.2012 12:24

Rysio napisał(a):
Bocian napisał(a):

nie wspomnę, że popijte popijte - to nie popijcie tylko wypijcie :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.06.2012 14:13

Rysio napisał(a):
Bocian napisał(a):

Jest zgoda 8)
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 20.06.2012 14:38

Co do kosztu wyjazdu to napiszę szczerze jak niektórzy zaznaczali,że jeszcze nie wyjechalismy a ok.3000zł już wydane i ludzie tego nie liczą. Normalne ,że jakbym nie wyjeżdzał to by mi ,żonie i dzieciom np.stare kąpielówki starczyły nad jeziorko,a tak wszyscy po 2 zestawy nowe dostali,a to jakieś ciuszki,a to jakaś chemia,a to buty do wody,jakaś maska z rurką,trochę gadżetów pompowanych do wody ,dziś trochę jedzenia zapasów ,dvd dzieciom do auta kupiłem bo nigdy tak daleko nie jechały,a to aparat sobie nowy kupiłem chociaż mam stare 2 sprawne,polisa na auto i ubezpieczenie i tak można wymieniać bez końca . Można skromniej -pewnie ,ale ja pisze ile poprostu mi poszło.
Wiadomo,część z tych rzeczy przyda mi sie po przyjeździe ,ale szczerze każdy do wyjazdu oprócz tego co wyda te 1500zł powinien doliczać co wyda w Polsce przed wyjazdem.
nozi9891
Plażowicz
Drvenik poraz 2. koszta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nozi9891 » 20.06.2012 15:19

Witam.
w 2010 byliśmy (2 dorosłe osoby) w Drveniku na 13 noclegów. Zamknęliśmy się w 3000zł. Nie jechaliśmy autostradami ani drogami płatnymi i tego nie żałujemy :) oczywiście zaoszczędzone pieniądze z opłat pokryły większe spalanie auta. W obie strony zrobiliśmy dokładnie 2400km bez jednego kilometra więcej. Nie braliśmy jedzenia ze sobą - jedynie to na drogę. Kwatera z dostępem do kuchni, ponieważ lubimy zjeść wtedy kiedy mamy na to ochotę a nie tak jak w hotelach. Na obiedzie byliśmy może z 3 razy. Nie kupowaliśmy nic dodatkowego przed wyjazdem oprócz ubezpieczenia EURO (wliczone w cene). Na miejscu wydaliśmy na zwiedzanie, prom, winiete itp. Trzeba nadmienić że niczego nam nie brakowało :)
W tym roku wybieramy się 1.08 na 16noclegów. Niestety kwatery i inne rzeczy podrożały więc wydatek szacunkowy również jest wyższy - 4000zł. Znów jedziemy przez Czechy, Słowację, Węgry zwykłymi drogami.
Pozdrawiam :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.06.2012 15:20

Rafi, to ja doliczę jeszcze auto bo jakbym nie jeździł na urlop to bym żonę do roboty autobusem wysłał 8O
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 20.06.2012 18:36

Rysio napisał(a):Rafi, to ja doliczę jeszcze auto bo jakbym nie jeździł na urlop to bym żonę do roboty autobusem wysłał 8O

Ja napisałem ile wydałem poprostu szczerze ,a nie żeby sie kłocić i dodałem,że każdy spokojnie połowe tego co ja mógłby doliczyć czyli 1500zł zanim wyjedzie z Polski . Gdyby nie wyjazd te rzeczy które wypisałem byłby mi w większości zbędne.Fakt,że powoli zacząłem zbierać cały ekwipunek i mi to sie rozłożyło na 4 miesiące.
nozi9891 ja przy 5osobowej rodzinie tak jak Ty nie potrafie.Chyba lekka różnica jest jechać w 2 a 5 osób,gdzie w restauracji płacę ponad 2 razy więcej i za wszystkie rozrywki też + 3 bilety czy opłaty. Na samo paliwo i opłaty drogowe licze ok. 2000zł noclegi mnie kosztowały 14x53euro(3190zł przy euro po 4,30zł),więc gdzie reszta jak już jest ponad 5000zł . Chyba że z dojazdem wychodzi 17dni i będę powietrzem żył,na fishpicnik zabiorą za darmo i inne atrakcje też będę miał Gratis,w restauracjach żeby nic mi nie brakowało to po nocach chyba w śmietnikach z tyłu będę buszował :wink: .Normalnie Ci zazdroszcze ,że masz tak wszystko za pół ceny,bo ja tak nie potrafie i liczby nie kłamią.
Proszę zrób tak krótko kalkulacje kosztów i wrzuć tu na forum to może coś ściągnę .
Ostatnio edytowano 20.06.2012 18:54 przez _Rafi_, łącznie edytowano 3 razy
Użytkownik usunięty
Re: Drvenik poraz 2. koszta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2012 18:47

nozi9891 napisał(a):Witam.
w 2010 byliśmy (2 dorosłe osoby) w Drveniku na 13 noclegów. Zamknęliśmy się w 3000zł. Nie jechaliśmy autostradami ani drogami płatnymi i tego nie żałujemy :) oczywiście zaoszczędzone pieniądze z opłat pokryły większe spalanie auta. W obie strony zrobiliśmy dokładnie 2400km bez jednego kilometra więcej. Nie braliśmy jedzenia ze sobą - jedynie to na drogę. Kwatera z dostępem do kuchni, ponieważ lubimy zjeść wtedy kiedy mamy na to ochotę a nie tak jak w hotelach. Na obiedzie byliśmy może z 3 razy. Nie kupowaliśmy nic dodatkowego przed wyjazdem oprócz ubezpieczenia EURO (wliczone w cene). Na miejscu wydaliśmy na zwiedzanie, prom, winiete itp. Trzeba nadmienić że niczego nam nie brakowało :)
W tym roku wybieramy się 1.08 na 16noclegów. Niestety kwatery i inne rzeczy podrożały więc wydatek szacunkowy również jest wyższy - 4000zł. Znów jedziemy przez Czechy, Słowację, Węgry zwykłymi drogami.

tak, tak wyliczenie bardzo dobre, tylko z lekka zaniżone, za 3 tyś po kursie wtedy 4,2 za euro mogliście sobie kupić około 715 E. Opłacić z tego kwatery na 13 dni dla dwóch osób i 2400 km przejechać to mistrzostwo świata, a gdzie te promy, winieta, jedzenie.
Oblicz sobie jeszcze raz, a zobaczysz ile Ci wyjdzie.
ali30
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ali30 » 20.06.2012 18:54

Witajcie,

My w tamtym roku byliśmy na Pelejesac w Trpanji.
Hotel z wyżywieniem 4500, dojazd w obydwie strony + opłaty ok 1200,
no i jakieś 3000 na byle co (rakija, zwiedzianie i tanie wino :)
Dwie osoby dorosłe i 1 dziecko.

Myślę że w tym roku będzie podobnie, licze że zamknie się w 9k
Wyjazd 30.06 Drvenik
Pozdrawiam i życzę udanego urlopu.
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 20.06.2012 18:56

ali30 napisał(a):Witajcie,

My w tamtym roku byliśmy na Pelejesac w Trpanji.
Hotel z wyżywieniem 4500, dojazd w obydwie strony + opłaty ok 1200,
no i jakieś 3000 na byle co (rakija, zwiedzianie i tanie wino :)
Dwie osoby dorosłe i 1 dziecko.

Myślę że w tym roku będzie podobnie, licze że zamknie się w 9k
Wyjazd 30.06 Drvenik
Pozdrawiam i życzę udanego urlopu.

I to jest szczere wyliczenie.Ja na 2 osoby więcej też liczę zamknąć się w 10.ooozł jak wyjdzie mniej to super,jak więcej trudno.W sumie wyjazd z dojazdem ma trwać 17dni .
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 20.06.2012 18:58

W tym roku widzę to tak: :)
Wyjazd 6 osób dorosłych VW Multivan
Paliwo/opłaty drogowe - 2200 zł/6 = 370 zł
Nocleg około 20 euro za dobę = 90 zł za osobę x 8 nocy 720 zł
Trochę szamy i % z PL = 100 zł os.
Duperele na wyjazd = 100 zł os.
Rok temu wydaliśmy na miejscu 400-500 zł

co daje mniej więcej 1700 zł-1800 zł za osobę
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 20.06.2012 19:03

Idziol napisał(a):co daje mniej więcej 1700 zł-1800 zł za osobę

to 1800zł x 6 = 9800zł na niecałe 10 dni to niezła sumka ,ale przynajmniej szczera :nice:
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 20.06.2012 19:11

_Rafi_ napisał(a):
Idziol napisał(a):co daje mniej więcej 1700 zł-1800 zł za osobę

to 1800zł x 6 = 9800zł na niecałe 10 dni to niezła sumka ,ale przynajmniej szczera :nice:

oj tam ale 3 pary brat+narzeczona, siostra+narzeczony i narzeczona+ja :)
nozi9891
Plażowicz
Re: Drvenik poraz 2. koszta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nozi9891 » 21.06.2012 07:32

zebik napisał(a):
nozi9891 napisał(a):Witam.

tak, tak wyliczenie bardzo dobre, tylko z lekka zaniżone, za 3 tyś po kursie wtedy 4,2 za euro mogliście sobie kupić około 715 E. Opłacić z tego kwatery na 13 dni dla dwóch osób i 2400 km przejechać to mistrzostwo świata, a gdzie te promy, winieta, jedzenie.
Oblicz sobie jeszcze raz, a zobaczysz ile Ci wyjdzie.

Obliczenie nie jest zaniżone :) już wyjaśniam.
Kwatera - 1200zł
Paliwo - 750zł
Ubezpieczenie - 170zł (euro classic oraz student world) dziś już droższe o 30%.
zostaje nam ~900zł. Tak jak pisałem wcześniej jedzenie we własnym zakresie. Prom kosztował (nie chcę skłamać) bodajże 5zł/osoba na Hvar o 10zł/os. na Korcule. Oczywiście można było wydać więcej, ale nie czuliśmy takiej potrzeby. Te 3000zł to realna cena i z pewnością nie zaniżona :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 111
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone