napisał(a) partner » 20.06.2012 09:42
Katsue napisał(a):
W sumie będziemy mieć ok 3000 EUR. 2000 EUR na 2 dorosłych i 2 dzieci, 1000 EUR na 2 dorosłych + trochę kun i złotówek. Jedziemy z okolic W-wy przez Czechy Austrię Słowenię na Istrię. Nie mamy zarezerwowanego noclegu. Winiety kupimy w Polsce. Jedzenia nie zabieramy bo zwyczajnie brak miejsca w aucie, ewentualnie tylko na jedno dwa śniadania, żeby po przyjeździe po sklepach nie latać
Czy 3000 EUR wystarczy? Bez jakiś szaleństw ale dużo zwiedzania
Ja co roku gdy jadę wydaję poniżej 1000EU choć mam zarezerwowane więcej.
Kwota ta wystarczy mi na dwie lub trzy osoby, choć córcia nastolatką już nie jest
W tym tysiaku zawiera się przejazd, wyżywienie, kwatery bez znaczenia czy rezerwowane w kraju czy w ciemno. W tym roku miałem rezerwację na 4 dorosłe osoby za 441EU z klimą i opłatami klimatycznymi, bez wyżywienia. Na przejazd rezerwowałem jakieś 1600 zł licząc paliwo po 6 zł/ON w tym opłaty drogowe, winiety kupowane po drodze jako że są dużo tańsze wówczas.
Na życie zostaje jakieś 200EU na cały tydzień + połowa z paliwa gdyż połowę zatankuje w Polsce, czyli w dużym przybliżeniu 400EU na przeżycie.
Jako że wymagający nie jestem, zjem co dadzą, upoluję lub co sam upichcę, z 1 litrową rakiją dziennie, to przy obecnych cenach tysiak jest dla mnie wystarczający.
Do żarcia biorę tylko tyle ile potrzeba na przeżycie w drodze i ewentualnie co zabieram to popitkę bo ta jest najdroższa przy konsumpcji rakiji
Przyjemnego wypoczynku życzę, ja niestety zostaję na działce w tym roku