Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 11.06.2012 21:04

BeJur napisał(a):
Salemka napisał(a):... może wrócimy do pierwotnego tematu? Ile kosztują wakacje w Cro? Bo euro to idzie w górę to spada i miotam się strasznie - kupić nie kupić .....

Skoro wyjeżdżasz to musisz kupić euro (chyba)
Jedyne co wyliczysz to (mniej więcej) koszt przejazdu (pod warunkiem, że nie wyskoczą atrakcje po drodze) i kwatery. Więc to masz pewnik
a reszta czyli jedzenie, atrakcje (wycieczki, pamiątki) i inne (nas okolo 300kun kosztowala wizyta u lekarza plus antybiotyk, oczywiscie w Pl zwrot kosztów, ale tam trzeba było zapłacić) - to sprawa indywidualna.
Jeden musi mieć mięcho codziennie, drugiemu wystarczy kruh z pomidorem, kolejny wiezie wszystko z Polski a inny wszystko kupuje na miejscu.
Nie dostaniesz dokładnego wyliczenia.

:)

To mój 4 wyjazd do Cro i za każdym razem przeżywam jak szczur otwarcie kanału :lol: Po prostu w tym roku robię za kierownika wycieczki i nie chcę nawalić :wink: stąd też moje coraz to genialniejsze pomysły i kombinacje :) co do drogi to kosztów nie mam żadnych poza winietami i autostradami :-) paliwo mam gratis ;-) natomiast podsunęłaś mi do przemyśłenia kwestie ubezpiecznia rodzinki na wypadek chroby (odpuuuukać !) Dzięki :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 12.06.2012 07:36

Salemka napisał(a): natomiast podsunęłaś mi do przemyśłenia kwestie ubezpiecznia rodzinki na wypadek chroby (odpuuuukać !) Dzięki :)

zawsze dodatkowo nas ubezpieczam, mam swoją panią od tego ;)
Dzwonię i mówie kiedy i gdzie, na ile dni oraz ile sztuk .... zawsze znajdzie mi najlepszą ofertę.

Jeżeli chodzi o akcję leczenie - zrobiłam jeden błąd, w momencie jak mały zachorował, nie zadzwoniłam do ubezpieczyciela (któy podaje najbliższe a czasami bezpłatne miejsce leczenia i jednocześnie uruchamia procedurę całą, więc wszystkie koszty zwracane są prawie natychmiast po powrocie do kraju) tylko zapytałam gospodarza, gdzie się jedzie do lekarza. Tam kasa została wydana i dopiero to w Polsce zgłosiłam.
Więc na pieniądze musiałam chwilę poczekać :)
taka mała nauczka na przyszłość.... jakby co :)
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 12.06.2012 09:49

BeJur napisał(a):
Salemka napisał(a): natomiast podsunęłaś mi do przemyśłenia kwestie ubezpiecznia rodzinki na wypadek chroby (odpuuuukać !) Dzięki :)

zawsze dodatkowo nas ubezpieczam, mam swoją panią od tego ;)
Dzwonię i mówie kiedy i gdzie, na ile dni oraz ile sztuk .... zawsze znajdzie mi najlepszą ofertę.

Jeżeli chodzi o akcję leczenie - zrobiłam jeden błąd, w momencie jak mały zachorował, nie zadzwoniłam do ubezpieczyciela (któy podaje najbliższe a czasami bezpłatne miejsce leczenia i jednocześnie uruchamia procedurę całą, więc wszystkie koszty zwracane są prawie natychmiast po powrocie do kraju) tylko zapytałam gospodarza, gdzie się jedzie do lekarza. Tam kasa została wydana i dopiero to w Polsce zgłosiłam.
Więc na pieniądze musiałam chwilę poczekać :)
taka mała nauczka na przyszłość.... jakby co :)

BeJur podpowiedz z jakiej firmy korzystasz. Ja w ub.r. wykupowałam takie ubezpieczenie i wyniosło mnie ok 250PLN. Wydaje mi się, że mnie z deka oskubali, ale nie miałam czasu ani "ludzi", żeby szukać alternatywy.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 12.06.2012 10:01

arabesqa74 napisał(a):...........

napisz do mnie, mam mejla w profilu :)
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 12.06.2012 10:35

OK :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.06.2012 11:32

Wojażer w PZU nieźle wygląda. Na dwie dorosłe osoby na ponad dwa tygodnie to kwota ko 140 PLN. Przy karcie "niezguba" jeszcze 10% upustu.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 12.06.2012 11:42

Bocian napisał(a):Wojażer w PZU nieźle wygląda...

Na każdy wyjazd wykupujemy to ubezpieczenie, również na narty. Szeroki zakres w stosunku do ceny. A jak działa w praktyce na szczęście nie musiałam sprawdzać.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 12.06.2012 12:00

arabesqa74 napisał(a):OK :D

poszło 8)
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 12.06.2012 12:12

BeJur napisał(a):
arabesqa74 napisał(a):OK :D

poszło 8)

...no i "dojszło" :D
Dzięki
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.06.2012 15:04

marze_na napisał(a):

Na każdy wyjazd wykupujemy to ubezpieczenie, również na narty. Szeroki zakres w stosunku do ceny. A jak działa w praktyce na szczęście nie musiałam sprawdzać.

Na deskę biorę w Warcie bo lepiej wygląda.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 12.06.2012 16:06

Bocian napisał(a):
marze_na napisał(a):

Sprawdzę zimą :D .
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.06.2012 16:08

marze_na napisał(a):
Bocian napisał(a):
marze_na napisał(a):

To zwykła trawelka tylko z rozszerzeniem ski. PZU chyba tego nie miała.
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 12.06.2012 19:06

Bocian napisał(a):Wojażer w PZU nieźle wygląda. Na dwie dorosłe osoby na ponad dwa tygodnie to kwota ko.

Jesteś pewny, że chodzi o taką kwotę?
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 12.06.2012 21:34

Krzysztof66 napisał(a):
Bocian napisał(a):Wojażer w PZU nieźle wygląda. Na dwie dorosłe osoby na ponad dwa tygodnie to kwota ko.

Jesteś pewny, że chodzi o taką kwotę?

Ja zasięgałem języka w swojej kalkulacji w PZU forum/posting.php?mode=quote&p=956070
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2012 23:18

Bocian napisał(a):
marze_na napisał(a):
Bocian napisał(a):
marze_na napisał(a):

To zwykła trawelka tylko z rozszerzeniem ski. PZU chyba tego nie miała.

Bocian jak sowa wie wszystko
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 109
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone