Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 08.06.2012 09:03

I dotego ze do Chorwacji nie powinno sie brac ziemniaków, wody min. , zupek i tp to jeszcze nieodpowiednie sa znajomosci z ludzmi z tatuażami pod oczami :) hehe jaja ...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.06.2012 09:20

arabesqa74 napisał(a):
Salemka napisał(a):Szkoda czasu na bulgotanie się z powodu jakiegoś wpisu !
Lepiej podpowiedzcie co jeszcze można zabrać, a może ktoś ma jakieś sprawdzone patenty żywieniowe ?
O a ja jeszcze wrzucę na pakę węgiel drzewny do grila :) a co zmieści się nie będę musiała latać po marketach i targać na kwaterę :lol:

Salemka, z tego co mogę podpowiedzieć, to zabieram ze sobą zawekowane trzy, cztery pierwsze obiady, tak, żeby nie zaczynać wakacji od biegania po sklepach. Pomysł zaciągnięty z forum,o ile pamiętam - to od Pana Janusza. Wygodne rozwiązanie i w powiązaniu z jedzeniem w konobach - lekka odskocznia od stania w garach.

Tez tak kiedyś robiłem, teraz kupujemy gotowe rzeczy na kilka dni. Czasem wracają do Polski :) Nikt nikogo tu nie krytykuje, za worki ziemniaków czy zgrzewki wody. Każdy robi co uważa. A to, ,że dla mnie to śmieszne czy odbieram to tak czy siak to już inna sprawa. Ktoś chce mieć worek ziemniaków, proszę, ja mam prawo mieć na ten temat swoje zdanie. Mnie wyjazdy nauczyły, a było ich 12, że to się w ogólnym rozrachunku nie opłaca. I nie przekonują mnie teksty typu "wolę zaoszczędzić i kupić dziecku loda" I tak tego loda by miało, jestem pewien. Co do zaoszczędzonych kwot, też szału nie ma, oczywiście ktoś powie, ziarnko do ziarnka... Tych zaoszczędzonych pieniędzy się nie odczuje. Takie jest moje zdanie i nikt mnie nie przekona, że wiezienie worka ziemniaków, 50 litrów wody, czy dwóch zgrzewek mleka, 14 weków z mięsem na obiady ma sens. I uważam, że wielu, po którymś tam razie w Cro, zobaczy, że te kwoty nie rekompensują wiezienia 100 kilogramów produktów...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 08.06.2012 09:42

Dodatkowo trza se wziąć poprawkę na temperatury jakie nas po drodze zastaną. Znajomi kilka lat temu kupili jakieś gołąbki czy inne tam pudliszkowe specjały i parę słoików sami pozaprawiali z mięsem. Po dotarciu na miejsce okazało się że od temperatury w bagażniku dekle podźwigało. Kumpel 2 słoiki otwarł, reszty nawet nie sprawdzał, tylko tak jak to mieli w torbie spakowane poszło do śmietnika. Jeszcze prawie do awantury rodzinnej doszło przy ustalaniu winnego że ze 100 zł trza było wyrzucić.

Z własnego doświadczenia natomiast powiem że można zabrać parę puszek mielonki - wychodzi z tego całkiem przyzwoite spaghetti a nie trzeba szukać mielonego. Do tego papryka, pomidor i obiad w 15 minut gotowy. Młodą tym dość często faszerowałem, bo dzieciak jak to dzieciak. Pizza i spaghetti über alles :)
saperus8
Turysta
Do was wsioki

Nieprzeczytany postnapisał(a) saperus8 » 09.06.2012 17:59

Część ludzi z forum zrozumiała moją irytacje ,ale dla części to nadal dziwne że jak ktoś nie wie to- pyta a jak nie ma to- oszczędza.Ale buraki Maciej1976,zembik,dobromir,maniust brną w to dalej.Nie odpisałem natychmiast bo dzielnie kibicowałem naszym chłopakom.Tak krótko samochodem przejechałem Albanię 2 razy,Rumunie 8, Bułgarię 8 ,Krym w tamtym roku,Litwę ,Łotwę, Estonię, Norwegię, Szwecję Czarnogórę i Chorwację,po Bośni zrobiłem tysiące kilometrów bo siedem miesięcy spędziłem na bośniackich polach minowych-taki zawód.BMW to fajny samochód ale ja mam nissana juke.Co do siedzenie w domu i patrzenia w ekran to nie w moim stylu. Wolny czas .wiosna -Skandynawia,lato -Bałkany,zima -afryka.Zapraszam do Zuliany 5-24 lipiec.
Bocian
zbanowany
Re: Do was wsioki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2012 19:13

saperus8 napisał(a):Część ludzi z forum zrozumiała moją irytacje ,ale dla części to nadal dziwne że jak ktoś nie wie to- pyta a jak nie ma to- oszczędza.Ale buraki Maciej1976,zembik,dobromir,maniust brną w to dalej.Nie odpisałem natychmiast bo dzielnie kibicowałem naszym chłopakom.Tak krótko samochodem przejechałem Albanię 2 razy,Rumunie 8, Bułgarię 8 ,Krym w tamtym roku,Litwę ,Łotwę, Estonię, Norwegię, Szwecję Czarnogórę i Chorwację,po Bośni zrobiłem tysiące kilometrów bo siedem miesięcy spędziłem na bośniackich polach minowych-taki zawód.BMW to fajny samochód ale ja mam nissana juke.Co do siedzenie w domu i patrzenia w ekran to nie w moim stylu. Wolny czas .wiosna -Skandynawia,lato -Bałkany,zima -afryka.Zapraszam do Zuliany 5-24 lipiec.

Uważaj, bo może ktoś przyjechać. I wtedy pola minowe ci nie pomogą...
saperus8
Turysta
re

Nieprzeczytany postnapisał(a) saperus8 » 09.06.2012 19:20

Nie boje się min ,buraków też a rakija z mądrym to sama przyjemność.
Bocian
zbanowany
Re: re

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2012 19:22

saperus8 napisał(a):Nie boje się min ,buraków też a rakija z mądrym to sama przyjemność.

Żeby rakija nie przydała ci się do przemywania zadrapań na gębie :)
Na razie to ty tu się zaprezentowałeś jak burak.
Użytkownik usunięty
Re: Do was wsioki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2012 19:23

Bocian napisał(a):
saperus8 napisał(a):Część ludzi z forum zrozumiała moją irytacje ,ale dla części to nadal dziwne że jak ktoś nie wie to- pyta a jak nie ma to- oszczędza.Ale buraki Maciej1976,zembik,dobromir,maniust brną w to dalej.Nie odpisałem natychmiast bo dzielnie kibicowałem naszym chłopakom.Tak krótko samochodem przejechałem Albanię 2 razy,Rumunie 8, Bułgarię 8 ,Krym w tamtym roku,Litwę ,Łotwę, Estonię, Norwegię, Szwecję Czarnogórę i Chorwację,po Bośni zrobiłem tysiące kilometrów bo siedem miesięcy spędziłem na bośniackich polach minowych-taki zawód.BMW to fajny samochód ale ja mam nissana juke.Co do siedzenie w domu i patrzenia w ekran to nie w moim stylu. Wolny czas .wiosna -Skandynawia,lato -Bałkany,zima -afryka.Zapraszam do Zuliany 5-24 lipiec.

Uważaj, bo może ktoś przyjechać. I wtedy pola minowe ci nie pomogą...

A ile razy brałeś se sam do buzi - ty spermus8 - 8 razy w zimę w afryce i 4 razy latem na bośniackich polach minowych - to tam ci mina koło łba wybuchła, że takie pierdy wyklepujesz na klawiaturze. :?: :?: :?:
Ostatnio edytowano 09.06.2012 19:33 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 09.06.2012 19:33

Pizza i spaghetti über alles icon_smile.gif super modziu !!!
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2012 19:34

saperus8 napisał(a):Nie boje się min ,buraków też a rakija z mądrym to sama przyjemność.

No to raczej to lustra będziesz walił. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2012 19:35

anakin napisał(a): będziesz walił. :D

Nie wali - daje sobie rade inaczej :D :D :D :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2012 19:39

zebik napisał(a):

Każdy orze jak może zebik... :lol:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 09.06.2012 19:40

anakin napisał(a):
zebik napisał(a):

Bystrzak z Ciebie,jestes WIELKI !!!!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2012 19:45

anakin napisał(a):
zebik napisał(a):

Patrz i niektórzy mu zazdroszczą :D :D :D
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 09.06.2012 20:39

węgiel drzewny zajmuje dużo miejsca chociaż jest lekki a w CRO najczęściej używają drewna - ekologicznie i zdrowo...................pewnie i tak się "nabijasz" ale tez kiedyś zabrałem trochę węgla i ............nie był potrzebny a grilla - rybki robiłem

Nie nabijam się tylko kombinuję i kombinuję co jeszcze moge ulepszyć w moich tegorocznych wakacjach. W zeszłym roku targałam węgiel z konzumu i wydawał mi się jakoś dość drogi i stąd ten mój pomysł...
Hit na ten rok to składane leżaczki :lol: ciekawe jak się sprawdzą :)
Pozdrawiam fanów wakacji w Chorwacji :)[/code][/quote][/list]
Ostatnio edytowano 09.06.2012 20:44 przez Salemka, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 107
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone