Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
R-r57
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) R-r57 » 04.06.2012 12:48

Jak przywieziesz trochę prowiantu , to parę dni (oprócz rakiji nic ci nie potrzeba)
Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 12:50

R-r57
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) R-r57 » 04.06.2012 12:57

Gorący kubek albo Słodka chwila(jak z dziećmi) to też trzeba zabrać(nie żartuję)
Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 13:07

ja już jestem zapakowany,czekam na sygnał od żony że możemy startować

http://www.google.pl/imgres?hl=pl&clien ... dBw&zoom=1
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2012 13:18

Janusz Bajcer napisał(a):
Rysio napisał(a):Dla mnie wożenie wody ma taki sam "sens" jak wożenie kartofli 8)
Zgrzewka piwniczanki (taką zawsze wożę) może się przydać w razie utknięcia w korku :lol:

Ja zawszę też wożę wódkę jak dłuższy postój w korku się trafi, raz stałem w takim że spokojnie zdążyłbym wytrzeźwieć :)

A poważnie wodę też biorę w razie "draki",jak to z dziećmi, czasem prawie kąpiel trzeba zrobić i pranie :)
A co zostanie, na miejscu zużywamy :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.06.2012 13:23

anakin napisał(a):
Rysio napisał(a):Dla mnie wożenie wody ma taki sam "sens" jak wożenie kartofli 8)

Wyczuwam jakąś zaowalowaną aluzję..... :lol: :wink:

E tam ,e tam :wink:

Janusz Bajcer napisał(a):
Zgrzewka piwniczanki (taką zawsze wożę) może się przydać w razie utknięcia w korku :lol:

Na starej drodze praktycznie korków nie ma :lol: Poza tym jak wypijesz zgrzewkę wody to obsikasz połowę barier autostradowych :wink:
Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 13:30

a kto z miłych Państwa wyjeżdża najwczesniej w tym sezonie?my wyjeżdżamy w piątek 29.06 w godzinach pózno-popołudniowych tak żeby być rano na miejscu
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.06.2012 13:40

Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 13:58

dziękuję serdecznie
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2012 15:29

Dobromir napisał(a):a kto z miłych Państwa wyjeżdża najwczesniej w tym sezonie?my wyjeżdżamy w piątek 29.06 w godzinach pózno-popołudniowych tak żeby być rano na miejscu

Po przyjeździe prosimy o relację :idea: :lol:

http://cro.pl/forum/viewforum.php?f=22
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 04.06.2012 16:00

....dla mnie zabranie ziemniaków,kartofli czy pyr z Polski to nie żadna ujma ,przecież każdy może zabrać całą spiżarnie to są moje wakacje.Co roku zabieram spożywkę na kilka posiłków.Ato że forumowiczka podkreśliła o tych ziemniaczkach a Pan dał się wkręcić to dopiero dla mnie jest żenujące.
saperus8
Turysta
cromaniaczki kozaczki

Nieprzeczytany postnapisał(a) saperus8 » 07.06.2012 05:45

Tak obserwuje od dłuższego czasu to forum i dosłownie witki opadają jak czytam te dobre rady wielkich podróżników cromaniaków jacy to oni nie są zaje......ci,doświadczeni,i jak wszystko wiedzą,naśmiewają się z ludzi którzy naprawdę potrzebują dobrej rady i pomocy a nie naigrywania się czy ktoś zabierze ziemniaki i wodę czy nie.Nie wszystkich stać wydać 7 tyś więc jak ma zaoszczędzić i spędzić fajne wakacje tańszym kosztem to jego sprawa.Gdybym nie miał kasy to też bym wolał spędzić fajne wakacje i jeść ziemniaki z kefirem niż siedzieć w domu i żadnemu cromaniakowi wieśniakowi nic powtarzam nic do tego .Przejechał taki wsiok swoja buraczaną skodą czy innym badziewiem 1200 kilometrów autostradą i wielki globtroter ,średnio inteligetną małpę wsadzisz do skodziny i pojedzie.Jak przejedziesz parę razy Albanię ,Rumunie,kraje Kaukazu to się możesz puszyć a nie kilka górek na jadrance .Trochę pokory kozaczki- buraczki- cromaniaczki.Pomagajcie bo po to jest to forum.
kroman
Globtroter
Re: cromaniaczki kozaczki

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroman » 07.06.2012 06:01

saperus8 napisał(a):Tak obserwuje od dłuższego czasu to forum i dosłownie witki opadają jak czytam te dobre rady wielkich podróżników cromaniaków jacy to oni nie są zaje......ci,doświadczeni,i jak wszystko wiedzą,naśmiewają się z ludzi którzy naprawdę potrzebują dobrej rady i pomocy a nie naigrywania się czy ktoś zabierze ziemniaki i wodę czy nie.Nie wszystkich stać wydać 7 tyś więc jak ma zaoszczędzić i spędzić fajne wakacje tańszym kosztem to jego sprawa.Gdybym nie miał kasy to też bym wolał spędzić fajne wakacje i jeść ziemniaki z kefirem niż siedzieć w domu i żadnemu cromaniakowi wieśniakowi nic powtarzam nic do tego .Przejechał taki wsiok swoja buraczaną skodą czy innym badziewiem 1200 kilometrów autostradą i wielki globtroter ,średnio inteligetną małpę wsadzisz do skodziny i pojedzie.Jak przejedziesz parę razy Albanię ,Rumunie,kraje Kaukazu to się możesz puszyć a nie kilka górek na jadrance .Trochę pokory kozaczki- buraczki- cromaniaczki.Pomagajcie bo po to jest to forum.

Dobrze prawicie.
Ktoś pyta o radę, to albo jej udziel albo zamilcz.
Nie chcę krakać, ale tylko czekać aż zaczną się wyzywać, że ten co bierze kartofle to za tym głosował, a ten co bierze wodę ale nie bierze kartofli, to głosował za innym w wyborach.
To byłby koniec tego forum. Oby nie.
Mam prośbę.
Niech ten post będzie ostatni w jałowej dyskusji
"głupi bo bierze cokolwiek z Polski"
Cieszymy się nadchdzącymi urlopami.
Pozdrawiam
P.s. Mam skodzinę rocznik 2011
:D
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 07.06.2012 07:04

Ja jadąc na 2 tygodnie zabieram sporo produktów z Polski, autko kombi to mam gdzie wrzucać :) Jadę już po raz 4 do Cro i zawsze wrzucam na pakę kilka zgrzewek wody mineralnej, trochę chińskich zupek z których potem robi się na szybko makaron zasmażany na patelni, co do wędlin to mrożę na kość dzień wcześniej i przewożę w samochodowej lodówce.
Co do słynnych ziemniaków to w tym roku zastanawiamy się z koleżanką czy nie wrzucić na pakę trochę, w sumie jak się ma pojemne autko to ja wyznaję zasadę im więcej wezmę tym mam większy spokój na miejscu :D A zapomniałabym dodać, że gotowe sklepowe dania też zabieram bo potem na miejscu nie robię za kucharza :wink:
Oczywiście wspomagamy się chorwackimi marketami gdy trzeba mięsko na grila i normalnie korzystamy z konob :)

A na zimną wodę na plaży mam patent: wieczorem wkładam do zamrażarki butelkę wody mineralnej, rano taką zamrożoną wyjmuję i zabieram na plażę, woda powoli się rozmraża a ja mam cały czas wodę z lodem :wink: przy 40 stopniowym upale na plaży :D
maciej1976
Croentuzjasta
Re: cromaniaczki kozaczki

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1976 » 07.06.2012 08:12

saperus8 napisał(a):Tak obserwuje od dłuższego czasu to forum i dosłownie witki opadają jak czytam te dobre rady wielkich podróżników cromaniaków jacy to oni nie są zaje......ci,doświadczeni,i jak wszystko wiedzą,naśmiewają się z ludzi którzy naprawdę potrzebują dobrej rady i pomocy a nie naigrywania się czy ktoś zabierze ziemniaki i wodę czy nie.Nie wszystkich stać wydać 7 tyś więc jak ma zaoszczędzić i spędzić fajne wakacje tańszym kosztem to jego sprawa.Gdybym nie miał kasy to też bym wolał spędzić fajne wakacje i jeść ziemniaki z kefirem niż siedzieć w domu i żadnemu cromaniakowi wieśniakowi nic powtarzam nic do tego .Przejechał taki wsiok swoja buraczaną skodą czy innym badziewiem 1200 kilometrów autostradą i wielki globtroter ,średnio inteligetną małpę wsadzisz do skodziny i pojedzie.Jak przejedziesz parę razy Albanię ,Rumunie,kraje Kaukazu to się możesz puszyć a nie kilka górek na jadrance .Trochę pokory kozaczki- buraczki- cromaniaczki.Pomagajcie bo po to jest to forum.

Mam nadzieję, że po tym wpisie się lepiej poczułeś.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 105
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone