Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 09:54

BeJur napisał(a):nie bierz ze mnie przykładu
piję mineralną, ale nie patrzę na cenę
moze dlatego jeżdżę starą astrą
aaaa i daleko mi do alkoholika

zasugerowalem się tylko Pani słowami ''i wino można pić a nie wodę jak zwierzę '' :lool:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.06.2012 09:56

Dobromir napisał(a):no tak liczyłem zabrać ze sobą ok 50L wody cisowianki gaz i n/g która kosztuje u nas w PL ok 99gr za 1,5l i jest bardzo dobra smakowo,wiem ze w Cro za najtanszą i niezbyt dobrą jakosciowo wodę trzeba zapłacić ponad 3 PLN,więc korzyść jest podwójna

Przepłacasz.
Ostatnio kupiłem wode mineralną po 0,74/1,5l!
Smakowo-bajka!
Niestety nie pamiętam jaką (ale się dowiem i CI powiem).

Jakby nie patrzeć 25 gr jesteś do przodu,a więc korzyść niewątpliwie większa.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.06.2012 10:12

Hm, trzeba wziąć pod uwagę, że przewiezienie tak dużej ilości wody zwiększy koszty (paliwo) więc aż tak bardzo nie jest się do przodu :) Jadąc trasą RS-Węgry wodę można kupić np. w Tesco 24h w Nagykanizsie przed granicą z Cro, wtedy wiezie się ją krócej. W część prowiantu włącznie z winem tam się zaopatruję :)
Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 10:15

anakin napisał(a):
Dobromir napisał(a):no tak liczyłem zabrać ze sobą ok 50L wody cisowianki gaz i n/g która kosztuje u nas w PL ok 99gr za 1,5l i jest bardzo dobra smakowo,wiem ze w Cro za najtanszą i niezbyt dobrą jakosciowo wodę trzeba zapłacić ponad 3 PLN,więc korzyść jest podwójna

Przepłacasz.
Ostatnio kupiłem wode mineralną po 0,74/1,5l!
Smakowo-bajka!
Niestety nie pamiętam jaką (ale się dowiem i CI powiem).

Jakby nie patrzeć 25 gr jesteś do przodu,a więc korzyść niewątpliwie większa.

mineralna 1,5L po 74 gr? 8O normalnie śok! :lool: zdecydowalem! w tym sezonie urlopowym zaopatruje się w wodę z Lidla!2L po 69 gr :lool:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.06.2012 10:19

I zapytaj AgaKon gdzie skitrać worek ziemniaków 8) Słyszałem też, że podwawelska dobrze się układa w nadkolach beemek :lol:
Asiar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiar » 04.06.2012 10:27

Za pierwszym razem też wieźliśmy dwie zgrzewki niegazowanej, ale będąc w Cro zobaczyliśmy, że gospodarze częstują nas wodą z kranu, oprócz ślivovicy oczywiście :wink:. Mówię o zatoce Kvarner, ale myślę, że w innych regionach jest podobnie :) Teraz bierzemy tylko wodę na podróż.
Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 10:28

Bocian napisał(a):I zapytaj AgaKon gdzie skitrać worek ziemniaków 8) Słyszałem też, że podwawelska dobrze się układa w nadkolach beemek :lol:

no bez przesady,moja śliczna BMW to na 100% nie bedzie woziła ziemniaka,a nad tą podwawelską to sie jeszcze zastanowie :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.06.2012 10:30

Dobromir napisał(a):no bez przesady,moja śliczna BMW to na 100% nie bedzie woziła ziemniaka

A w czymże ziemniak gorszy od buraka? :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.06.2012 10:32

anakin napisał(a):
Dobromir napisał(a):no bez przesady,moja śliczna BMW to na 100% nie bedzie woziła ziemniaka

Czytaj Dobromir pomiędzy wierszami :)
Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 10:36

anakin napisał(a):

bo z buraka to ja frytek nie jadłem jeszcze.. 8O z buraka to sok pijam :lol:
Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 10:49

anakin napisał(a):

no o tym to już musisz poczytać sobie w prasie specjalistycznej,jak bedziesz miał trudności ze znaleziem tego tematu który cię tak interesuje to poproś mnie o pomoc,udziele ci jej bezinteresownie :mrgreen:
Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 11:15

anakin napisał(a):

ty mnie tu nie zagaduj a zdradż lepiej gdzie mozna kupić taką fajną czapeczkę z takim fajnym daszkiem noszonym do tyłu?ps.ale jej kolor nie pasuje do ciebie,jest zbyt malo męski,nie było w kolorze buraczanym? :mrgreen:
Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 11:22

Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 04.06.2012 11:31

Dobromir.................człowieku , wyluzuj , za bardzo się "podniecasz" i zaczynasz się zachowywać jak ( w/g obiegowej opinii ) "typowy użytkownik BMW lub Golfa"............
Dobromir
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dobromir » 04.06.2012 11:34

Amikol napisał(a):Dobromir.................człowieku , wyluzuj , za bardzo się "podniecasz" i zaczynasz się zachowywać jak ( w/g obiegowej opinii ) "typowy użytkownik BMW lub Golfa"............

sorry,a z czym mam wyluzować?bawie się wysmienicie tak samo jak i reszta :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 103
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone