Jeśli chodzi o koszty to uwzględniłbym jeszcze jakieś ubezpieczenie KL/NW i assistance drogowe, ew. mandat

darek1 napisał(a):stary_jac napisał(a):chmmm.. chleb 12 kun ??
Jak wiesz więcej to sklej pare zdań i powiedz. Najlepiej to tylko narzekać, a nic od siebie nie dać.
darek1 napisał(a):CinnamonGirl napisał(a):W innym wątku wrzuciąłm moje ogólne kalkujacje na urlop w CHR: http://www.sendspace.pl/file/bWy6CIl9/
Załozenia:
Obliczenia robione na wyjazd czerwcowy stąd ceny za dobę w apartamencie
1. Wliczam opłaty obligatoryjne (paliwo, opłaty drogowe, nocleg) gdyz jadą 2 lub 4 osoby niezależne i od ich woli bedzie chęć wydawania pieniedzy na zwiedzanie danego obiektu Dlatego NIE WLICZAM:
- wstępów do obiektów
- pieniędzy na jedzenie (jeden wyzyje za 30zł na dzień inny potrzebuje 4 razy wiecej)
2. Dojazd do miejsc które mogą byc zwiedzane ujete są i zaznaczone innym kolorem
3. Wiekszosc przeliczalna wiec samemu mozna wpisac swoje spalanie, cene euro i innej waluty
4. Obliczenia dokonywane pod nasze preferencje jazdy, odległosci, czy wymagań dot. noclegu. Oczywiscie wpisujac swoje przelicza się (przynajmniej w większosci).
Strona kapitalna do obliczania kosztów w arkuszu kalkulacyjnym Excel
Mibi napisał(a):CENY POSIŁKÓW:
- obiad w restauracji: Sote Stroganov, ryż, surówka, 90 kun
- omlet 28 kun
- zupa pomidorowa 14 kun
- naleśniki 16 kun
- lody małe 18 kun
- ceny w barach są trochę niższe, pizza 40 kun, hod dog 16 kun, lody 6 kun za gałkę
CENY W SKLEPACH:
- chleb 12 kun
- bułka kajzerka 3,5 kuny (!)
- bułka słodka 8 kun
- margaryna mała 8 kun
- wędlina 60 kun/kg. (coś takiego jak szynka drobiowa)
- żółty ser od 50 kun
- piwo 0,33l 5,20 kun
- mała konserwa typu pasztet 8 kun
krzycholu napisał(a):Witam
A ja bym do tych 4810 dodał jeszcze z tysiaka to może wtedy było by OK a tak trochę mi to za mało wyglada![]()
Pobyt czteroosobowej rodziny na Rivierze Makarskiej w sezonie za 35 euro ?Dzienne wydatki 160 pln ? A gdzie prowiant i browar z Polski , posiłki po drodze, kremy UV , rakija ,pamiatki ?
Oczywiście ktos moze powiedzieć że sie zmieści w tej sumie ale chyba tylko pijąc wodę Jana i jedzac ich kruh![]()
pozdro-krzycholu
Bogdan007 napisał(a):krzycholu napisał(a):Witam
A ja bym do tych 4810 dodał jeszcze z tysiaka to może wtedy było by OK a tak trochę mi to za mało wyglada![]()
Pobyt czteroosobowej rodziny na Rivierze Makarskiej w sezonie za 35 euro ?Dzienne wydatki 160 pln ? A gdzie prowiant i browar z Polski , posiłki po drodze, kremy UV , rakija ,pamiatki ?
Oczywiście ktos moze powiedzieć że sie zmieści w tej sumie ale chyba tylko pijąc wodę Jana i jedzac ich kruh![]()
pozdro-krzycholu
Zasadnicze pytanie - Jakbyś nie wyjechał do Chrwacji to w domu byś nic nie jadł, nie uzywał byś olejków do opalania, itd.? Według mnie wyliczenia sa jak najbardziej poprawne.
Mibi napisał(a):Autor artykułu posiłkował się informacjami z naszego forum.
Dlaczego tak myślę?
Poniższy tekst napisałem na forum po powrocie z Chorwacji w 2008 roku:Mibi napisał(a):CENY POSIŁKÓW:
- obiad w restauracji: Sote Stroganov, ryż, surówka, 90 kun
- omlet 28 kun
- zupa pomidorowa 14 kun
- naleśniki 16 kun
- lody małe 18 kun
- ceny w barach są trochę niższe, pizza 40 kun, hod dog 16 kun, lody 6 kun za gałkę
CENY W SKLEPACH:
- chleb 12 kun
- bułka kajzerka 3,5 kuny (!)
- bułka słodka 8 kun
- margaryna mała 8 kun
- wędlina 60 kun/kg. (coś takiego jak szynka drobiowa)
- żółty ser od 50 kun
- piwo 0,33l 5,20 kun
- mała konserwa typu pasztet 8 kun
Cieszę się że dziennikarze Gazety Lubuskiej swoje artykuły o Chorwacji opierają między innymi na wiedzy forumowiczów cro.pl.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko