Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2012 11:34

Doriss napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
Doriss napisał(a):nie..to nie tak...oni mają zgloszoną działalność ale chyba nie kazdego z gości rejestrują który u nich przebywa...dla mnie to i tak nie ma znaczenia...najważniejsze zeby było...T A N I O O O O .......pozdrawiam

Obowiązek meldunkowy

ojejku....no tego to ja nie wiedziałam że moi rodacy aż tak przestrzegają prawa za granicami kraju....wiem natomiast to że kilka milionów ludzi nie placi abonamentu telewizyjnego w PL hihi

Przeczytaj dokładnie na kim ciąży obowiązek meldunkowy jak wynajmujesz kwaterę w Cro :idea:
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 11:39

Doriss napisał(a):
Doriss napisał(a):nie..to nie tak...oni mają zgloszoną działalność ale chyba nie kazdego z gości rejestrują który u nich przebywa...dla mnie to i tak nie ma znaczenia...najważniejsze zeby było...T A N I O O O O .......pozdrawiam

Obowiązek meldunkowy

ojejku....no tego to ja nie wiedziałam że moi rodacy aż tak przestrzegają prawa za granicami kraju....wiem natomiast to że kilka milionów ludzi nie placi abonamentu telewizyjnego w PL hihi

Przeczytaj dokładnie na kim ciąży obowiązek meldunkowy jak wynajmujesz kwaterę w Cro :idea:

no o tym to wiedzialam że właściciele domu powinni nas zameldować....ale napisałam o tym że wielu jest w szarej strefie tak jak i u nas w PL i tego nie robi...wcale im się nie dziwie bo zycie w Cro jest cięzkie
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2012 11:43

Doriss napisał(a):no o tym to wiedzialam że właściciele domu powinni nas zameldować....ale napisałam o tym że wielu jest w szarej strefie tak jak i u nas w PL i tego nie robi...wcale im się nie dziwie bo zycie Cro jest cięzkie

Skąd wiesz, że wielu jak bywasz tylko w jednym miejscu :idea:

Bocian już pisał, że taksa klimatyczna nie zasila konta właściciela kwatery :idea:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.05.2012 11:45

Doriss napisał(a):... wielu jest w szarej strefie tak jak i u nas

A z czego to wnioskujesz?

Wiesz, namierzyć kogoś, kto wynajmuje chałupę turystom, jest o wiele łatwiej niż handlarza marchewką,
jak również w głupi sposób utracić często jedyne źródło utrzymania, w które się zainwestowało pieniądze, to trzeba by było być ...

Myślę, że powinnaś zweryfikować swoją opinię o Chorwatach.
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 11:46

od właścicielki to wiem....klęła i pokazywala palcem na domy właścicieli którzy nie płacą podatków a jednak wynajmują pokoje
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 11:48

czy ktoś bedzie taki mily i pokaże mi rachunek jaki otrzymał w czasie ostatniego pobytu w Cro za pobyt?jestem ciekawa jak on wygląda
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.05.2012 11:50

No, chyba że tak.
Skoro klęła i pokazywała palcem ... ;)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 30.05.2012 11:50

Doriss napisał(a):czy ktoś bedzie taki mily i pokaże mi rachunek jaki otrzymał w czasie ostatniego pobytu w Cro za pobyt?jestem ciekawa jak on wygląda

Myśmy taki dostali :-) Niestety nie mam skanera :-), ale wszystko legal, pieczątki, te sprawy. Zdarzyło się to co prawda tylko raz na 4 pobyty w Cro :-)
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 11:52

viltob08 napisał(a):
Doriss napisał(a):czy ktoś bedzie taki mily i pokaże mi rachunek jaki otrzymał w czasie ostatniego pobytu w Cro za pobyt?jestem ciekawa jak on wygląda

Myśmy taki dostali :-) Niestety nie mam skanera :-), ale wszystko legal, pieczątki, te sprawy. Zdarzyło się to co prawda tylko raz na 4 pobyty w Cro :-)[/quote

czyzby tylko 25 % wynajmowało pokoje legalnie??? 8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2012 11:53

Na kempingach zawsze dostawałem rachunki, ale ich nie kolekcjonuję :wink:
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 11:55

weldon napisał(a):

Wiesz, namierzyć kogoś, kto wynajmuje chałupę turystom, jest o wiele łatwiej niż handlarza marchewką,
jak również w głupi sposób utracić często jedyne źródło utrzymania, w które się zainwestowało pieniądze, to trzeba by było być ...

ktos już ci to tu odpowiedział...że na jego 4 pobyty tylko raz dostał rachunek..masz prosty przykład....a odpowiedziala osoba o nicku ''viltob08''
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 30.05.2012 11:57

Doriss napisał(a):
weldon napisał(a):

ktos już ci to tu odpowiedział...że na jego 4 pobyty tylko raz dostał rachunek..masz prosty przykład....a odpowiedziala osoba o nicku ''viltob08''

Ale nie mam nic przeciwko Chorwatom 8O Jadę na wakacje i nie mam wyrzutów sumienia, że ktoś mi nie wypisał rachunku :-)
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 11:57

Na kempingach zawsze dostawałem rachunki, ale ich nie kolekcjonuję :wink:

no kemping to wiadomo w jakim celu jest postawiony i jaka ma spełniać rolę...?co innego ze zwyklymi domami i mieszkaniami....sa po to żeby w nich mieszkali ''tylko właściciele''...a swoją droga taki doswiadczony Cromaniak powinien wszystko kolekcjonować co jest związane z Cro..pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.05.2012 11:58

A ile razy prosił?

EDIT: pokaż mi swój rachunek za paliwo ;)
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 12:00

viltob08 napisał(a):
Doriss napisał(a):
weldon napisał(a):

Ale nie mam nic przeciwko Chorwatom 8O Jadę na wakacje i nie mam wyrzutów sumienia, że ktoś mi nie wypisał rachunku :-)

ja tez jak najbardziej mam do nich szacun nawet jak nie dostaje rachunku za pobyt....nie chce mi się cofać w postach ale jeden z tu piszacych stwierdzil że bardzo mu sie to nie podoba i trzeba być zameldowanym bo inaczej mozna mieć problemy np. w szpitalu lub policją
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 98
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone