Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2012 10:26

Doriss napisał(a):od 7 lat jezdzimy w jedno i to samo miejsce do tych jednych i samych ludzi.

O to cromaniaki jesteście :wink: i dopiero od dzisiaj na forum :roll:

Zapraszam TU :idea:
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 30.05.2012 10:26

STARIGRAD PAKLENICA to okolice Zadaru ? pewnie się czepiam .........byłem i i tu i tam
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 10:27

nie opieram tego stwierdzenia na własnym ''widzi mi sie'' ale na tym co rozmawialismy z właścicielami że wielu chorwatów nie ma wogóle zgłoszonej działalności gospodarzej pod nazwą ''wynajem pokoi''...więc skoro nie mają to od czego maja płacić ta opłatę klimatyczną...taka sama sytuacja jest u nas nad morzem że kto tylko ma mozliwosć to wynajmuje pokoje nigdzie nie zgłaszając tego
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 10:30

Amikol napisał(a):STARIGRAD PAKLENICA to okolice Zadaru ? pewnie się czepiam .........byłem i i tu i tam

dlatego podałam okolice Zadaru ponieważ jest to jedno z wiekszych miast w okolicy...napewno bardziej znane niż sama Starigrad Paklenica...dla mniej zorientowanych pomiedzy Zadarem a Starigrad Paklenicą jest odległośc ok 40 km...pozdrawiam
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 10:33

Janusz Bajcer napisał(a):
Doriss napisał(a):od 7 lat jezdzimy w jedno i to samo miejsce do tych jednych i samych ludzi.

O to cromaniaki jesteście :wink: i dopiero od dzisiaj na forum :roll:

Zapraszam TU :idea:

sama nie wiem dlaczego tak się stało...?wogóle jakoś nie wpadlam na pomysł sprawdzić czy wogóle istnieje jakies forum...?własnie dzisiaj przeszukiwałam neta bo dowiedziałam się o drozszych autostradach w Cro i przez przypadek znalazlam tą stronkę...pozdrawiam
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 30.05.2012 10:40

odległość ok 50 - 60 km ale nie o to chodzi , inne okolice , iny "klimat" dla tych co byli "robi różnicę " .....................już się nie czepiam ....pozdrowienia
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 10:41

Amikol napisał(a):odległość ok 50 - 60 km ale nie o to chodzi , inne okolice , iny "klimat" dla tych co byli "robi różnicę " .....................już się nie czepiam ....pozdrowienia

ojjjjjjjjjjj..ale ja za to jestem bardzo szczególowa i sprawdziłam na google maps i pokazuje mi 46 km....gdzie ci pokazalo 55 km?? 8O
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.05.2012 10:45

Doriss napisał(a):nie opieram tego stwierdzenia na własnym ''widzi mi sie'' ale na tym co rozmawialismy z właścicielami że wielu chorwatów nie ma wogóle zgłoszonej działalności gospodarzej pod nazwą ''wynajem pokoi''...więc skoro nie mają to od czego maja płacić ta opłatę klimatyczną...taka sama sytuacja jest u nas nad morzem że kto tylko ma mozliwosć to wynajmuje pokoje nigdzie nie zgłaszając tego

Więc ci wasi , jeśli mają niezgłoszoną to robili was w bambuko i pobierali taksę albo jeśli teraz nie pobiorą to zrobią w bambuko miasto.
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 30.05.2012 10:48

na via michelin ale to już szczegół , nie o to chodzi ( kilka km w tą czy w tamtą ) i tu i tam jest ładnie ...pozdrowienia
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 10:49

nie..to nie tak...oni mają zgloszoną działalność ale chyba nie kazdego z gości rejestrują który u nich przebywa...dla mnie to i tak nie ma znaczenia...najważniejsze zeby było...T A N I O O O O .......pozdrawiam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.05.2012 11:12

Doriss napisał(a):nie..to nie tak...oni mają zgloszoną działalność ale chyba nie kazdego z gości rejestrują który u nich przebywa...dla mnie to i tak nie ma znaczenia...najważniejsze zeby było...T A N I O O O O .......pozdrawiam

To nie tak do końca. W przypadku jakichś przygód (szpital, policja) pytają o miejsce zakwaterowania. Osobiście przerabialiśmy temat w 2004 roku kiedy z córą musiałem jechać do szpitala. W dokumentach pojawił się adres tymczasowy w Chorwacji. Oczywiście możesz powiedzieć, że właśnie jesteś w trasie do Chorwacji i jeszcze nigdzie nie mieszkasz, bo pieczątek w paszport nikt praktycznie już nie wbija jednak w takim przypadku musisz sobie zdawać sprawę że składasz fałszywe oświadczenia. Od tego 1 E/d raczej nie zbiedniejesz a spokój masz.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2012 11:21

Doriss napisał(a):nie..to nie tak...oni mają zgloszoną działalność ale chyba nie kazdego z gości rejestrują który u nich przebywa...dla mnie to i tak nie ma znaczenia...najważniejsze zeby było...T A N I O O O O .......pozdrawiam

Obowiązek meldunkowy
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 11:21

ale ja nie wiem na 100% że własciele nie zapłaca za nas klimatycznego,w wymianie e-mailowej stwierdzili tylko że w tym roku muszą podnieśc cene z 30 euro na 35...tak na 99% w cenie tej jest już zawarte 3 euro oplaty klimatycznej...we wczesniejszych sezonach widzialam jak nasza właścicielka wpisywala nas do jakiegos zeszytu...ale czy ze wszystkimi tak robila to juz nie potrafie stwierdzić?..pozdrawiam
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 11:26

Janusz Bajcer napisał(a):

Obowiązek meldunkowy

ojejku....no tego to ja nie wiedziałam że moi rodacy aż tak przestrzegają prawa za granicami kraju....wiem natomiast to że kilka milionów ludzi nie placi abonamentu telewizyjnego w PL hihi
Doriss
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doriss » 30.05.2012 11:32

no faktycznie...duzo ciekawych rzeczy mozna dowiedzieć sie na takim forum...oto co znalazlam interesującego..
Zaleca się sprawdzanie przed zamówieniem cen alkoholi podawanych w nocnych klubach; cena butelki alkoholu podanego w klubie może sięgnąć wysokości kilkuset euro. Należy także zawsze domagać się rachunku za usługi hotelowe lub wynajęcie kwatery.

czy ktoś z was moze zrobić skana takiego rachunku jaki dostal na poprzednim urlopie i pokazać mi jak to wyglada..?nie widzialam do tej pory tego a ciekawośc zżera mnie niesamowicie...pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 97
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone