FUX napisał(a):lisoslaw napisał(a):Witam.
Może z innej strony, mianowicie wyjeżdżamy ze znajomymi 1 czerwca do Chorwacji na wyspę Pasman do miejscowości Banj:) jedziemy na 14 dni w 13 osób. Wynajęliśmy domek z basenem, położony 500 metrów od morza. Cena nie była jakaś wygórowana:) Mianowicie zapłaciliśmy ponad 9.000zl. Bierzemy troszkę jedzenia ze sobą ale bez przesady i teraz tak czy ktoś się orientuje jak prezentuje się ta wyspa/miejscowość ? jaka pogoda nas przywita i najważniejsze dla mnie czy wystarczy mi i mojej Dziewczynie 800E na te 14 dni? eurosy już kupiłem w sumie udało mi się zakupić po 4,2zl wiec chyba jeszcze jako tako zdążyłem przed tym co się teraz dzieje:) Powiem tak, nie lubię żałować pieniędzy na wakacji, jadę wypocząć i nie martwic się pieniędzmi jeżeli coś zobaczę i chce sobie kupić to to kupuje, a powiem, ze jestem rozrzutny zwłaszcza jeżeli chodzi o jedzenie w knajpach, ponieważ wszystkiego muszę spróbować:). Wszystko jak już pisałem jest opłacone paliwko mamy i będziemy mieli 800E na 14 dni, jak to widzicie?. Przepraszam za moja monotematyczność w jednym tekście ale jadę pierwszy raz doi Chorwacji na tak długi okres i jestem podniecony:) pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz:)
Kolacja w knajpie z winem to wydatek na 4 os. 200-700 kun.
Zależy, ile jecie, wypijecie.
Resztę sobie dośpiewaj. Przy zdrowym spuście będzie mało...
przeciez jemu chodzi o dwie osoby , przy kursie Euro 7,4 to ma 422 kun
na dzien niech nawet co dziennie wezmie Mesna Plata na2-osoby ceny sie wachaja od 180-240 kun i napoje piwo 15-20 kun to zostaje duzo reszty
Licz srednio na osobe 100 kun dziennie na jedzenie a reszte wydawaj na co masz ochote , starczy i jeszcze zostanie zycze spokojnego urlopu