Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 15.04.2025 14:50

leswac napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):To ja się zmieszczę w mniej niż 2x3800 ale pln :)

3800 ale mam na myśli euro - łącznie za 2 osoby :glupek: tak myślę że będzie się wyprawiało w tym roku....... :piwo:

No ja rozumiem. Moje koszty w pln będą ok 7500... Przyoszczędzę na browarach :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2025 14:52

:piwo: :piwo: :piwo: na browarach ???nigdy ! to artykuł pierwszej potrzeby :mg: :mg: :mg:
na chleb i masło może zabraknąć ale na piwo NIGDY :glupek: :glupek: :glupek:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 15.04.2025 14:54

na szczęście nie mam takich problemów finansowych i naprawdę na wiele mogę sobie pozwolić .........

Szczęściarz :D :spoko:
Ja nadal gram w eurojackpota :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2025 15:02

Marlowe1994 napisał(a):
na szczęście nie mam takich problemów finansowych i naprawdę na wiele mogę sobie pozwolić .........

bo ja wiem czy szczęściarz.......wychodze z domu do pracy około 6.00 wracam o 18.00 taka robota niestety i póki zdrowie pozwala obskakuje się 2-3 firmy........ale kaska jest i nie narzekam. :proszedzieki:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 15.04.2025 15:12

leswac napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):

bo ja wiem czy szczęściarz.......wychodze z domu do pracy około 6.00 wracam o 18.00 taka robota niestety i póki zdrowie pozwala obskakuje się 2-3 firmy........ale kaska jest i nie narzekam. :proszedzieki:

I chyba jeszcze emeryturka ;)
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 15.04.2025 16:05

To ja jeszcze raz powtórzę czemu jestem CRO-maniakiem :) i proszę nie pisać że CRO jest droga , wszystko poszło do góry , w PL też poszło sporo UP ! , nie da już tanio "wypoczywać" w PL - to już inne czasy !

Byłem teraz początkiem kwietnia w Łebie na 4 dni - zrobiłem sobie urodziny takie ooo

Wynajęliśmy domek na uboczu (2,5 km od centrum) (typowy drewniany domek salon , 2 sypialnie) , fajnie bo był plac zabaw i atrakcje na obiekcie , ale::::
- cena 3 kwietnia w Łebie : 240,00 zł - w CRO mam apartament w Tucepi 15-30 czerwca przy samej plaży za 60 Euro - czyli praktycznie to samo - ale końcówka czerwca i CRO :) !
- naleśniki w knajpie : 29,00 zł - CRO 5 Euro czyli taniej
- lody w Łebie 9,00 zł za malutką gałkę - CRO 2 Euro za wielką piramidę lodów - mniam
- obiad w Łebie nie znaleźliśmy taniej niż za 2+2 170,00 zł za byle co , - CRO można zjeść 2+2 36-45 Euro i to z 2 piwami (np. w Baśka Voda) - czyli to samo
- pogoda - bez porównania
- widoki - bez porównania
To były ceny w kwietniu w PL - nie chcę wiedzieć co się wyprawia w PL w sezonie :)

Mogę się wybrać nad Bałtyk pooddychać jodem , ale na pewno nie będzie to moja destynacja wakacyjna nigdy :)

Póki co CRO i tylko CRO :plusone: :peace:

https://www.youtube.com/watch?v=BSNesim_RTg dla mnie ponad 600 km do Bałtyku :)
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 15.04.2025 17:26

Majówka w Makarskiej, 6 noclegów dla 4 osób za 216 euro (36 e / noc) Oszaleli :ciska:
DominikI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DominikI » 15.04.2025 21:06

Poza sezonem to wszędzie można szukać okazji i znaleźć coś fajnego. Bardzo istotną sprawą jest to czy wynajmujemy coś przez pośrednika czy samemu prywatnie. Przeglądałem jakiś czas oferty na booking czy innych portalach z kwaterami i żeby znaleźć coś w miarę blisko morza i nie komuna w środku to trzeba się kręcić w okolicy 150euro za noc. W Polsce jednak łatwiej coś taniej no ale to inne warunki.
Jak ma ktoś namiary na cywilizowane miejsce blisko morza i w cenie do 100e za noc to z chęcią poznam takie oferty na przyszłość.
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 15.04.2025 22:54

leswac napisał(a)::piwo: :piwo: :piwo: na browarach ???nigdy ! to artykuł pierwszej potrzeby :mg: :mg: :mg:
na chleb i masło może zabraknąć ale na piwo NIGDY :glupek: :glupek: :glupek:

:sm: :P :verryhappy: :piwo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2025 04:34

Marlowe1994 napisał(a):
leswac napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):

I chyba jeszcze emeryturka ;)

jest emeryturka i to nie mała :mg: więc tak wygląda życie emeryta że zapierdzielasz więcej niż przed emeryturą :mg:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2025 04:42

i w nawiązaniu do tego co napisał Marcin w temacie dlaczego Martini 2000 jest Cro-maniakiem w pełni popieram i podpisuję się obiema rękami. dodam że nawet jeśli miałbym wydać jeszcze raz tyle z uwagi na ceny zawsze póki zdrowie pozwoli będzie to Chorwacja !
:cisza: :cisza: :cisza: i zawsze będzie to Dalmacja a konkretnie Brela Stomarica i nie wyobrażam sobie nawet innego miejsca na spędzenie urlopu. W sierpniu co roku nie ma nic ważniejszego niż wyjazd do Chorwacji na który czekam cały długi rok. A właściwie napiszę inaczej w moim życiu co roku nie ma nic ważniejszego jak sierpniowy wyjazd do Chorwacji. AMEN :verryhappy:
jak mówią Chorwaci "za vijeke vjekova. Amin !" :proszedzieki:
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 16.04.2025 06:27

Ups. Uspokoiłem się. Czyli nie tylko ja tak mam :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2025 06:41

DSCN1505.JPG
DSCN1502.JPG
20220806_075733.jpg
rufus295 napisał(a):Ups. Uspokoiłem się. Czyli nie tylko ja tak mam :D

ja cierpię na tę chorobę od roku 2007 i moja zona zawsze mówi że nawet Bóg nic nie jest w stanie zrobić w zakresie polepszenia mojego stanu zdrowia psychicznego :mg: :mg: :mg: do Polski pod koniec sierpnia wraca tylko ciało a serce i dusza od 2007 roku zostały w Chorwacji i już nigdy to Polski nie powróciły....... :glupek: :glupek: :glupek:
Ostatnio edytowano 16.04.2025 06:58 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 16.04.2025 06:43

DominikI napisał(a):Poza sezonem to wszędzie można szukać okazji i znaleźć coś fajnego. Bardzo istotną sprawą jest to czy wynajmujemy coś przez pośrednika czy samemu prywatnie. Przeglądałem jakiś czas oferty na booking czy innych portalach z kwaterami i żeby znaleźć coś w miarę blisko morza i nie komuna w środku to trzeba się kręcić w okolicy 150euro za noc. W Polsce jednak łatwiej coś taniej no ale to inne warunki.
Jak ma ktoś namiary na cywilizowane miejsce blisko morza i w cenie do 100e za noc to z chęcią poznam takie oferty na przyszłość.

Uffff, całe szczęście :D
Niech Mielno zostanie w Mielnie.
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 16.04.2025 07:06

leswac napisał(a):
DSCN1505.JPG
DSCN1502.JPG
20220806_075733.jpg
rufus295 napisał(a):Ups. Uspokoiłem się. Czyli nie tylko ja tak mam :D

ja cierpię na tę chorobę od roku 2007 i moja zona zawsze mówi że nawet Bóg nic nie jest w stanie zrobić w zakresie polepszenia mojego stanu zdrowia psychicznego :mg: :mg: :mg: do Polski pod koniec sierpnia wraca tylko ciało a serce i dusza od 2007 roku zostały w Chorwacji i już nigdy to Polski nie powróciły....... :glupek: :glupek: :glupek:

:verryhappy: Moje uzależnienie zaczęło się jakoś 1998-2000 , dokładnie nie pamiętam , ale wiem że jeszcze woziło się do CRO Marki Niemieckie - tak jak kolega pisze serce i dusza została w Dalmacji , nawet moje dzieci które mają 8, 10 lat już tęsknią za CRO jak tylko wrócimy do PL .

Bo Chorwacja to nie Hobby - to Stan Umysłu ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 929
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone