bieder1 napisał(a):pietrekzbronami napisał(a):bieder1 napisał(a):
chłopie nikt się nie chwali ...
No widzisz i mnie zaatakowałeś!
2500zł:
- paliwo ok. 700zł
- nocleg ok. 700zł (6 noclegów),
- winieta na Węgrzech + opłaty za autostrady w Chorwacji ok. 250zł,
- codziennie ok. 100zł - 150zł przeznaczone na posiłki, lody, piwko,
- ubezpieczenie w Polsce - 60zł.
Z pewnością każda dodatkowa osoba (dzieci) do wyjazdu to ok 700 - 1000zł więcej.
Nie chwalę się taką sumą, tylko pokazuję, że można spędzić niezapomniane wakacje, skromnie za niewielką kwotę, dlatego polecam Chorwację osobom wahającym się ze względu na koszty.
niezaatakowałem tylko trochę urealniłem twoja wizję bez urazy ...
Chorwacja może być tania i droga ja wszystko ...
z twojego opisu wynika że podstwowe koszty to ponad 1700zł ... więc wydałeś 750zł czyli koło 100zł na dzień ...
dla mnie to stanowczo za mało nie dlatego że wydaje dużo ale byłem już kilka razy w cro i ceny znam...
tak tanio to nie jest no chyba że jak już mówiłem siedzi się na 4 literach przez cały tydzień w jednym miejscu... wejście chociażby do narodowego parku krka to dla dwóch osób 190 kun = 120 zł ... a trzeba tam jeszcze dojechać ... wycieczka całodniowa do parku Kornati w tym jedzenie to dla dwóch osób 500kun = 350zł ....
i to tylko dwie propozycje ... Chorwacja to piękny kraj i warto coś tam zobaczyć...
tak że podsumuje:
nie chce tutaj nikogo straszyć ani atakować oponenta ale 2500zł to totalnie po bandzie
szczególnie rada dla tych którzy mają tylko i wyłącznie 2500zł ponieważ w tak daleką podróż warto mieć zapas na wypadek "W"
Nie dziwię się że tyle wydałeś skoro takie drogie Kuny kupowałeś