Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 23.05.2012 22:23

bieder1 napisał(a):
pietrekzbronami napisał(a):
bieder1 napisał(a):
chłopie nikt się nie chwali ...

No widzisz i mnie zaatakowałeś! :)

2500zł:
- paliwo ok. 700zł
- nocleg ok. 700zł (6 noclegów),
- winieta na Węgrzech + opłaty za autostrady w Chorwacji ok. 250zł,
- codziennie ok. 100zł - 150zł przeznaczone na posiłki, lody, piwko,
- ubezpieczenie w Polsce - 60zł.

Z pewnością każda dodatkowa osoba (dzieci) do wyjazdu to ok 700 - 1000zł więcej.

Nie chwalę się taką sumą, tylko pokazuję, że można spędzić niezapomniane wakacje, skromnie za niewielką kwotę, dlatego polecam Chorwację osobom wahającym się ze względu na koszty.

niezaatakowałem tylko trochę urealniłem twoja wizję bez urazy ...
Chorwacja może być tania i droga ja wszystko ...
z twojego opisu wynika że podstwowe koszty to ponad 1700zł ... więc wydałeś 750zł czyli koło 100zł na dzień ...
dla mnie to stanowczo za mało nie dlatego że wydaje dużo ale byłem już kilka razy w cro i ceny znam...
tak tanio to nie jest no chyba że jak już mówiłem siedzi się na 4 literach przez cały tydzień w jednym miejscu... wejście chociażby do narodowego parku krka to dla dwóch osób 190 kun = 120 zł ... a trzeba tam jeszcze dojechać ... wycieczka całodniowa do parku Kornati w tym jedzenie to dla dwóch osób 500kun = 350zł ....

i to tylko dwie propozycje ... Chorwacja to piękny kraj i warto coś tam zobaczyć...

tak że podsumuje:
nie chce tutaj nikogo straszyć ani atakować oponenta ale 2500zł to totalnie po bandzie
szczególnie rada dla tych którzy mają tylko i wyłącznie 2500zł ponieważ w tak daleką podróż warto mieć zapas na wypadek "W"

Nie dziwię się że tyle wydałeś skoro takie drogie Kuny kupowałeś 8O
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.05.2012 07:39

bobeee napisał(a):
piotrulex napisał(a):2010 - 2+1 auto na gaz, non stop autostrady, jedzenie częściowo z Polski, nietanie campingi, po za domem 14 nocek - poniżej 3500

z czystej ciekawosci spytam gdzie i po ile łapaliście noclegi, tj. ile płaciliscie za kamping za noc ... bo rozumiem, ze piszesz koszt 3500 zł ... czy może euro

Oczywiście zł, jakbym wydał 3500 euro to ze wstydu bym chyba nic nie napisał :wink:

Śpimy zawsze na campach płacąc za nie 100-120 zeta. W zależności od trasy czasami 1 nockę tranzytową mamy darmową
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 24.05.2012 09:03

Piotr.H napisał(a):
bieder1 napisał(a):
pietrekzbronami napisał(a):
bieder1 napisał(a):
chłopie nikt się nie chwali ...

No widzisz i mnie zaatakowałeś! :)

2500zł:
- paliwo ok. 700zł
- nocleg ok. 700zł (6 noclegów),
- winieta na Węgrzech + opłaty za autostrady w Chorwacji ok. 250zł,
- codziennie ok. 100zł - 150zł przeznaczone na posiłki, lody, piwko,
- ubezpieczenie w Polsce - 60zł.

Z pewnością każda dodatkowa osoba (dzieci) do wyjazdu to ok 700 - 1000zł więcej.

Nie chwalę się taką sumą, tylko pokazuję, że można spędzić niezapomniane wakacje, skromnie za niewielką kwotę, dlatego polecam Chorwację osobom wahającym się ze względu na koszty.

niezaatakowałem tylko trochę urealniłem twoja wizję bez urazy ...
Chorwacja może być tania i droga ja wszystko ...
z twojego opisu wynika że podstwowe koszty to ponad 1700zł ... więc wydałeś 750zł czyli koło 100zł na dzień ...
dla mnie to stanowczo za mało nie dlatego że wydaje dużo ale byłem już kilka razy w cro i ceny znam...
tak tanio to nie jest no chyba że jak już mówiłem siedzi się na 4 literach przez cały tydzień w jednym miejscu... wejście chociażby do narodowego parku krka to dla dwóch osób 190 kun = 120 zł ... a trzeba tam jeszcze dojechać ... wycieczka całodniowa do parku Kornati w tym jedzenie to dla dwóch osób 500kun = 350zł ....

i to tylko dwie propozycje ... Chorwacja to piękny kraj i warto coś tam zobaczyć...

tak że podsumuje:
nie chce tutaj nikogo straszyć ani atakować oponenta ale 2500zł to totalnie po bandzie
szczególnie rada dla tych którzy mają tylko i wyłącznie 2500zł ponieważ w tak daleką podróż warto mieć zapas na wypadek "W"

Nie dziwię się że tyle wydałeś skoro takie drogie Kuny kupowałeś 8O

no może przesadziłem kuna jest po 0,6 zł
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 24.05.2012 15:07

Tak na marginesie to za 1 kuna płaciłem około 0,55 zł na przełomie czerwca i lipca 2011. Przeliczenie było dokonywane przez DB po wypłacie z bankomatu w Chorwacji. :)
lisoslaw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisoslaw » 24.05.2012 18:04

Witam.
Może z innej strony, mianowicie wyjeżdżamy ze znajomymi 1 czerwca do Chorwacji na wyspę Pasman do miejscowości Banj:) jedziemy na 14 dni w 13 osób. Wynajęliśmy domek z basenem, położony 500 metrów od morza. Cena nie była jakaś wygórowana:) Mianowicie zapłaciliśmy ponad 9.000zl. Bierzemy troszkę jedzenia ze sobą ale bez przesady :) i teraz tak czy ktoś się orientuje jak prezentuje się ta wyspa/miejscowość ? jaka pogoda nas przywita i najważniejsze dla mnie czy wystarczy mi i mojej Dziewczynie 800E na te 14 dni? eurosy już kupiłem w sumie udało mi się zakupić po 4,2zl wiec chyba jeszcze jako tako zdążyłem przed tym co się teraz dzieje:) Powiem tak, nie lubię żałować pieniędzy na wakacji, jadę wypocząć i nie martwic się pieniędzmi jeżeli coś zobaczę i chce sobie kupić to to kupuje, a powiem, ze jestem rozrzutny zwłaszcza jeżeli chodzi o jedzenie w knajpach, ponieważ wszystkiego muszę spróbować:). Wszystko jak już pisałem jest opłacone paliwko mamy i będziemy mieli 800E na 14 dni, jak to widzicie?. Przepraszam za moja monotematyczność w jednym tekście ale jadę pierwszy raz doi Chorwacji na tak długi okres i jestem podniecony:) pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz:)
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 24.05.2012 18:13

Jaja se robisz.
lisoslaw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisoslaw » 24.05.2012 18:16

krispinus napisał(a):Jaja se robisz.

Niestety Nie robię sobie jaj:) wyjeżdżam za tydzień i dopiero teraz zacząłem się tym wszystkim interesować a troszkę tych stron jest, więc pytam poważnie. Dopiero teraz zacząłem czytać to forum i w ogóle sie tym wszystkim interesować:)
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 24.05.2012 18:44

taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 24.05.2012 19:55

Nie miła to wiadomość przed wakacjami.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 24.05.2012 20:01

taurus napisał(a):Nie miła to wiadomość przed wakacjami.

Najwyżej sąsiad mniej Karlovacko czy Ozujsko wypijemy. :lol:
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 24.05.2012 20:03

No na szczęście nie są to nadal jakieś paskarskie ceny :-)

Jak sobie policzyłem swoją trasę, to koszt wzrośnie o jakieś 16 zł, więc nie ma paniki. Gorzej, bo widziałem w Konzumie, że moje winko zdrożało z 54kn do prawie 70.

Takie czasy niestety, że wszędzie i wszystko drożeje. Poza wypłatami, cholera...
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 24.05.2012 20:35

kurde jakoś nie czaję tych kalkulatorów opłat nie to żebym jakoś się załamał tymi podwyżkami, pytam się z czystek ciekawości czy ktoś mi może powiedzieć jaki będzie koszt przejazdu chorwackimi autostradami wpadam do Cro od od strony Grazu, Mariboru nie omijam Słowenii ile zapłacę od Słowenii do Podgory ??
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 24.05.2012 20:44

maniust napisał(a):

Najwyżej sąsiad mniej Karlovacko czy Ozujsko wypijemy. :lol:

Ja to się cieszę, że w ogóle gdzieś pojadę - Grecję musiałem anulować ze względu na stan zdrowia i awaryjnie Chorwację trzymam w odwodzie.

Także w tym roku wątroba będzie mi gniła od Rakiji i Ożujsko a nie od Ouzo i Mythosa ;)

Pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.05.2012 20:55

lisoslaw napisał(a):Witam.
Może z innej strony, mianowicie wyjeżdżamy ze znajomymi 1 czerwca do Chorwacji na wyspę Pasman do miejscowości Banj:) jedziemy na 14 dni w 13 osób. Wynajęliśmy domek z basenem, położony 500 metrów od morza. Cena nie była jakaś wygórowana:) Mianowicie zapłaciliśmy ponad 9.000zl. Bierzemy troszkę jedzenia ze sobą ale bez przesady :) i teraz tak czy ktoś się orientuje jak prezentuje się ta wyspa/miejscowość ? jaka pogoda nas przywita i najważniejsze dla mnie czy wystarczy mi i mojej Dziewczynie 800E na te 14 dni? eurosy już kupiłem w sumie udało mi się zakupić po 4,2zl wiec chyba jeszcze jako tako zdążyłem przed tym co się teraz dzieje:) Powiem tak, nie lubię żałować pieniędzy na wakacji, jadę wypocząć i nie martwic się pieniędzmi jeżeli coś zobaczę i chce sobie kupić to to kupuje, a powiem, ze jestem rozrzutny zwłaszcza jeżeli chodzi o jedzenie w knajpach, ponieważ wszystkiego muszę spróbować:). Wszystko jak już pisałem jest opłacone paliwko mamy i będziemy mieli 800E na 14 dni, jak to widzicie?. Przepraszam za moja monotematyczność w jednym tekście ale jadę pierwszy raz doi Chorwacji na tak długi okres i jestem podniecony:) pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz:)

Kolacja w knajpie z winem to wydatek na 4 os. 200-700 kun.
Zależy, ile jecie, wypijecie.

Resztę sobie dośpiewaj. Przy zdrowym spuście będzie mało... :wink:
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 24.05.2012 21:08

barti75 napisał(a):kurde jakoś nie czaję tych kalkulatorów opłat nie to żebym jakoś się załamał tymi podwyżkami, pytam się z czystek ciekawości czy ktoś mi może powiedzieć jaki będzie koszt przejazdu chorwackimi autostradami wpadam do Cro od od strony Grazu, Mariboru nie omijam Słowenii ile zapłacę od Słowenii do Podgory ??

Jak masz Excela i w miarę się w nim orientujesz to tu masz Kalkulator kosztów przejazdu.

Wejdź w menu "Plik -> Pobierz jako -> Excel", zapisz na dysku i używaj :-)

Liczone są koszty przejazdu autostradami - bez Polski (winiety oraz autostrady w Chorwacji), a także koszty tankowania. Sterujesz tym ustrojstwem podając:
- Rodzaj przejazdu (1 - winietka 7/10 dniowa; 2 - miesięczna)
- ilość (służy np w Chorwacji do tego, czy trasę ma policzyć razy 2 na powrót)
- ilość litrów tankowanego paliwa.

W zakładkach A1, A2, A4, A7, Most Krka - wpisujesz 1 w miejscu wjazdu, 2 w miejscu wyjazdu - po jednym na każdej autostradzie, którą jedziesz. Jeśli jakąś autostradą nie jedziesz, musisz usunąć na niej te "1" i "2".
W zakładce "Cena paliw" masz podane ceny w złotówkach w każdym z krajów. Możesz sobie je zmieniać wg aktualnych cen (pod tabelką jest link, skąd wziąć świeże ceny).

No i zmieniaj wartości TYLKO w podanych wyżej kolumnach, żeby nie pokasować algorytmów liczących koszt ogólny.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 93
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone