Marlowe1994 napisał(a):Koszt piwa w knajpie też nie zależy od ilości osób.
nenek napisał(a):Moze i ceny sa wysokie ale jak wytlumaczycie fakt ze w sezonie nie ma miejsc.Bylem w tym roku mariny pelne i ciesze sie ze za 10 euro mialem bojke przy kwaterze.
Jaroslav Hasek w Przygodach dobrego wojaka Szwejka napisał(a):Pepiku, skocz no!
(...)
Beee, hop!
AdamSz napisał(a):
Marlowe, Romuald, w wątku muzycznym wklejone, możecie sobie posłuchać i poczytać.... I można bananować, czyli banować, czy jakoś tak ...W ogóle, co to za słowo, jakaś nowomowa z googla
/////
AdamSz napisał(a):...Marlowe, Romuald, w wątku muzycznym wklejone, możecie sobie posłuchać i poczytać.... I można bananować, czyli banować, czy jakoś tak ...W ogóle, co to za słowo, jakaś nowomowa z googla
/////
Kapitańska Baba napisał(a):nenek napisał(a):Moze i ceny sa wysokie ale jak wytlumaczycie fakt ze w sezonie nie ma miejsc.Bylem w tym roku mariny pelne i ciesze sie ze za 10 euro mialem bojke przy kwaterze.
Które mariny? Pytam bo chcę mieć jasny obraz sytuacji zanim dopiszę własne przemyślenia w wyżej poruszonym przez Ciebie temacie.
nenek napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):nenek napisał(a):Moze i ceny sa wysokie ale jak wytlumaczycie fakt ze w sezonie nie ma miejsc.Bylem w tym roku mariny pelne i ciesze sie ze za 10 euro mialem bojke przy kwaterze.
Które mariny? Pytam bo chcę mieć jasny obraz sytuacji zanim dopiszę własne przemyślenia w wyżej poruszonym przez Ciebie temacie.
Np ACI Rab czy ACI Vrboska .Spacerowalem przy nich kilka razy łodz przy lodzi nie bylo wolnego miejsca przynajmniej nie zauwazylem. Zdarzylo mi sie tez ze podplywamy zeby cos zjesc sa wolne miejsca ale zacumowac nie mozna bo albo ktos zarezerwowal albo miejscowego i nie mozna sie zatrzymac. W tym roku bylem w sSumpetar pani zapewniala ze miejsce sie znajdzie bez problemu okazalo sie ze musialem sie przypiac do jakiegos wraka bo miejsca nie bylo w porcie. Znajomi byli w Rogoznicy zona z dzieciakiem w apartamencie a kolega na kotwicy łodki pilnowal
Kapitańska Baba napisał(a):Widzisz - chodzi mi tylko o to, że opłata za postój jachtu jakiegoś tam wymiaru to powiedzmy koszt 80 euro. Ten koszt nie jest zależny od ilości osób. Więc czy jesteś na nim sam czy w 8 osób (bo o takiej wielkości jachcie mówię) - płacisz jednakową kwotę. .......
Kapitańska Baba napisał(a):nenek napisał(a):Moze i ceny sa wysokie ale jak wytlumaczycie fakt ze w sezonie nie ma miejsc.Bylem w tym roku mariny pelne i ciesze sie ze za 10 euro mialem bojke przy kwaterze.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko