napisał(a) Martini2000 » 01.06.2024 17:22
button napisał(a):My kolejny raz w nowe miejsce.
2+2. Co roku zwiększamy budżet o ok 10%
Rok temu na Pag wyszło nas około 11k za 12 dni pobytu. Nocleg w apartamencie z prywatną plażą, 5m do morza, duży grill na plaży, świetne warunki. Sam Pag wiadomo - albo się go pokocha albo nie za bardzo
Jedzenie 50/50 tzn śniadania własne na tarasie, bez pośpiechu, z dobrą kawą. Obiady - co drugi dzień konoba albo samodzielnie. Na alko nie wydajemy dużo.
Do tego 2-3 wyjazdy na zwiedzanie
W tym roku Pakostane i planuję wydać ok 13k. Apartament na 8 osób (dwie rodziny) 200€ - parter całego domu. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Prywatna plaża nie sądzę - bo w CRO jest ich niewiele , może po prostu tak sobie gospodarze powiedzieli ale na bank nie prywatna .
Obiady samodzielnie - oduczyłem się po kilku wyjazdach , wolę miejscowe
Śniadanko jak najbardziej , tylko w apartamencie !
PAG - mnie nie użekł , wolę południową Dalmację , BaśkaVoda, Tucepi ..., widoki, widoki, widoki , woda , woda ------- dużo knajp, można jeść codziennie gdzie indziej ,
Cenowo jak patrzę to jak wszędzie - wszystko drożeje , więc nie można sądzić że w CRO będzie tyle samo co kilka lat temu ,
Nad polskim morzem kwatery i tak są droższe niż w CRO
- a krajobraz , pogoda , ciepła i czysta woda - ohhhh
Ja w tym roku szukałem zmiany w Tucepi - kwatery w czerwcu 100-110 Euro , więc odpuściłem i jestem kolejny n-ty raz w Baśce V. - 3 x u tych samych gospodarzy , za 2 x AP4 policzyli nas 2 x 70 = 140 Euro więc myślę że ok. wolę wydać na dzieci , niż zmienić deptak