Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 20.05.2024 13:05

karła mać to ja piwa biorę ze sobą jakieś 30-35 puszek i starczy na jakieś 5 dni ......... :proszedzieki: :proszedzieki: :proszedzieki: potem trzeba posiłkować się miejscowym bo pić sie chce :verryhappy: :verryhappy: :verryhappy:
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 20.05.2024 13:09

kaeres napisał(a):
leswac napisał(a):to uważacie że 1260 eurosima za pobyt to dużo ??? 14 nocy bo sam się zaczynam zastanawiać......
na miejscowe wydatki i przyjemności licze tylko jakieś 550 euro może dlatego...... :? :? :?

90 jurków za nocleg / 2os to jest BARDZO DUŻO.
Nie zapłaciłem do tej pory więcej niż 65€ /4os za dobę.
Rozumiem, że są apartmany 90-100€ ale z basenem czy kompletnie odnowione mieszkania.

https://www.brela.com/davor/6_a21k2.htm

jak wyżej tak to wygląda w naszym przypadku. garaż też się liczy bo w zeszłm roku mieliśmy gradobicie i urlopowicze się zdziwili jak zobaczyli stan karoserii na autach a mój "fiacior" stał w garażu i miał wszystko w du.....co się działo dookoła :proszedzieki:
zdążyłem wstawić go do środka krótko przed nawałnicą.........
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 20.05.2024 13:10

leswac napisał(a):karła mać to ja piwa biorę ze sobą jakieś 30-35 puszek i starczy na jakieś 5 dni ......... :proszedzieki: :proszedzieki: :proszedzieki: potem trzeba posiłkować się miejscowym bo pić sie chce :verryhappy: :verryhappy: :verryhappy:

Przy takich przebiegach to ja musiałbym zapasowego kierowcę wziąć ze sobą, żeby pozwiedzać to, co sobie zaplanuję :mg: :mg: :mg:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 20.05.2024 13:11

Na bank okoliczności przyrody mają wpływ jak smakuje bro. Na stoku w austrii zawsze wciągnę Franciszka z wysokiej szklanki z nadrukiem franciszka i lepiej to wchodzi niż u siebie jak podadzą w szklance Łomży :oczy:
Jak ktoś lubi choćby i harnasia to go sobie zabierze ale mnie to trochę dziwi bo chorwackie popularne browary to koncernówki. Jedyne w pełni chorwackie to Osječko.
Ale jak nie ma to wiadomix, žuja je zakon.
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 20.05.2024 13:15

kaeres napisał(a):
leswac napisał(a):to uważacie że 1260 eurosima za pobyt to dużo ??? 14 nocy bo sam się zaczynam zastanawiać......
na miejscowe wydatki i przyjemności licze tylko jakieś 550 euro może dlatego...... :? :? :?

90 jurków za nocleg / 2os to jest BARDZO DUŻO.
Nie zapłaciłem do tej pory więcej niż 65€ /4os za dobę.
Rozumiem, że są apartmany 90-100€ ale z basenem czy kompletnie odnowione mieszkania.

Nie w HR to już nie jest dziwne. U nich obecnie sky is the limit,. Tym bardziej, gdy jadąc w 2 osoby bierze się miejscówkę z sypialnią i salonem, w którym od biedy może nocować dodatkowe dwie osoby, np. dzieci. A wtedy figuruje to jako apartament 4osobowy

No chyba, że wybór to jednopokojowa kanciapa z kuchenką i łazienką.
Brasilia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brasilia » 20.05.2024 13:17

W tym roku zdradzamy Brelę na rzecz Podgory, ale za to dwa tygodnie w apartamencie 2+1 z widokiem na morze płacimy 780 euro 8) dalej jest to riviera w szczycie sezonu, ale na wyspy mamy jeszcze za mały staż :)
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 20.05.2024 13:21

marekkowalak napisał(a):
leswac napisał(a):karła mać to ja piwa biorę ze sobą jakieś 30-35 puszek i starczy na jakieś 5 dni ......... :proszedzieki: :proszedzieki: :proszedzieki: potem trzeba posiłkować się miejscowym bo pić sie chce :verryhappy: :verryhappy: :verryhappy:

Przy takich przebiegach to ja musiałbym zapasowego kierowcę wziąć ze sobą, żeby pozwiedzać to, co sobie zaplanuję :mg: :mg: :mg:

no my raczej nastawiamy się na jak oni to określają "leżerni i neaktivni odmor". cały 14 dniowy pobyt to jakieś 3 dalsze wyjazdy.....tak jak pisałem Mostar Sarajevo i Peljeśać w tym roku i wted niestety prohibicja :psikus: :psikus: :psikus:
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 20.05.2024 13:25

Brasilia napisał(a):

W tym roku zdradzamy Brelę na rzecz Podgory, ale za to dwa tygodnie w apartamencie 2+1 z widokiem na morze płacimy 780 euro 8) dalej jest to riviera w szczycie sezonu, ale na wyspy mamy jeszcze za mały staż :)

Widok na morze obejmuje też miejsca odległe od wody o pół km i więcej. W pierwszej linii brzegowej w sezonie takie miejscówki chodzą od 80-90 ojro wzwyż. Poza tym standard, zacienienie, ogród też robią swoje w cenie.
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 20.05.2024 14:47

leswac napisał(a):no my raczej nastawiamy się na jak oni to określają "leżerni i neaktivni odmor". cały 14 dniowy pobyt to jakieś 3 dalsze wyjazdy.....tak jak pisałem Mostar Sarajevo i Peljeśać w tym roku i wted niestety prohibicja :psikus: :psikus: :psikus:

Witaj bratnia duszo....ja też preferuję plażing z beeringiem ;) w ciągu roku dosyć się nachodzę w robocie :jupi: :jupi: :jupi:
Martini2000
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 20.05.2024 18:07

leswac napisał(a):
marecky81 napisał(a):W HR nie ma sklepów spożywczych czy też wyznajecie zasadę "parówki tylko z Biedry a piwo tylko Harnaś" ?

jakbyś przy tym był....... :mg: :mg: :mg: więcej zostaje na lokalne przyjemności a zakupy w Biedrze robię od lat :mg:

Brawo TY , :) Marecky który jest rok na forum jest u mnie zablokowany bo mnie drażnił ze swoimi komentarzami , ale ja z Biedry kupuję masło bo w CRO 10 zł za kostkę to przesada, i szynkę konserwową bo mój syn nic innego nie zje , więc nie wiem z czego śmieje się Marecky skoro nie wszystkich stać na własny jacht i wakacje za 20 k ... ale to inne zwoje :)
Ostatnio edytowano 20.05.2024 18:22 przez Martini2000, łącznie edytowano 1 raz
Martini2000
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 20.05.2024 18:19

:) ja też coś biorę na start :) a potem miejscowe i whisky JackD. z BIEDRY bo w dobrej cenie
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 20.05.2024 18:52

marecky81 napisał(a):...
Nie w HR to już nie jest dziwne. U nich obecnie sky is the limit,. Tym bardziej, gdy jadąc w 2 osoby bierze się miejscówkę z sypialnią i salonem, w którym od biedy może nocować dodatkowe dwie osoby, np. dzieci. A wtedy figuruje to jako apartament 4osobowy

No chyba, że wybór to jednopokojowa kanciapa z kuchenką i łazienką.

Nie ma zła. Ja nie narzekam na tegoroczne wybory ;)
Pierwsza połowa lipca.
Ap dla 5 osób, 70m2. (dwie sypialnie, salon, kuchnia) 75e.
....
Druga połowa lipca, 70e .
Dla 4 osób , sypialnia , salon, taras.

marecky81 napisał(a):...
Widok na morze obejmuje też miejsca odległe od wody o pół km i więcej. W pierwszej linii brzegowej w sezonie takie miejscówki chodzą od 80-90 ojro wzwyż. Poza tym standard, zacienienie, ogród też robią swoje w cenie.

70 i 75 :tak: :D
widok b.jpg
widok.jpg
Ostatnio edytowano 20.05.2024 20:08 przez Habanero, łącznie edytowano 1 raz
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 20.05.2024 19:23

Albo masz bardzo duże szczęście, albo cena po znajomości. 2 sypialnie w szczycie sezonu to raczej 100+. Swoją drogą gdzie to? Jest tam jakiś ogród i zacienienie? Plaża "dla siebie" na wyłączność? Gdzie tam jest zejście do wody?
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 20.05.2024 20:01

marecky81 napisał(a):Albo masz bardzo duże szczęście, albo cena po znajomości. 2 sypialnie w szczycie sezonu to raczej 100+. Swoją drogą gdzie to? Jest tam jakiś ogród i zacienienie? Plaża "dla siebie" na wyłączność? Gdzie tam jest zejście do wody?

Dwie wyspy ;)
Czy to szczęście ?
Co roku wchodzę na strony znanych pośredników i rezerwuję.
Nigdy nie przekroczyłem kwot o jakich pisałeś.
Żadnych e-meili nie wysyłam.
Wszystko co trzeba jest na nova..., casa..., boo..., travel...
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 20.05.2024 20:20

Habanero napisał(a):
marecky81 napisał(a):Albo masz bardzo duże szczęście, albo cena po znajomości. 2 sypialnie w szczycie sezonu to raczej 100+. Swoją drogą gdzie to? Jest tam jakiś ogród i zacienienie? Plaża "dla siebie" na wyłączność? Gdzie tam jest zejście do wody?

Dwie wyspy ;)
Czy to szczęście ?
Co roku wchodzę na strony znanych pośredników i rezerwuję.
Nigdy nie przekroczyłem kwot o jakich pisałeś.
Żadnych e-meili nie wysyłam.
Wszystko co trzeba jest na nova..., casa..., boo..., travel...

No to ja nie rozumiem dlaczego ludzie narzekają na drożyznę w Chorwacji, skoro app. dla 5 w pierwszej linii można w wysokim sezonie bez problemu znaleźć za 75 i to pośredników, bo bezpośrednio pewnie jeszcze 20% taniej :mg:

W Grecji w tym roku ceny za podobną konfigurację zaczynają się od 150.

Jak tam z tym zejściem do wody i zacienieniem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 901
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone