kaeres napisał(a):leswac napisał(a):to uważacie że 1260 eurosima za pobyt to dużo ??? 14 nocy bo sam się zaczynam zastanawiać......
na miejscowe wydatki i przyjemności licze tylko jakieś 550 euro może dlatego......
90 jurków za nocleg / 2os to jest BARDZO DUŻO.
Nie zapłaciłem do tej pory więcej niż 65€ /4os za dobę.
Rozumiem, że są apartmany 90-100€ ale z basenem czy kompletnie odnowione mieszkania.
leswac napisał(a):karła mać to ja piwa biorę ze sobą jakieś 30-35 puszek i starczy na jakieś 5 dni ......... potem trzeba posiłkować się miejscowym bo pić sie chce
kaeres napisał(a):leswac napisał(a):to uważacie że 1260 eurosima za pobyt to dużo ??? 14 nocy bo sam się zaczynam zastanawiać......
na miejscowe wydatki i przyjemności licze tylko jakieś 550 euro może dlatego......
90 jurków za nocleg / 2os to jest BARDZO DUŻO.
Nie zapłaciłem do tej pory więcej niż 65€ /4os za dobę.
Rozumiem, że są apartmany 90-100€ ale z basenem czy kompletnie odnowione mieszkania.
leswac napisał(a):to uważacie że 1260 eurosima za pobyt to dużo ??? 14 nocy bo sam się zaczynam zastanawiać......
marekkowalak napisał(a):leswac napisał(a):karła mać to ja piwa biorę ze sobą jakieś 30-35 puszek i starczy na jakieś 5 dni ......... potem trzeba posiłkować się miejscowym bo pić sie chce
Przy takich przebiegach to ja musiałbym zapasowego kierowcę wziąć ze sobą, żeby pozwiedzać to, co sobie zaplanuję
Brasilia napisał(a):leswac napisał(a):to uważacie że 1260 eurosima za pobyt to dużo ??? 14 nocy bo sam się zaczynam zastanawiać......
W tym roku zdradzamy Brelę na rzecz Podgory, ale za to dwa tygodnie w apartamencie 2+1 z widokiem na morze płacimy 780 euro dalej jest to riviera w szczycie sezonu, ale na wyspy mamy jeszcze za mały staż
leswac napisał(a):no my raczej nastawiamy się na jak oni to określają "leżerni i neaktivni odmor". cały 14 dniowy pobyt to jakieś 3 dalsze wyjazdy.....tak jak pisałem Mostar Sarajevo i Peljeśać w tym roku i wted niestety prohibicja
leswac napisał(a):marecky81 napisał(a):W HR nie ma sklepów spożywczych czy też wyznajecie zasadę "parówki tylko z Biedry a piwo tylko Harnaś" ?
jakbyś przy tym był....... więcej zostaje na lokalne przyjemności a zakupy w Biedrze robię od lat
leswac napisał(a):karła mać to ja piwa biorę ze sobą jakieś 30-35 puszek i starczy na jakieś 5 dni ......... potem trzeba posiłkować się miejscowym bo pić sie chce
marecky81 napisał(a):...
Nie w HR to już nie jest dziwne. U nich obecnie sky is the limit,. Tym bardziej, gdy jadąc w 2 osoby bierze się miejscówkę z sypialnią i salonem, w którym od biedy może nocować dodatkowe dwie osoby, np. dzieci. A wtedy figuruje to jako apartament 4osobowy
No chyba, że wybór to jednopokojowa kanciapa z kuchenką i łazienką.
marecky81 napisał(a):...
Widok na morze obejmuje też miejsca odległe od wody o pół km i więcej. W pierwszej linii brzegowej w sezonie takie miejscówki chodzą od 80-90 ojro wzwyż. Poza tym standard, zacienienie, ogród też robią swoje w cenie.
marecky81 napisał(a):Albo masz bardzo duże szczęście, albo cena po znajomości. 2 sypialnie w szczycie sezonu to raczej 100+. Swoją drogą gdzie to? Jest tam jakiś ogród i zacienienie? Plaża "dla siebie" na wyłączność? Gdzie tam jest zejście do wody?
Habanero napisał(a):marecky81 napisał(a):Albo masz bardzo duże szczęście, albo cena po znajomości. 2 sypialnie w szczycie sezonu to raczej 100+. Swoją drogą gdzie to? Jest tam jakiś ogród i zacienienie? Plaża "dla siebie" na wyłączność? Gdzie tam jest zejście do wody?
Dwie wyspy
Czy to szczęście ?
Co roku wchodzę na strony znanych pośredników i rezerwuję.
Nigdy nie przekroczyłem kwot o jakich pisałeś.
Żadnych e-meili nie wysyłam.
Wszystko co trzeba jest na nova..., casa..., boo..., travel...
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko