Spontaniczny wpis z elementami budżetowego wyjazdu do Chorwacji, kondycji, stylu życia i przyzwyczajeń
W celu rozluźnienia myśli, strzelamy sobie w bramie, albo z szuflady w pracy, małpkę, 0,25 żołądkowa gorzka z małą wodą na popitkę …Stop … siadamy w atłasowym szlafroku, w fotelu. I przed kominkiem, spisujemy sobie parkerem ze złotą stalówką nasze nieuczesane mysli … oczywiście ze szklaneczką whisky … Stop…wprowadzamy element chorwacki … Siadamy z kieliszkiem plavaca, który w Chorwacji smakuje wyśmienicie, ale w Polsce nie koniecznie. … Ok., wracamy do whisky
Ok., koniec wstępu. Jedziemy.
Budżetowy wyjazd do Chorwacji, z motywem przewodnim, jak wyżej (już trochę wyżej zaistniało)
I co my tu mamy ??.. A to, że Keith Richards z The Rolling Stones, skończył 18 grudnia … 80 lat ... I nie zamierza zejść ze sceny
No, ale gdzie tu mamy budżetowy wyjazd do Chorwacji, kondycję, styl życia i przyzwyczajenia
A tu, że 80cio letni Keith, z tym swoim, non stop, dziwnym samozadowoleniem, , wygląda tak, jakby non stop siedział na wakacjach w Chorwacji …
Mało tego, kondycyjnie trzyma się tak, jakby non stop jeździł tam na rowerze (bardziej pod górkę .. a nie z górki) i pływał non stop, na supie i kajaku.
A gruby inaczej, jakby całe życie przesiedział tylko i wyłącznie na budżetowych wakacjach w Chorwacji...
.... O suchym pysku, czyli suchym kruhu z chorwacką mortadelą. Dla bogatości, lekko maźniętym ajvarem .... oczywiście ljutym .. Ok, może nie znów tak o suchym pysku, bo do tego wino, oczywiście, w plastiku ))... .. Jak budżetowo, to budżetowo
A jego twarz brzmi znajomo ... Wypracował sobie efektowne zmarszczki, ...Jak twarz i dekolt starej Niemki, która całe życie przeleżała na plaży w Chorwacji
Jednym słowem, .. 80 letni Keith jest personifikacją tego, do jakiego odlotowego stanu świadomości , kondycji i wyglądu .... możemy się doprowadzić, jeżdżąc przez lata na budżetowe wakacje do Chorwacji…Dodatkowo, na sportowo, czyli z SUPem, kajakiem i rowerem …. Nic nie pozostało, tylko trzeba pracować dalej „)
>>>>
Acha. ..Ale, co ja miałem napisać ??... Bo gdzieś mi uleciało??.. Czyżby były dwie małpki, a nie jedna ?? Albo dwie whisky ??
Czekaj, czekaj, co to było?/…
Acha … Koszty budżetowego wyjazdu do Chorwacji z SUP em, kajakiem i rowerem
Podsumowanie, czyli:
Kwatery 5570 /: 2 … 2785
Paliwo 1200 /: 2 … 600
Razem /: 2 … 3385
No i trzeci składnik.. czyli Suchy kruch, woda, …. michy ostryg, langust, krewetek …. I te rzeczy \\\
W sumie, dawno to było… Paragonów nie zbieram. W historię konta nie chce mi się wchodzić, bo się boję co tam zobaczę ?? ))
Ale ogólnie piątki na twarz nie przekroczyliśmy …Bliżej, to 4500 4700
P>S. Twarz, może nie taką, jak u Keitha. Ale jeszcze z dziesięć budżetowych i sportowych wyjazdów do Chorwacji z SUPem, kajakiem i rowerem i będzie ok. )) … Trzeba równać do najlepszych
Acha, przypominam… Nie byliśmy standardowymi tygodniowcami, w porywach dwutygodniowcami w Chorwacji…Włóczęga po Chorwacji, całe 24 dni, z tranzytem
...
P>S>2... Poszło w pier... 4700... Trzeba było se kupić telewizor ... Jeszcze by zostało
>>>
Dodano po dwóch godzinach... Jak to mówił Heraklit, "Panta rhei" .
W sumie dobrze, że nie kupiłem tego telewizora, po gdzieś zniknął mój ulubiony program ...
Ale może trzeba było kupić nowy plotter na jacht ... Chodzę, chodzę i nie mogę wychodzić. Niski priorytet potrzeb. Na ebayu pięćset euro, cło jak z usa i wysyłka. Może potem, a 500 przyda się w Chorwacji, czy gdzieś tam
...
Najdalszy punkt
///////