Wygląda na to, że wreszcie chyba zjechałem na dobre, na leża zimowe… Czyli było piękne przedłużenie letniego sezonu 2023
Zaglądam na niniejszy wątek cenowy, a tu ??... Klops
... Usechł jak jesienny liść
...
Ale kogo interesują w listopadzie, letnie ceny w Chorwacji ... Sezonowy news się wypalił i przeszedł do historii
Oczywiście, wielu cromaniaków / cromaniaczek, stanęło na stanowisku, że tegoroczne ceny w HR, dały w kość
...
Ja natomiast stoję na stanowisku, że jak nie pasuje, to dać sobie spokój z tą Chorwacją. . Nikomu przecież korona z głowy nie spadnie, jak w 2024 tam nie pojedzie, łącznie z tym forsiastym znajomym
Kapitańskiej Baby.
Niemniej, podejrzewam, że na wiosnę 2024, wielu / wiele, może się przeprosić z Chorwacją... Ostatnio pisałem w sąsiednim wątku, że bardzo ciekawe są prognozy dotyczące inflacji w krajach UE w 2024 roku.. O ile w Polsce niewiele ma się ruszyć w stosunku do chwili obecnej...To Chorwacja jest na pudle jeżeli chodzi o kraje z najniższą inflacją. Dzisiaj ok. 7 %... Prognoza 2,4 % ...
.... Jakby jeszcze na to nałożyć w miarę ludzki kurs EUR/PLN, to może być ciekawie
.... Znaczy konkurencyjnie...
.... Na razie wróżby trochę z fusów ??... Ale powróżyć można. Zobaczymy, obserwujemy, Niemniej, jakby dobrze wszystko poszło, bez większych zawirowań w Europie i na świecie, to obstawiam rekordowy exodus turystów (także z Polski), do Chorwacji w sezonie 2024
Dobra. Mimo, że temat wypalony, to mam parę, niby obiecanych, a zaległych tematów ze swojego budżetowego wyjazdu do Chorwacji ... Na przykład, nie po to latałem po pizzeriach i się sponiewierałem finansowo
,żeby nic nie napisać na temat chorwackiej pizzy, o którą tu była mała wojna. Ponadto, chyba było moje o cenach w sklepach, a nic nie było o restauracjach, konobach, kawiarniach, itp ...
.... Takie tam ogólnie, wyważanie otwartych drzwi, bo wszyscy, wszystko o tym wiedzą... A może i nie ???// Bo często siedzimy w pewnych schematach myślowych i funkcjonalnych .. ?? ...
Restauracje, konoby, kawiarnie !!... Czyli było budżetowo
Na razie tyle