SebastianM napisał(a): ...Nie śmiałbym polemizować z tymi informacjami, ale w tym roku jadąc do Chorwacji w sobotę 29 lipca, cała drogę przejechałem bez chociażby chwili stania ( może w Lućko z 5 minut na pobranie biletu) tak cała trasa mega przejezdna w tym newralgiczny odcinek Lućko do węzła A6/A1. Zazwyczaj ten odcinek w tym okresie to była droga przez mękę. ......Może ludzie zaczną jeździć tam, gdzie jest taniej, niż tam gdzie jest lepiej, ładniej ....Adriatyk ten sam
.
No to chyba miałeś farta
.... Albo obaj mielismy farta
... Pod koniec czerwca 9dzień powszedni, about 16.00, staliśmy na Lucko ok godziny ...A pod koniec sierpnia (taki sam mniej wiecej czas)... przeleciałem z marszu tak jak TY ...Wg mnie loteria, A raczej czas sezonu, bo pod koniec czerwca ciagneło mase sprzetu kampery,caravany, auta mix rejestracji zagranicznych ... Pod koniec sierpnia mniej na południe
Tu kłania sie teza niektórych kolegów o prostej spadkowej turystyki w Chorwacji.. Raczej tego nie zauwazyłem.. Może troche mniej jak np w 2017, ale raczej trudno to wizualnie złapać..Raczej tylko statystyki (nie patrzyłem jak to wygląda)
Co do obłożenia w restauracjach... Wg mnie raczej standard (w miejscach które wskazałem)... na poczatku wrzesnia oczywiście już luźniej ale frekwencję robia Chorwaci... Zwłaszcza weekend..i w pobliżu dużych miast typu Split, Zadar, Szybenik, a nie np Marusici,czy Pisak.. Ale już w takim Omisiu gros w weekend na plaży to Chorwaci ... Naród genetycznie zaprogramowany
plażowo, restauracyjnie i kawiarniano
.... Taki styl...I ich żywioł
Super
... Siedzą w kawiarniach lokalsi i nie maja większych oporów z kawiarnianym wydawaniem, choć siłę nabywcza maja pewnie podobna do naszej... A na domiar, ustaliliśmy, że w Chorwacji jest jednak trochę drożej niż w Polsce ....Ale Chorwat czy Chorwatka, musi rozsiąść się pod parasolem, jak człowiek
śródziemnomorski
... Super
.......... Ale powtarzam z uporem maniaka
...Tragedii cenowej nie ma
A ceny ogólne ?/... jak tu Koledzy i Koleżanki piszecie...lekko różne... Są pewne odstępstwa regionalne, miejsc uważanych za prestiżowe, bardziej lub mniej, itp,itd...... Może być to sprawa losowa, jaką destynację się wybierze..