marecky81 napisał(a):Chyba żartujesz
Wystarczyło powiedzieć sprawdzam...
No to konfabuluj dalej.
marecky81 napisał(a):Woda z Polski....
AdamSz napisał(a):Krajobraz nie zniszczony róznymi potworkami architektonicznymi... Tu szacunek dla Chorwatów za ochronę krajobrazu...W tej kwestii constans.. jak było tak jest. Nic nie skancerowane...Można się uczyć od Chorwatów... Brawo
Bravik napisał(a):marecky81 napisał(a):Zgoda, ale z tymi głównymi daniami za 8-12 euro to pojechałeś, bo takich cen już nie na od dobrych paru lat.
Podobnie jak Ty z euro po 4,12...
Czy urlop, nie tylko od pracy ale również od domu, jest "hulaszczym" trybem życia?AdamSz napisał(a):(...) Mnie na przykład, w ogóle nie interesuje jakiś hulaszczy tryb życia, typu zamówił, wydał, (...)
marecky81 napisał(a):Tankowanie w INA dzisiaj wieczorem. Przeliczenie 4,24 zł /EUR.
AdamSz napisał(a):Wiolek... Wg mnie bardzo dobry głos dałaś
I właśnie o to chodzi ...Tu Cie zacytuję
"/.... ale moim hobby jest wyszukiwanie fajnych miejsc.w przyzwoitych cenach, .... "
I moim hobby tez to jest ... Tak. Trzeba umieć się obrócić
Jasne, że są różne profile wyjazdów... Tego nie uogólnimy...Jedni jeżdżą na bogato ... inni budżetowo mniej lub bardziej
Mnie na przykład, w ogóle nie interesuje jakiś hulaszczy tryb życia, typu zamówił, wydał, zrobił fotę talerza i rozesłał znajomym ....Albo nawet wrzucił na jakiś portal
Ale,ok, niech będzie . Kazdy robi co uważa... Zwłaszcza to dotyczy nowicjuszy w Chorwacji, czy gdzieś
Na poczatku trzeba trochę na bogato... Usiąść w jakieś bardziej luksusowej konobie... Pognać do tego Dubrownika i 200 km na jeden dzień i się zmaltretować., Wydać w tych parkach narodowych, czy na rejsie, czy parasolingu, etc
A potem to się jezdzi do Chorwacji, jako miejsca... A nie żeby się finansowo poniewierać.
Bo tu jest klimat. Nie tylko ten 37 stC , ale klimat miejsca
Ps. Jak znalazłaś makaron z truflamiza 15 eurasów ?? To nie znajdziesz mielonego chorwackigo, czyli czewapów pełne danie za 12 euro??
Można ???...Można !!!
A zupę ci przyniosą gratis jako gorącą przystawkę przed
Spotkał sie ktoś teraz z czymś takim w HR.. ?? ... Jak w Grecji
wiolek_lp napisał(a):....
A za 12 e to można zjeść ewentualnie zupę z frytkami
Chociaż w maju jadłam najlepszy makaron z truflami w istryjskim interiorze, za 14 czy 15 e, ale to był mały wyjątek
amatus1 napisał(a):... Temat wydawania kasy to temat rzeka, każdy z nas inny, są ludzie co za 2 tygodnie wydają na rodzinę 20 tyś a są co wydają tego duzo dużo mniej...
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko